HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Κάτω τα χέρια από το ΕΣΥ – Όχι στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περίθαλψης

Ως νομοσχέδιο διάλυσης του ΕΣΥ χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε, στη Βουλή, τονίζοντας ότι στηρίζει...

Ως νομοσχέδιο διάλυσης του ΕΣΥ χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε, στη Βουλή, τονίζοντας ότι στηρίζει τον αγώνα τον γιατρών για αξιοπρέπεια και ισότητα στην Υγεία. Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με συμβολικό αποκλεισμό του Νοσοκομείου Καλαβρύτων για στήριξη των κινητοποιήσεων και των απεργιακών συγκεντρώσεων.
Σε ανακοίνωσή της τονίζει:
«Τελικά ήρθαν νύχτα!
Το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη κατατέθηκε στις 23/11 και μετά από fast track διαβούλευση έρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση την Πέμπτη 1/12, με όλη την αντιπολίτευση και τους φορείς των νοσοκομείων απέναντι!
Το νομοσχέδιο της Ν.Δ. επιχειρεί να καταργήσει τον πυρήνα του ΕΣΎ, τη δημόσια, δωρεάν παροχή υπηρεσιών Υγείας ισότιμα σε όλους τους πολίτες!», αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών και η δυνατότητα να προσφέρουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ οι ιδιώτες (με το αζημίωτο, από τις τσέπες των ασθενών φυσικά) καταλύει στην πράξη την εμβληματικότερη κατάκτηση του κινήματος της μεταπολίτευσης, το Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας!
Οι συνέπειες θα είναι τραγικές και μάλιστα σε μια χώρα όπου οι ιδιωτικές δαπάνες των νοικοκυριών για την υγεία είναι από τις υψηλότερες στην Ε.Ε».
Καταλήγοντας υπογραμμίζει: «Να μην το επιτρέψουμε!
Το νομοσχέδιο διάλυσης του ΕΣΥ δεν είναι υπόθεση των γιατρών, είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας!
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ. ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ!
Υγειονομικοί, εργαζόμενοι, νέοι και νέες διαδηλώνουμε έξω από τη Βουλή την Πέμπτη 1/12 και ώρα 13.00 κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου!
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τις κινητοποιήσεις και απεργιακές συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα!​»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.