HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θανάσης Παπαδόπουλος: Χάσαμε έναν αληθινό φίλο – Φτωχότερες η Αυτοδιοίκηση κι η Επιστήμη απ’ τον θάνατο του Μωυσή Ελισάφ

Με αφορμή το θάνατο του Δημάρχου Ιωαννιτών Μωϋσή Ελισάφ, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας και...

Με αφορμή το θάνατο του Δημάρχου Ιωαννιτών Μωϋσή Ελισάφ, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας και του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών «Ελληνικά Ολοκαυτώματα» Θανάσης Παπαδόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Αυτοδιοίκηση και η Επιστήμη έχασαν ένα σπουδαίο υπηρέτη τους.
Ο Μωϋσής Ελισάφ υπήρξε ένας άνθρωπος βαθιά δημοκράτης που με πείσμα, με πάθος, με δημιουργικό πνεύμα και προοδευτική αντίληψη προσέφερε πολλά και μέχρι το τέλος σε κάθε πεδίο της πολιτικής, κοινωνικής και επιστημονικής του δράσης.
Ο Μωϋσής Ελισάφ ήταν, επίσης, κι ένας ένθερμος φίλος των Καλαβρύτων. Μάς έκανε δε τη τιμή, πέρυσι το Δεκέμβριο, κατά την επέτειο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, να είναι ομιλητής στο πάνδημο μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Ωστόσο, η πορεία της υγείας του δεν τού επέτρεψε τελικά να παραστεί. Έστειλε, όμως, το κείμενο της ομιλίας του το οποίο και αναγνώστηκε. Μια ομιλία καθηλωτική. Με ιστορικές και πολιτικές προσεγγίσεις γύρω απ’ το Ολοκαύτωμα που κυριολεκτικά μάς συγκλόνισαν.
Ο Μωϋσής ήταν, επίσης, μια χαρισματική προσωπικότητα, ένας πραγματικός οραματιστής κι ένας άνθρωπος φωτισμένος, μονίμως ανήσυχος και ανοικτών οριζόντων.
Πέραν της φιλίας, μάς συνέδεε κι εκείνος ο ακατάλυτος δεσμός που αδελφικά ενώνει όσους προέρχονται από περιοχές και οικογένειες που έχουν ζήσει τον πόνο, την βαρβαρότητα και την καταστροφή ενός Ολοκαυτώματος. Είχαμε, επίσης, συνεργαστεί στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών ‘Ελληνικά Ολοκαυτώματα’ στο οποίο ο Δήμος Ιωαννιτών είναι μέλος.
Τον αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη. Θα λείψει απ’ όλους μας.
Στους δικούς του, στην οικογένεια του, θέλω να εκφράσω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.