HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΕΣ-ΔΡΟΒΟΛΟΒΙΤΕΣ & ΔΕΣΙΝΙΩΤΕΣ

Με μεγάλη και μνημειώδη συμμετοχή κόσμου-κρίνοντας κι από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα-σε ένα ολόθερμο κλίμα σύσφιξης και αληθινής αγάπης, με...

Με μεγάλη και μνημειώδη συμμετοχή κόσμου-κρίνοντας κι από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα-σε ένα ολόθερμο κλίμα σύσφιξης και αληθινής αγάπης, με έντονη την πνευματικότητα και την εγκαρδιότητα, Καμενιανίτες-Δροβολοβίτες και Δεσινιώτες έκοψαν την πίτα τους, μετά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 στην αίθουσα του Συλλόγου Πελοποννησίων Γαλατσίου.
Μετά το καλωσόρισμα και τον διοικητικό απολογισμό-από τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Νικολόπουλο-που ήταν αληθινά πλούσιος σε πολιτιστικές δράσεις, διαβάστηκε από την εξελεγκτική επιτροπή, ο οικονομικός απολογισμός, οι οποίοι και υπερψηφίστηκαν. Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους πέραν των άλλων: Ο εκ Δεσινού καταγόμενος διακεκριμένος Ορθοπεδικός γιατρός Ιωάννης Φωτόπουλος. Επίσης ο Νικόλαος Βασ. Καλογερόπουλος, κατευθείαν απόγονος του ήρωα των Βαλκανικών πολέμων και επ’ ανδραγαθεία πολλάκις διακριθέντος στα πεδία των μαχών, Καμενιανίτη στρατηγού του πυροβολικού Γεωργίου Χρ. Καλογερόπουλου. Ο Νικόλαος Καλογερόπουλος έκοψε την πίτα του Συλλόγου μας που τυχερή αναδείχθηκε η μικρή μαθήτρια εκ Δεσινού Χριστίνα Βασ. Ηλιοπούλου, κόρη του αντιπροέδρου του Συλλόγου μας. Της ευχόμαστε πάντα τυχερή. Την πίτα και τα κεράσματα προσέφερε ο επιφανής Καμενιανίτης Αλέξανδρος Αθ. Ανδρουτσόπουλος που πάντα στηρίζει τις δράσεις μας και τον οποίο επίσης ευχαριστούμε . Χαιρετισμό απηύθυνε και ο λίαν παραγωγικός πρόεδρος της Κοινότητας μας των Καμενιάνων Σπυρίδων Λάμπος.
Παρουσιάζουμε στη συνέχεια, συνοπτικά αποσπάσματα από την ομιλία του Προέδρου.
« Αγαπητοί μου κυρίες και κύριοι φίλοι και επισκέπτες στη σημερινή εκδήλωσή μας.
Σας μεταφέρω κατ’ αρχήν τη συγκίνησή μου και τα ολόθερμα συναισθήματά μου, από την προχθεσινή γιορτή του πολιούχου των Καμενιάνων Αγίου Αθανασίου και των λοιπών εκδηλώσεων που έγιναν μέσα σε ένα πολύ ζεστό και κατανυκτικό πνεύμα.
Ένας χρόνος πέρασε αγαπητοί μου από την εκ νέου ανάληψη των καθηκόντων μας στο νέο Δ. Σ., με συνεχόμενη δράση και παρουσία μας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, και κυρίως με ποιοτικές εκδηλώσεις. Ένας χρόνος κατά τον οποίο αρκετές φορές υπερβάλαμε τους εαυτούς μας και τα όρια αντοχής μας αγωνιζόμενοι συλλογικά, με στόχο το καλό των χωριών που απαρτίζουν το σύλλογό μας, αλλά και του τόπου μας ευρύτερα.
Το έργο και η πορεία μας παραδίδονται στην κρίση σας και την καλοπροαίρετη κριτική σας. Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε να κάνω έναν συνοπτικό απολογισμό του έργου μας, καθότι οι περισσότεροι γνωρίζετε εκ του σύνεγγυς την δράση μας:
* Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία κατά το χρόνο που πέρασε αρκετές, εθελοντικές δράσεις και κορυφαίες εκδηλώσεις και στα τρία χωριά που απαρτίζουν το Σύλλογο μας. Κοπή πίτας για τους μόνιμους κατοίκους με παράλληλη συμμετοχή μας στις εορτές των πολιούχων μας και των πανηγυριζόντων ναών μας σε Καμενιάνους-Δροβολοβό και Δεσινό αντίστοιχα.
** Μεγαλειώδη επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις προς τιμήν του εθνεγέρτη Π. Π. Γερμανού στο ιστορικό εκκλησάκι της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής Δροβολοβού.
*** Μεγάλη επιτυχία και αδιαχώρητο επικράτησε και στις τριήμερες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις Καμενιάνεια, δίνοντας έμφαση στην πίστη μας, στον πολιτισμό και την ιστορία μας!!.
**** Κορυφαίες ήταν και οι εκδηλώσεις στο Δεσινό κατά την πραγματοποιηθείσα εκεί Γιορτή Παιδείας που γίνεται στις 26 Σεπτεμβρίου και βραβεύονται οι αριστεύσαντες μαθητές του Γυμνασίου Ψωφίδας. Φέτος πέραν των άλλων, φέτος είχαμε την στήριξη του Δήμου Καλαβρύτων.
Το Γυμνάσιο Ψωφίδας στις 18-10-2022, πραγματοποίησε μια σημαντική εκπαιδευτική επίσκεψη σε όλα τα αξιοθέατα των Καμενιάνων. Μοναδική επίσκεψη σχολείου σε Μουσείο, αλλά και σε χωριό σε όλο τον Δήμο Καλαβρύτων. Αυτή η επίσκεψη τιμά και αναδεικνύει τον σπουδαίο και πρωταγωνιστικό ρόλο του Συλλόγου μας στα Καλαβρυτινά δρώμενα.
****** Βεβαίως δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω τα όσα ωραία έγιναν στο δημοτικό σχολείο και νυν Λαογραφικό Μουσείο Καμενιάνων, το οποίο επιχορηγήθηκε απ’ το Δήμο Καλαβρύτων. Ευχαριστούμε θερμότατα τον κ. Δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο και τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Αροανίας κ. Λεωνίδα Βασιλόπουλο που στέκονται κοντά μας.
Εδώ οι εργασίες συνεχίστηκαν στον περιβάλλοντα χώρο με οικονομική ενίσχυση απ’ το Σύλλογο αλλά και ατομικές χορηγίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι με προσωπική παρουσία μελών του Δ. Σ. και εθελοντών έγινε εκ βάθρων ανακαίνιση σ όλο το σχολείο και τον περιβάλλοντα χώρο κάτι που όσοι το είδαν από κοντά το καμάρωσαν. Μέχρι και ράμπες για ΑΜΕΑ φτιάξαμε. Συνεχίζουμε με την ταξινόμηση του αρχείου που βρίσκεται στο σχολείο μας και πολλά-πολλά ακόμα.
Να ευχαριστήσουμε ακόμη τους χορηγούς μας που έδωσαν ποσά για την ενίσχυση του Συλλόγου μας.
Τον Αλέξανδρο Ανδρουτσόπουλο που μας προσφέρει την σημερινή πίτα και τα κεράσματα, όπως και κατά το παρελθόν, τον Κώστα Παπαπαναγιώτου, τον Ανδρέα Κυριακόπουλο στη μνήμη του πατέρα του Γεωργίου Κυριακοπούλου, την Σοφία Καλογεροπούλου εξ Αμερικής, τους Αθανάσιο Σταθόπουλο, Δημήτριο Σταθόπουλο, Λίτσα Πυράκη και εσχάτως τον παλαιό συμμαθητή μου Αθανάσιο Πετρούτσο στη μνήμη της μητέρας του Γιώτας.
Σας ευχαριστούμε για την σημερινή παρουσία σας που αποτελεί τιμή και αποδοχή των προσπαθειών και του παραγόμενου έργου μας. Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους εσάς και τις οικογένειές σας.
Καλή χρονιά!!
Το Δ. Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.