Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μητσοτάκης: Εφάπαξ βοήθημα 200 έως 300 ευρώ σε συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση

Την παροχή έκτακτου βοηθήματος ύψους από 200 έως 300 ευρώ στους συνταξιούχους που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής δι...

Την παροχή έκτακτου βοηθήματος ύψους από 200 έως 300 ευρώ στους συνταξιούχους που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στην Κοζάνη.
«Θα υπάρξει ένα έκτακτο βοήθημα για τους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους από την 1/1/23» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Θα είναι μεταξύ 200 και 300 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης που λαμβάνει ο καθένας» συμπλήρωσε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι οι εξαγγελίες θα γίνουν αύριο από το Οικονομικό Επιτελείο, συμπληρώνοντας ότι: «Η παροχή θα δοθεί εφάπαξ και εκτιμούμε θα προσεγγίσει συνολικά τα 300 εκ. ευρώ», ωστόσο, όπως τόνισε η οικονομία μας αναπτύσσεται καλύτερα από προσδοκώμενο και είναι υπολογισμένο το δημοσιονομικό κόστος για την παροχή αυτή.

Τις συντάξεις αφορούσε η τρίτη ερώτηση που δέχτηκε ο Πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Όπως είπε:
Όταν υλοποιήσαμε τη δέσμευσή μας για αύξηση συντάξεων το 2023 γνωρίζαμε ότι πραγματική αύξηση θα έβλεπαν συνταξιούχοι που δεν είχαν προσωπική διαφορά. Να εκφράσω τον επιεικό προβληματισμό μου για τον υποκριτικό ΣΥΡΙΖΑ που θέσπισε την προσωπική διαφορά και τώρα λέει ότι με έναν νόμο και ένα άρθρο θα καταγραφεί.
Υπήρχαν συνταξιούχοι με χαμηλές συντάξεις που δεν είδαν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς. Επειδή η οικονομία αναπτύσσεται καλύτερα αναγγέλλω ΄΄ενα έκτακτο βοήθημα για τους συνταξιούχους αυτούς που θα είναι από 200 έως 300 ευρώ. Συγκεκριμένες εξαγγελίες αύριο από το οικονομικό επιτελείο. Η παροχή αυτή θα δοθεί εφάπαξ και εκτιμούμε ότι το δημοσιονομικό κόστος θα αγγίξει τα 300 εκατ. ευρώ στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων. Δεν πρόκειται να ξεφύγουμε από τον χώρο της δημοσιονομικής σταθερότητας. Οσο δημιουργείται τέτοιος χώρες θα διορθώνουμε αυτές τις αδικίες.

Ωστόσο μια διαφορετική ερώτηση δέχτηκε στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός.
- Πόσο καψούρης είστε; ήταν η επόμενη ερώτηση

Συνοδεύομαι από τη σύζυγο μου σε μια περιφέρεια που αγαπώ ιδιαίτερα και μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Οι ερωτευμένοι δεν γιορτάζουν μόνο μια ημέρα αλλιώς δεν θα υπήρχε ράδιο Καψούρα, είπε ο κ. Μητσοτάκης.
«Ποτέ δεν έκλεισα την πόρτα του διαλόγου με την Τουρκία» τόνισε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη Τύπου της Κοζάνης απαντώντας στην ερώτηση, αν ο σεισμός στην Τουρκία και η βοήθεια που έσπευσε άμεσα να δώσει η χώρα μας, βοήθησαν στην βελτίωση των σχέσεων, κάτι που αποδείχθηκε και από τις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
«Κρατώ τη δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι τα πράγματα, μπορεί να γίνουν καλύτερα, καταλαβαίνω, όμως και την επιφυλακτικότητα κάποιων ότι μπορεί να γυρίσουμε στις κακές συνήθειες του παρελθόντος, ελπίζω και εύχομαι να μην γίνει αυτό» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Εγώ ουδέποτε έκλεισα την πόρτα στο διάλογο. Στην Τουρκία γνωρίζουν πως η ελληνική εξωτερική πολιτική έχει αποκτήσει πλέον βάθος και περιεχόμενο. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενισχύεται αποτρεπτικά, κάτι, που δε στρέφεται κατ’ ανάγκη κατά της Τουρκίας»
«Μακάρι να προκύψει κάτι θετικό» επανέλαβε και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Τουρκία με βοήθεια, ξέρουμε ότι έχει ανάγκες ο λαός της. Θα είμαστε παρόντες και στην προσπάθεια ανοικοδόμησης την επόμενη ημέρα.

Ρυθμίσεις ανάσα για νέες και παλαιές οφειλές – Η εξειδίκευση αύριο από το Οικονομικό Επιτελείο
Σχήμα από 36 έως 72 δόσεις για νέες οφειλές συνεπών δανειοληπτών αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη τύπου που παραχωρεί στην Κοζάνη. Η εξειδίκευση των νέων ρυθμίσεων θα γίνει αύριο από το Οικονομικό Επιτελείο της κυβέρνησης.
Επίσης, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, για όλους όσοι επιδιώκουν να αναβιώσουν τη συμμετοχή τους σε παλαιότερα σχήματα δόσεων θα μπορούν να το κάνουν μέσω της καταβολής δύο μηνιαίων δόσεων.

Την άνοιξη οι εκλογές
Σε ερώτηση για τον χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών απάντησε χωρίς να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία, τοποθετώντας τις στην περίοδο της άνοιξης.
ΝΩΡΙΤΕΡΑ Το μεσημέρι θα ανακοινωθούν πρόσθετα μέτρα στήριξης και για τους αγρότες, αλλά και για τους συνταξιούχους, οι οποίοι δεν είδαν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε πολίτες της Φλώρινας.
"Κάποιοι τώρα έρχονται και κλαίγονται και λένε ότι θα καταργήσουν τον νόμο τον οποίο οι ίδιοι ψήφισαν, όμως οι συνταξιούχοι δεν ξεχνούν ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι τσάκισαν τις συντάξεις τους, με ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, όπως δεν ξεχνούν, επίσης, ότι για πρώτη φορά είδαν αυξήσεις στις συντάξεις από αυτή την κυβέρνηση", είπε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι "η εκλογική αναμέτρηση της άνοιξης θα δώσει και πάλι στη Νέα Δημοκρατία τη δυνατότητα να συνεχίσει το σημαντικό έργο το οποίο έχουμε επιτελέσει".
"Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες θα μας εμπιστευτούν και πάλι, διότι οι πολίτες βλέπουν, κρίνουν και συγκρίνουν", είπε και σημείωσε πως "η ΝΔ είναι η μεγάλη λαϊκή κοινωνική παράταξη της χώρας, είναι η παράταξη η οποία κάνει πράξη την κοινωνική δικαιοσύνη".
Κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, για "διχαστικό λόγο" και σημείωσε:" Εμείς έχουμε σχέδιο για την Ελλάδα του μέλλοντος. Κάποιοι άλλοι επιμένουν να διχάζουν να μιλούν για δήθεν κατάργηση της δημοκρατίας. Ποιοι; Αυτοί που θυμόμαστε τα έργα και τις ημέρες τους όταν κυβέρνησαν. Και ταυτόχρονα να επιμένουν να χωρίζουν τους Έλληνες. Εγώ δεν πρόκειται να το κάνω αυτό".
Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως δεν πρόκειται να τάξει πράγματα που δεν πρόκειται να γίνουν και πρόσθεσε: "Τα αφήνω αυτά σε άλλους. Και αυτοί που σας τάζουν σήμερα λαγούς με πετραχήλια το κάνουν εκ του ασφαλούς. Γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι αποκλείεται να εκλεγούν, άρα δεν τους στοιχίζει και τίποτα να τάζουν τα πάντα στους πάντες".
Σε ερώτηση των συγκεντρωμένων πολιτών Πότε θα γίνουν οι εκλογές απάντησε την άνοιξη και δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή για εκλογές.
Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους πολίτες της Φλώρινας που συγκεντρώθηκαν στις 9 το πρωί και με κρύο, στον πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Σακουλέβα για να τον ακούσουν.
Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου και ο δήμαρχος Βασίλης Γιαννάκης, ενώ τον συνόδευαν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ Παύλος Μαρινάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.