HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Φίνος Φιλμ τον «αποχαιρετά» τον Ερρίκο Ανδρέου

Ερρίκος Ανδρέου έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (21/1) σε ηλικία 84 ετών και έχοντας αφήσει πίσω του ένα πολύτιμο έργο σε κινηματογράφο και τηλ...

Ερρίκος Ανδρέου έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (21/1) σε ηλικία 84 ετών και έχοντας αφήσει πίσω του ένα πολύτιμο έργο σε κινηματογράφο και τηλεόραση χάρη στην πολυετή επιτυχημένη πορεία του.
Ο γνωστός σκηνοθέτης ξεκίνησε ως βοηθός σκηνοθέτη σε διεθνείς ταινίες, όπως την βραβευμένη με Όσκαρ «Τα Κανόνια του Ναβαρόνε», με γυρίσματα στην Ρόδο και πρωταγωνιστές τους Γκρέγκορι Πεκ και Άντονι Κουίν, ενώ το σκηνοθετικό του ντεμπούτο το έκανε το 1961 στην ταινία «Εφιάλτης», σε δικό του σενάριο και παραγωγή, η οποία κέρδισε διακρίσεις στο Φεστιβάλ του Νέου Δελχί και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η ανάρτηση της Φίνος Φιλμ
Η Φίνος Φιλμ είπε το τελευταίο «αντίο» στον Ερρίκο Ανδρέου με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της στο Facebook όπου ανέφερε: «Σήμερα τα ξημερώματα έφυγε από κοντά μας ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μας και σεναριογράφος Ερρίκος Ανδρέου, σε ηλικία 84 ετών.
Χαμηλών τόνων, με παιδεία, υπευθυνότητα και κουλτούρα, μεγάλωσε στη Νότια Αφρική, σπούδασε στη Ρώμη και εκτέθηκε σε πλήθος ερεθισμάτων που τον ωρίμασαν σκηνοθετικά και τον προετοίμασαν για μια σπουδαία πορεία.
Εκείνος προτίμησε να εξελίξει την κινηματογραφική τέχνη στον τόπο του, αψηφώντας τις πολλές ευκαιρίες που του δόθηκαν για διεθνή καριέρα. Με τον Φίνο συνεργάστηκε μόνο σε τρεις ταινίες, όμως σε μια εξ αυτών – «Τα Δύο Πόδια σε ένα Παπούτσι» (1969) – γνώρισε τον έρωτα της ζωής του, την Νόρα Βαλσάμη, με την οποία παντρεύτηκαν και απέκτησαν ένα γιο.
Ο Ερρίκος Ανδρέου διακρίθηκε για πολλές ταινίες του και αναγνωρίστηκε από το σύνολο του πολιτιστικού κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.