HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του Phantom ανοιχτά της Ανδραβίδας - Αγνοούνται οι δύο πιλότοι

Βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους F-4 Phantom που έπεσε νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας (30/1), προκαλώντας συναγερμό ...

Βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους F-4 Phantom που έπεσε νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας (30/1), προκαλώντας συναγερμό στην Πολεμική Αεροπορία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα συντρίμμια του αεροσκάφους βρέθηκαν στην περιοχή όπου από την αρχή έψαχναν το Phantom, δηλαδή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας και 8 δυτικά του Κατακόλου. Τα δύο μέλη του πληρώματος δεν έχουν εντοπιστεί. Στην περιοχή επιχειρούν: 2 ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 ναυαγοσωστικό σκάφος και 4 πλωτά του λιμενικού, 2 ιδιωτικά σκάφη, όπως και ιταλικά αλιευτικά που βρίσκονται στην περιοχή. Επίσης ένα C-130 είναι σε ετοιμότητα για να επιχειρήσει.

Το αεροσκάφος ανήκει στην 338 Μοίρα Διώξεως «Άρης» της 117 Πτέρυγας Μάχης της Ανδραβίδας. το αεροσκάφος απογειώθηκε από την Ανδραβίδα στις 10.15 και κατέπεσε στις 10.30.  Δεν είναι βέβαιο αν πρόλαβαν να κάνουν την κίνηση για την εκτίναξη του καθίσματος. 
Οι δύο πιλότοι ήταν ένας σμηναγός και ένας υποσμηναγός. Παράλληλα δεν έχει προσδιοριστεί αν το Phantom είχε ξεκινήσει λίγη ώρα νωρίτερα την εκπαιδευτική πτήση ή είχε ολοκληρώσει τα γυμνάσια και επέστρεφε μαζί με το άλλο F-4 στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας. 
Το δεύτερο Phantom με το οποίο έκανε άσκηση το F-4 που κατέπεσε, έσπευσε στην περιοχή του ατυχήματος και συμμετείχε στις πρώτες έρευνες ωστόσο σύντομα πρόκειται να αποχωρήσει, αφού εξαντλούνται τα καύσιμά του. Παράλληλα προς την περιοχή της πτώσης του αεροσκάφους κινούνται πλωτά με βάση οδηγίες του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης. Για τον εντοπισμό των δύο χειριστών ερευνούν από αέρος δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας (το ένα από Ανδραβίδα και το άλλο από Καλαμάτα). Στις έρευνες λαμβάνει μέρος, επίσης, και ένα F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και τέσσερα πλωτά του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό και δύο ιδιωτικά σκάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.