Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στα Καλάβρυτα δυο Καλαβρυτινοί Ιεράρχες (ΦΩΤΟ)

Στα Καλάβρυτα βρέθηκαν σήμερα Κυριακή 22 Ιανουαρίου δύο Καλαβρυτινοί Ιεράρχες, ο Βενέδικτος Τσεκούρας Μητροπολίτης Διοκαισαρείας στο Πατρια...

Στα Καλάβρυτα βρέθηκαν σήμερα Κυριακή 22 Ιανουαρίου δύο Καλαβρυτινοί Ιεράρχες, ο Βενέδικτος Τσεκούρας Μητροπολίτης Διοκαισαρείας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, Πατριαρχικός Επίτροπος στη Βηθλεέμ και ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος Παπαλεξίου.
Ο δύο Ιεράρχες χοροστάτησαν στην σημερινή Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων και τέλεσαν το Ιερό Μνημόσυνο της μητρός του Σεβασμιωτάτου Βενέδικτου, Θεοδώρας Τσεκούρα χήρα του Τάκη Τσεκούρα.
Αμέσως μετά ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος τους υποδέχθηκε στο Δημαρχείο και μέσα σε εγκάρδιο κλίμα αντάλλαξαν απόψεις αλλά και θύμισες από τα χρόνια που οι δύο Ιεράρχες ζούσαν στα Καλάβρυτα. Στο τέλος ο κ. Παπαδόπουλος τους δώρισε ενθύμια και τα επετειακά λευκώματα των Καλαβρύτων.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Διοκαισαρείας κύριος Βενέδικτος. (γεν. 1957)
(Πατριαρχείο Ιεροσολύμων)
Ο κατά κόσμον Γεώργιος Τσέκουρας γεννήθηκε στα Καλάβρυτα το 1957. Το 1976 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων. Το 1982 μετέβη στα Ιεροσόλυμα. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1983 και Πρεσβύτερος το 1986. Το ίδιο έτος έλαβε και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Υπηρέτησε ως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Ιεροσολύμων, Τελετάρχης των Πατριαρχείων και Ταμίας του Ιερού Κοινού. Στις 9 Φεβρουαρίου 1998 χειροτονήθηκε Αρχιεπίσκοπος Γάζης. Στις 24 Σεπτεμβρίου 2001 εξελέγη Μητροπολίτης Φιλαδελφείας. Υπηρέτησε ως Πατριαρχικός Επίτροπος στο Αμμάν της Ιορδανίας μέχρι το 2018. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 εξελέγη Μητροπολίτης Διοκαισαρείας. Στις 4 Οκτωβρίου 2021 διορίστηκε Πατριαρχικός Επίτροπος Βηθλεέμ.

Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος
Ο Μητροπολίτης Παύλος, γεννήθηκε το 1942. Σπούδασε Νομική και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 1971 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Α'. Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε στις 13 Μαΐου 1973 από τον Επίσκοπο Βρεσθένης Δημήτριο. Στις 19 Φεβρουαρίου 1978 έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη από τον ίδιο Επίσκοπο.
Μετά την εις Πρεσβύτερο χειροτονία του, υπηρέτησε ως Προϊστάμενος του Ναού Εισοδίων Θεοτόκου Νέας Φιλοθέης. Στις 3 Οκτωβρίου 1979 τοποθετήθηκε Ιεροκήρυκας και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Από τις 27 Μαρτίου 1990 μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 1991, υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το 1991 ως ιερατικός Προϊστάμενος της Ενορίας της Αστόριας Νέας Υόρκης. Στις 30 Απριλίου 2001 επέστρεψε από την Αμερική και υπηρέτησε στα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου και ως Ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Στις 26 Απριλίου 2004, εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης και ενθρονίστηκε στην Κοζάνη στις 20 Ιουνίου του ίδιου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.