Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σχολεία: Ανοίγουν την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου - Οι συστάσεις στους μαθητές που εμφανίζουν συμπτώματα

Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου όπως τόνισε τόσο η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή όσο και ο γενικός γραμματέας το...

Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου όπως τόνισε τόσο η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή όσο και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.
Ο κ.Κόπτσης μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε χαρακτηριστικά πως «πρέπει να είμαστε απόλυτα σαφείς τόσο για τους γονείς όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων.Είμαστε πανέτοιμοι. Τα σχολεία ανοίγουν κανονικά, τη Δευτέρα».
Ακόμη τόνισε πως «λειτουργούμε πάντα μετά από γνωμοδοτήσεις της επιτροπής των ειδικών και απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Το μόνο που ισχύει αυτή τη στιγμή σχετικά με τη γρίπη είναι η υπουργική εγκύκλιος, η οποία εξεδόθη πριν από λίγες μέρες και η οποία καθορίζει πως με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα έως πέντε εργάσιμες ημέρες».
Σχετικά με την επιστροφή της χρήσης της μάσκας, ο κ. Κόπτσης υπογράμμισε: «Αυτή τη στιγμή, στο Υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει καμία άλλη συζήτηση. Προτείνεται οι μαθητές που εμφανίζουν συμπτώματα να παραμένουν στο σπίτι για την προάσπιση τόσο της δικής τους όσο και της δημόσιας υγείας».
«Δεν υπάρχει εισήγηση για κλείσιμο σχολείων»
Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, σημείωσε ότι η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας δεν έχει εισηγηθεί το κλείσιμο των σχολείων.
«Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά, Σε εξαιρετικές περιπτώσεις κλείνουν ή λειτουργούν υπό κανόνες, όπως ήταν ο Covid-19. Όταν ακούει κανείς τους επιστήμονες, δημιουργείται ανησυχία και ευλόγως. Να ξέρουν όμως οι γονείς ότι το υπουργείο Παιδείας συνεργάζεται θεσμικά και άριστα με το υπουργείο Υγείας.
«Όταν το υπουργείο Υγείας με απόφαση της επιτροπής των ειδικών, δεν εισηγείται κλείσιμο σχολείων ή λήψη περαιτέρω μέτρων, δεν υπάρχει κίνδυνος ιδιαίτερης ανησυχίας, χωρίς αυτό να μειώνει τη σημασία άλλων επιστημονικών απόψεων».

Σύμφωνα με την υφυπουργό, τα παιδιά που θα επιστρέψουν στα σχολεία τους, την περίοδο των εορτών δεν ήταν απομονωμένα στα σπίτια τους, συνεπώς η επιστροφή τους στα θρανία, «σε ένα περιβάλλον που παραμένουν οι οδηγίες όπως καθαριότητα, καλός εξαερισμός», δεν χρειάζεται να προκαλεί ανησυχία.
«Δεν υπάρχει κίνδυνος από την επιστροφή στα θρανία, ούτε ιδιαίτερη ανησυχία από ό,τι λένε οι ειδικοί», σημείωσε η υφυπουργός, αναφέροντας ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στην ώρα τους.
Κλειστά σχολεία λόγω κορωνοϊού και γρίπης προτείνει ο Καπραβέλος
Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα (09.01.2023) προτείνει ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού και γρίπης στα παιδιά.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δρ. Καπραβέλος τόνισε ότι τα κρούσματα κορονοϊού και γρίπης, σε συνδυασμό με την έλλειψη κλινών σε ΜΕΘ στα νοσοκομεία Παίδων, θα έπρεπε να οδηγήσουν την Επιτροπή των Ειδικών να αποφασίσει την παράταση των σχολικών διακοπών, ώστε να μην ανοίξουν την Δευτέρα, αλλά τουλάχιστον μια εβδομάδα αργότερα, καθώς αυτό θα επιτείνει το πρόβλημα.
«Μπορεί να δούμε παιδιά στις εντατικές», προειδοποίησε. «Στην Αγγλία τον Δεκέμβριο τα κρεβάτια είχαν καλυφθεί με περιστατικά ιογενείς λοιμώξεις και βρογχιολίτιδες. Η Ελλάδα δεν έχει άλλες κλίνες εντατικής. Η Βόρεια Ελλάδα αναγκάστηκε να στείλει παιδί στο στην Αθήνα. Πρέπει να σκεφτούμε τον παιδικό πληθυσμό, να τον προστατέψουμε», επεσήμανε.
Κατά τον δρ. Καπραβέλο, υπάρχουν περίπου 200 ιοί που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα. «Όλοι είχαν προβλέψει πως το κύμα το χειμωνιάτικο θα είναι τρομακτικό», υπογράμμισε. Όσον αφορά στην Κίνα ο δρ. Καπραβέλος, είπε ότι δεν τον ανησυχεί η Όμικρον και τα μέτρα που παίρνει η Ευρώπη είναι προληπτικά, αλλά χρειάζεται επιτήρηση και συνεργασία με τον ΠΟΥ για να μην αποτελέσει εκκολαπτήριο νέων στελεχών.
Γώγος: Δεν πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο τα παιδιά που παρουσιάζουν συμπτώματα
Την ίδια ώρα, ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, επεσήμανε την ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής, με καλό πλύσιμο των χεριών και καλό εξαερισμό των χώρων, Προσέθεσε ότι δεν πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο τα παιδιά που παρουσιάζουν συμπτώματα.
Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση στα εξωτερικά ιατρεία τους.
«Δυστυχώς ο κόσμος έρχεται στα νοσοκομεία ακόμη και στην περίπτωση που χρειάζεται τον οικογενειακό γιατρό της πρωτοβάθμιας περίθαλψης», είπε χαρακτηριστικά. Εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα η πίεση θα αυξηθεί και υπογράμμισε ότι για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.