HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το Καλλιμανοπούλειο ευχαριστεί τα Σχολεία του Δήμου Καλαβρύτων

Η γιορτή των Χριστουγέννων είναι για τους περισσότερους από εμάς ημέρας χαράς και συνάντησης με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αδιαμφισβήτητα, τ...

Η γιορτή των Χριστουγέννων είναι για τους περισσότερους από εμάς ημέρας χαράς και συνάντησης με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αδιαμφισβήτητα, τα περιμένουμε όλοι με λαχτάρα και ανυπομονησία και μας προκαλούν θετικά συναισθήματα. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για αρκετά άτομα κυρίως της τρίτης ηλικίας, που ζουν μόνοι τους ή βρίσκονται σε κάποιο οίκο ευγηρίας.
Είναι κοινώς παραδεκτό ότι ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των ανθρώπων βιώνει την «Κατάθλιψη των Χριστουγέννων», αφού αυτές τις μέρες ενεργοποιούνται μέσα τους αναμνήσεις που σχετίζονται με τα παιδιά τους και αισθάνονται μοναξιά, είτε γιατί τα έχουν χάσει, είτε γιατί δεν θέλουν να γίνονται βάρος σε αυτά. Επιπλέον, νιώθουν στεναχώρια και θλίψη, γιατί πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και δεν είναι σε θέση να βγουν έξω από το σπίτι τους ή από τον ξενώνα στον οποίο φιλοξενούνται. Η τηλεόραση αποτελεί το μόνο μέσο ευχαρίστησης προσπαθώντας να χαρούν μέσα από τη χαρά των άλλων. Οι ηλικιωμένοι εκτός από τις γιορτινές μέρες βιώνουν και ένα σύνολο από απώλειες στη ζωή τους, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα επίπεδα άγχους και απομόνωσης. Η απουσία φίλων και γνωστών, ο θάνατος του/ της συζύγου, καθώς και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, έχουν ως συνέπεια τον περιορισμό των κοινωνικών τους συναναστροφών γενικότερα.
Για όλους λοιπόν τους παραπάνω λόγους,θα ήθελα να απευθύνω θερμές ευχαριστίες τόσο στη διεύθυνση όσο και στο σύλλογο διδασκόντων αλλά κυρίως στους μαθητές του σχολείου σας γιατί με τη δράση σας υπέρ του Καλλιμανοπούλειου εκκλησιαστικού διακονικού ιδρύματος επιβεβαιώσατε ότι πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι. Αξίζουν λοιπόν συγχαρητήρια στα παιδιά μας, στους μαθητές σας, που συνέβαλαν στη δημιουργία ενός καλύτερου και πιο υποστηρικτικού κλίματος για αυτούς τους ανθρώπους. Θυσιάζοντας λίγο από το χρόνο τους, έδωσαν μεγάλη χαρά στους απόμαχους της ζωής που φιλοξενούνται στο σπίτι της αγάπης , που λέγεται Καλλιμανοπούλειο και τους έκαναν δώρο τη στοργή και την αγάπη τους,τηρώντας έμπρακτα την προτροπή του Ιησού“αγαπάτε αλλήλους”.
Τέτοιες πρωτοβουλίες επιβεβαιώνουν ότι το σχολείο είναι ένας φορέας ανοιχτός στην κοινωνία και μας δίνουν ελπίδα ότι το αύριο θα είναι καλύτερο ,αφού οι νέοι μας συμπεριφέρονται με αλτρουισμό και σεβασμό προς τους μεγαλύτερους που με τη σειρά τους έχουν να τους προσφέρουν πολλά με την πείρα και τη σοφία τους.

Με εκτίμηση,
Ο Δ/ΝΤΗΣ
Πρ. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.