Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κουτσούμπας από Πάτρα: Δυνατό ΚΚΕ! Το μόνο που μπορεί να δώσει ελπίδα και αισιοδοξία στο λαό

Προσκλητήριο «αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ», απηύθυνε από την Πάτρα το βράδυ της Τετάρτης (24/11), ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής ...

Προσκλητήριο «αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ», απηύθυνε από την Πάτρα το βράδυ της Τετάρτης (24/11), ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Kατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο, «Δ. Τόφαλος», τόνισε πως «το κάλεσμά μας απευθύνεται σε κάθε εργαζόμενο, ανεξάρτητα από ποια πολιτική αφετηρία μας προσεγγίζει, ανεξάρτητα από το πού ο ίδιος τοποθετεί πολιτικά τον εαυτό του» και πρόσθεσε: «Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε όλοι και όλες σε όλα. Ακόμα και στις λεπτομέρειες. Μπορεί ο καθένας και η καθεμιά να έχει τις επιμέρους δικές του σκέψεις και προβληματισμούς. Γι' αυτό σας καλούμε να στηρίξετε με τη δράση σας αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία που παίρνει το ΚΚΕ, για να ανοίξει ο δρόμος για μια πραγματικά ελπιδοφόρα διέξοδο για το σήμερα και το αύριο. Για τις εξεγέρσεις του μέλλοντός μας, το σοσιαλισμό».
Αναφερόμενος στην πανδημία, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι «η φράση, "μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό", γεννήθηκε μέσα στην πανδημία, στη μάχη που δίνουμε και εδώ στην Πάτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής. Στη μάχη για να παρθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας μέσα στα εργοστάσια, στα γραφεία, στις υπηρεσίες, παντού. Oπως και το να γίνονται συχνά διαγνωστικά τεστ με ευθύνη της εργοδοσίας. Ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου και εδώ στην Πάτρα συνωστίζονται καθημερινά οι φοιτητές για να πάνε στο Πανεπιστήμιο. Στα σχολεία που, εν μέσω πανδημίας, δημιουργούνται τμήματα "μαμούθ" των 27 και 28 μαθητών, τουλάχιστον σε 30 σχολεία της περιοχής. Δίνουμε τη μάχη για να στηριχθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, με δεδομένο ότι και εδώ στην Αχαΐα, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, βρίσκεται σε οριακό σημείο, έτοιμο να καταρρεύσει».
Σχετικά με τους εμβολιασμούς, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον αδιέξοδο διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, μόνον ως άλλοθι για να μη στηρίζει το δημόσιο σύστημα υγείας, για να μην παίρνει τα αναγκαία μέτρα στους κρίσιμους χώρους διασποράς, «όπου όλοι συνωστίζονται, και οι μεν και οι δε» - και όλα αυτά, «τη στιγμή που την ανάγκη των παραπάνω μέτρων επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η προστασία από το εμβόλιο δεν ισχύει εσαεί. Είκοσι μήνες έχουν περάσει, υπάρχει και η πείρα και η επιστημονική γνώση για το τι πρέπει να γίνει. Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για την κυβέρνηση».
Παράλληλα, τόνισε ότι «τώρα ο λαός μας έχει ανάγκη από ένα καθολικό πρόγραμμα δημόσιου και δωρεάν εμβολιασμού, επιστημονικά τεκμηριωμένη εμβολιαστική εκστρατεία με εξαντλητική, προσωποποιημένη ενημέρωση και κέντρο ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνησης».

Μετωπική σε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στα εργασιακά, λέγοντας ότι «μέσα στους χώρους δουλειάς διεξάγεται ένας σκληρός ταξικός αγώνας για να μην εφαρμοστεί ο νόμος Χατζηδάκη, που κλιμακώνει την επίθεση στο 8ωρο, συνολικά στον εργάσιμο χρόνο, αλλά κι απέναντι στη συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη», ενώ όπως επισήμανε, «ξέρουμε ότι είναι μια δύσκολη μάχη, αλλά θα τη δώσουμε και θα την κερδίσουμε».
Ακόμη, αναφέρθηκε και στο ενεργειακό ζήτημα, σημειώνοντας -μεταξύ άλλων- ότι «οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού, όταν τα μέσα παραγωγής, οι εγχώριες πηγές και η διανομή της ενέργειας γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «αυτή τη φορά άλλαξε φωτοστέφανο, έβγαλε αυτό της "ελπίδας" και φόρεσε αυτό της "προόδου"» προσθέτοντας: «Αφού πήρε την ελπίδα του λαϊκού, αριστερού, προοδευτικού κόσμου και την έκανε την πιο κοφτερή λεπίδα των δικαιωμάτων του, τώρα παίρνει την πρόοδο, μια έννοια που έχει κακοποιηθεί ήδη από τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, για να την φέρει στα μέτρα μιας βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής».
Επίσης, επιτέθηκε και στο ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας: «Εδώ στην Πάτρα, ζουν και οι απλοί άνθρωποι του μεροκάματου, που τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν το ΠΑΣΟΚ και μετά άλλοι ακούμπησαν στη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, ή έμειναν άστεγοι πολιτικά. Σήμερα κάποιοι από αυτούς σκέφτονται να συμβάλουν να αναστηλωθεί ένα κόμμα, μία πολιτική δύναμη, η οποία βαρύνεται με μεγάλες ευθύνες για την πορεία αυτού του τόπου κι αυτού του λαού, μόνο που η αναστήλωση του ΠΑΣΟΚ σπρώχνεται από τα ίδια τα επιτελεία του συστήματος».
«Βεβαίως», συνέχισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «πέρα από γνωστούς στυλοβάτες του συστήματος, υπάρχουν και αναχώματα, όπως για παράδειγμα το ΜέΡΑ25, που μάλιστα πριν λίγες ημέρες, εδώ, από την Πάτρα που έκαναν κάτι σαν συνέδριο με τους γνωστούς μονολόγους, ο κ. Βαρουφάκης αφιέρωσε τη μισή του ομιλία σχεδόν στο ΚΚΕ».
Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε: «Δεν ξέρουμε αλήθεια τι τον ώθησε σε αυτό, αυτό που ξέρουμε είναι ότι ξεπατίκωσε διάφορες λαθροχειρίες σε βάρος του ΚΚΕ. Αλλωστε, είναι γνωστός ο ρόλος του κ. Βαρουφάκη ως υπουργός των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Είναι παλιό το παραμύθι των σοσιαλδημοκρατικών, ρεφορμιστικών, ευρωκομμουνιστικών δυνάμεων, που δήλωναν ότι κατά βάθος είναι επαναστάτες, κατά βάθος δουλεύουν για την ανατροπή του καπιταλισμού, απλά το κάνουν δήθεν, με πιο έξυπνο τρόπο, από τα μέσα και από τα πάνω σε σχέση με τους "αδιόρθωτους", "δογματικούς" κομμουνιστές, που μιλάνε για ρήξεις και συγκρούσεις. Βεβαίως η ιστορική πείρα τα έχει κάνει όλα αυτά "φύλλο και φτερό". Αποδεικνύονται ότι δεν αποτελούν τίποτε άλλο, παρά το ρεαλισμό της υποταγής στα ασφυκτικά όρια του διεφθαρμένου συστήματος, σερβιρισμένα με άλλη ταμπέλα».

Παρεμβάσεις στη συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι:
Χρήστος Πατούχας, δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων, και επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτη πολιτεία».
Δημήτρης Μαρμούτας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.
Γιάννης Μποδιώτης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας».
Κώστας Τηλιγάδης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Νομού Αχαΐας και του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, γραμματέας της Συντεχνίας Αρτοποιών.
Αλέξανδρος Ανδριόπουλος, μαθητής.
Δημήτρης Πριτσαπίδουλας, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Φαρμακευτικής.
Γραπτές παρεμβάσεις έστειλαν και άλλοι συμπορευόμενοι με το ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, οι Γρηγόρης Συμεωνίδης, Αντισμήναρχος, Ιπτάμενος ε.α., Γιώργος Παναγιωτάκης, καθηγητής ιατρικής και πρώην πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Παναγιώτης Θέμελης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός. 
Την εκδήλωση έκλεισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής Αχαΐας του Κόμματος.
Νωρίτερα, ανοίγοντας τη συγκέντρωση ο Θάνος Μπίμπας, γραμματέας της ΤΕ Αχαΐας, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «στέλνουμε μήνυμα ελπίδας και αγώνα! Πορευόμαστε αποφασιστικά με το σύνθημα που γεννήθηκε μέσα απ' τους αγώνες του λαού μας, γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!».
Παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη.
Τον Δημήτρη Κουτσούμπα συνόδευαν στις επαφές που είχε στον Πάτρα, ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο Νίκος Καραθανασοπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής Αχαΐας του Κόμματος, ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ, και ο γραμματέας της ΤΕ Αχαΐας Θάνος Μπίμπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.