HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Συνεχίζεται η διαμαρτυρία για την κακή και επικίνδυνη κατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου Καλαβρύτων

Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων, που συγκλήθηκε εκτάκτως την 15.2.2023 αποφάσισε ομόφωνα την συνέχιση της αποχή...

Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων, που συγκλήθηκε εκτάκτως την 15.2.2023 αποφάσισε ομόφωνα την συνέχιση της αποχής των μελών του έως και την Τρίτη 28.2.2023 από όλες τις δίκες ενώπιον όλων των Πολιτικών, Ποινικών και Διοικητικών Δικαστηρίων, για τους εξής λόγους :
1) Για την κακή και επικίνδυνη κατάσταση του Δικαστικού
Μεγάρου Καλαβρύτων, για την αποκατάσταση της οποίας αναμένει την άμεση έγκριση της σχετικής δαπάνης από την Οικονομική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις προτάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείου και του Δήμου Καλαβρύτων.
2) Για την μη ίδρυση Υποκαταστήματος Κτηματολογικού
Γραφείου στα Καλάβρυτα και τη συνεχιζόμενη, παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες του, υπολειτουργία του Υποθηκοφυλακείου - Αρχειοφυλακείου Καλαβρύτων, το οποίο από την ημέρα της αδικαιολόγητης κατάργησής του λειτουργεί μόνο μία φορά την εβδομάδα (ή και καμία, αν συμπέσει με αργία) , γεγονός που σε συνδυασμό με την προβληματική παράλληλη λειτουργία του Υποκαταστήματος Αιγίου του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτ. Ελλάδος δυσχεραίνει απίστευτα το έργο των δικηγόρων, προσβάλει την αξιοπρέπειά τους και καθιστά αβέβαιη την ασφάλεια των συναλλαγών.
3) Για την μη λειτουργία της κεντρικής θέρμανσης του
Δικαστικού Μεγάρου , λόγω ελλείψεως επαρκούς πίστωσης για την προμήθεια πετρελαίου.
Με στόχο την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων αποφασίστηκε
η ευρεία δημοσιοποίησή τους στα Μ.Μ.Ε. και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του Συλλόγου, με προσωπικές παραστάσεις του Δ.Σ. και των μελών του στα αρμόδια Υπουργεία και τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες.

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΔΕΙΩΝ :
Ι. Σε ποινικές υποθέσεις :
α) Όταν υπάρχουν κρατούμενοι.
β) Στα κακουργήματα.
γ) Στα Πλημμελήματα, όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως 6ετία σε πρώτο βαθμό και 7ετία σε δεύτερο βαθμό.
ΙΙ. Σε αστικές υποθέσεις :
Για συζήτηση προσωρινών διαταγών και αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των αιτήσεων αναστολών και αναστολών πλειστηριασμών, καθώς και αιτήσεων δικαστικής συμπαράστασης.
Δεν απαιτείται άδεια για καταθέσεις δικογράφων και προτάσεων στη νέα τακτική διαδικασία.
ΙΙΙ. Σε διοικητικές υποθέσεις :
Για παροχή προσωρινής δικαστικής προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.