HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παρουσία πρίγκιπα Γουίλιαμ και Χουάν Κάρλος η κηδεία του τέως βασιλεία Κωνσταντίνου

Με εκπροσώπους βασιλικών οικογενειών απ’ όλη την Ευρώπη αναμένεται να κατακλυστεί την προσεχή Δευτέρα (16.01.2023) η Μητρόπολη Αθηνών προκε...

Με εκπροσώπους βασιλικών οικογενειών απ’ όλη την Ευρώπη αναμένεται να κατακλυστεί την προσεχή Δευτέρα (16.01.2023) η Μητρόπολη Αθηνών προκειμένου να παραστούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.
Η είδηση του θανάτου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου κάνει τον γύρο της Ευρώπης. Στην κηδεία του εκτιμάται ότι θα είναι ο διάδοχος του βασιλικού θρόνου Γουίλιαμ, καθώς ήταν και νονός του. Επίσης εκπροσώπους θα στείλουν οι βασιλικές οικογένειες της Δανίας, της Σουηδίας, της Ισπανίας και της Νορβηγίας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.
Στην Αθήνα βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη η αδερφή του Σοφία επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας, αφού ταξίδεψε απευθείας από το Βατικανό, όπου είχε μεταβεί στην κηδεία του Βενέδικτου XVI, εκπροσωπώντας την Ισπανία, συνοδευόμενη από τον υπουργό εξωτερικών.
Όλα δείχνουν ότι θα παρευρεθεί και ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, κουνιάδος του εκλιπόντος που τα τελευταία τρία χρόνια ζει μόνιμα στο Αμπού Ντάμπι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας η κηδεία του θα γίνει την προσεχή Δευτέρα (16.01.2023) στην Μητρόπολη Αθηνών και η και η ταφή θα γίνει στο Τατόι, χωρίς να έχει ανακοινωθεί ακόμα η ώρα.
Την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.
Σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις για το λαϊκό προσκύνημα. Αυτό, προκύπτει και από την ανακοίνωση της οικογένειας όπου τονίζεται ότι η ώρα που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία, η ταφή αλλά και αν θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα θα ανακοινωθεί αργότερα.
Σύμφωνα με το Mega γίνεται μία συζήτηση για προσκύνημα λίγων ωρών και δεν έχουν καταλήξει αν θα είναι από το βράδυ της Κυριακής ή από την Δευτέρα το πρωί και θα είναι στο παρεκκλήσι του Αγ. Ελευθερίου, δίπλα στην Μητρόπολη της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.