Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα χέρια της Αστυνομίας η συμμορία με την Mercedes - Είχαν δράση σε Κλειτορία και Καλάβρυτα

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα σε συνεργασία με τοπικά αστυνομικά τμήματα, εξάρθρωσαν...

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα σε συνεργασία με τοπικά αστυνομικά τμήματα, εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη από ομάδα με διαρκή και δομημένη πανελλαδική δράση από τον Αύγουστο του 2022. Σε συντονισμένη και ευρεία αστυνομική επιχείρηση με την συνδρομή και άλλων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, στις 27 Ιανουαρίου στην Κόρινθο και στην Αττική, συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της συμμορίας, αλβανικής καταγωγής ηλικίας 26 έως 44 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων, παράβαση περί ναρκωτικών ουσιών, βία κατά υπαλλήλων-δικαστικών και νομού περί Αλλοδαπών.

Από την μέχρι σήμερα έρευνά του έχουν προκύψει πανελλαδικά τουλάχιστον 21 περιπτώσεις κλοπών, με την εγκληματική οργάνωση να έχει αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος ύψους τουλάχιστον των 200.000 ευρώ, μόλις σε 5 μήνες δράσης. 

Σε Κλειτορία και Καλάβρυτα
Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, δύο περιπτώσεις αφορούν την περιοχή της Κλειτορίας (έχουν ταχτοποιηθεί οι υποθέσεις) και δύο την περιοχή των Καλαβρύτων. Το ασημί μερσεντές είχε κάνει πολλές εμφανίσεις στην περιοχή της Κλειτορίας με τους αστυνομικούς του τμήματος να είναι σε συνεχή εγρήγορση και συνεργασία με το τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης. Οι κακοποιοί χτύπησαν στο κέντρο της Κλειτορίας (έχει ταυτοποιηθεί η υπόθεση), στου Φίλια και στην Λυκούρια, ενώ εμπλέκονται και σε δύο διαρρήξεις στο κέντρο των Καλαβρύτων. Οι Αλβανοί κακοποιοί ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2022. Χτυπούσαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως Αρκαδία, Κορίνθια, Αργολίδα, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φωκίδα, Ευρυτανία, Πρέβεζα, Άρτα, Τρίκαλα και Καρδίτσα.
Χρησιμοποιώντας και έχοντας ως «κάλυψη» ένα πολυτελές Mercedes Ι.Χ. «όργωναν» την ελληνική επικράτεια και έψαχναν τους επομένους στόχους τους. Στόχοι τους κοσμήματα, πολύτιμα μέταλλα, μετρητά και ρολόγια. Μάλιστα χρησιμοποιούσαν και drone για να ελέγχουν την περιοχή δράσης και τα σημεία διαφυγής. 
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κακοποιοί, έμπαιναν μέσα στα σπίτια παραβιάζοντας τα παράθυρα, μπαλκονόπορτες ή κύριες πόρτες εισόδου με περίτεχνο τρόπο. στην συνέχεια για να μην κινήσουν υποψήφιες επέβαιναν στο πολυτελές όχημα, το οποίο ήταν μεγάλου κυβισμού και ιπποδύναμης έχοντας ευρωπαϊκές πινακίδες κυκλοφορίας (Ιταλίας) και διέφευγαν με την λεία τους κινούμενοι με υψηλές ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο.
Κομβικό ρόλο στην δράση της εγκληματικής οργάνωσης είχε ένας 44χρονος ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα αναπηρίας καθώς έχει χάσει το ένα του χέρι και το ένα του πόδι. 
Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, «ήταν το ιδανικό πρόσωπο ώστε να μην κινεί υποψίες και είχε τον ρόλο του… οδηγού παρά το κινητικό του πρόβλημα» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την εξάρθρωση της σπείρας. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε ήταν παλιός γνώριμος των αρχών από μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Την δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη τον Απρίλιο του 2018 στο σπίτι του στην Κηφισιά. 
Από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης εξιχνιάστηκαν μια περίπτωση ληστείας καθώς και 22 περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια σε Αιτωλοακαρνανία, Αρκαδία, Άρτα, Αχαΐα, Ευρυτανία και Κορινθία.
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε Κόρινθο και Αττική με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών Υπηρεσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· Το χρηματικό πόσο των 13.000 ευρώ
· Πλήθος ρολογιών, χρυσαφικών και κοσμημάτων
· Ηλεκτρονικές συσκευές,
· Πλήθος κινητών, καρτών sim,
· Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης. 

Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή και πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών καθώς και ληστεία, σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Ευρυτανίας και Κορινθίας.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε χθες (27.1.2023) το πρωί, ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Κορινθίας και της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και Ειδικών Ελέγχων (Ο.Ε.Ε.) Αρκαδίας και το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -4- άτομα, 26χρονος ημεδαπός και τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 36, 37 και 45 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 31χρονο αλλοδαπό.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2022 έως και τον Ιανουάριο του 2023, οι ανωτέρω συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, με σκοπό την τέλεση κλοπών και ληστειών, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.
Ειδικότερα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες μετέβαιναν αυθημερόν σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Ευρυτανίας και Κορινθίας, κατόπτευαν οικίες των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν και ακολούθως με τη μέθοδο της διαρρήξεως, ορισμένα εκ των μελών εισέρχονταν σε αυτές, ενώ έτερα μέλη της οργάνωσης που ήταν επιφορτισμένοι με το ρόλο του οδηγού-τσιλιαδόρου, ανέμεναν σε κοντινές αποστάσεις.
Στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 12.8.2022 έως και την 27.1.2023, είχαν διαπράξει συνολικά, -1- περίπτωση ληστείας καθώς και -22- περιπτώσεις κλοπών σε οικίες.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων  ξεπερνά τις -200.000- ευρώ.
Κατά τη διάρκεια της, ευρείας κλίμακας, επιχείρησης, διενεργήθηκαν ταυτόχρονες έρευνες σε οικίες τους, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
το χρηματικό ποσό των -12.140- ευρώ,
-8- κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM,
-2- οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων,
-1- ζευγάρι κιάλια,
-1- drone,
-4- διαβατήρια,
διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και
πλήθος από ρολόγια και κοσμήματα.
Επιπλέον, ο 26χρονος ημεδαπός κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά καθώς στην οικία του βρέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -43- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.
Τέλος, όπως προέκυψε ο 36χρονος αλλοδαπός παρέμενε παράνομα στη Χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

WEB - TV

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.

WEB - TV