HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων για την απώλεια του Γιάννη Σταματίου

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2023 σε έκτακτη συνεδρίαση μετά την αναγγελία του θανάτου του συμπα...

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2023 σε έκτακτη συνεδρίαση μετά την αναγγελία του θανάτου του συμπατριώτη μας ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ, Ηθοποιού και Σκηνοθέτη, με εξέχουσα πορεία και συνεισφορά στην Τέχνη και τον Πολιτισμό σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Λαμβάνοντας υπόψιν:
- Tην σπουδαία επαγγελματική διαδρομή του εκλιπόντος, ως ηθοποιός και σκηνοθέτης, στο χώρο του Θεάτρου και των Τεχνών,
- Τη συνέπεια με την οποία υπηρέτησε ακούραστα, επί δεκαετίες, το ελληνικό Θέατρο, ως ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του ποιοτικού θεάτρου, ακολουθώντας μια διαδρομή που χαρακτηρίστηκε από ευπρέπεια, σοβαρότητα, προσήλωση στην ποιότητα και σεβασμό στα κείμενα, τόσο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας όσο και στα μεταγενέστερα.
- Την μεγάλης πνευματικής αξίας παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του ως υπηρέτης του θεάτρου αλλά και ως δάσκαλος, φωτεινό παράδειγμα σταδιοδρομίας για τις νεότερες γενιές.
- Την πολύτιμη συμμετοχή και προσφορά του στα Καλάβρυτα και στο Θεατρικό Όμιλο Καλαβρύτων “ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΟΣ” , του οποίου υπήρξε μέλος και πρωταγωνιστής
- Την συνδρομή του ως σκηνοθέτης και ηθοποιός στην παρουσίαση εμβληματικών παραστάσεων στα Καλάβρυτα και στο Χώρο του Αρχαίου Κλείτορα, αλλά και την σκηνοθεσία και αφήγηση των δρώμενων της Αναπαράστασης της Μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου.
- Το σημαντικό του αποτύπωμα - συνεισφορά στο πολιτιστικό απόθεμα του τόπου μας, την κατάθεση ψυχής και την πολύτιμη κοινωνική του προσφορά.
ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος.
Να εκφραστούν τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του
Να παραστεί το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία.
Να εκφωνήσει ο Δήμαρχος τον αποχαιρετιστήριο λόγο.
Να κατατεθεί εκ μέρους του Δήμου ποσό 500 ευρώ στη μνήμη του, στον Θεατρικό Όμιλο Καλαβρύτων “ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΟΣ”.
Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Η απόφαση (ψήφισμα) αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 22/2023.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.