Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Ψυχογηριατρικό Ιατρείο 2 φορές το μήνα

Είναι φυσικό με την πάροδο του χρόνου, αλλά κυρίως μετά τα 65 έτη να σημειώνεται πρώτον έκπτωση στις νοητικές μας λειτουργίες...

Είναι φυσικό με την πάροδο του χρόνου, αλλά κυρίως μετά τα 65 έτη να σημειώνεται πρώτον έκπτωση στις νοητικές μας λειτουργίες –μνήμη, αντοχή στο στρές, δυσκολία στην εκτέλεση των απλών εργασιών και δεύτερον διαταραχές της διάθεσης και του ψυχισμού όπως θλίψη, ευσυγκινησία, αγχώδεις διαταραχές, φοβίες ,μέχρι και απροσάρμοστη συμπεριφορά.
Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της περιοχής των Καλαβρύτων βρίσκεται στην Τρίτη ηλικία ,δηλαδή πάνω 65 ετών. Στο μεταξύ οι μελέτες δείχνουν σε όλη την Ελλάδα ότι ο επιπολασμός της άνοιας κυμαίνεται περίπου στο 5% και αυξάνεται σε 22% σε άτομα άνω των 80 ετών ,της κατάθλιψης 17% και για τα άλλα γηριατρικά σύνδρομα όπως η ψύχωση στην Τρίτη ηλικία είναι 2%.Η κοινότητα της Τρίτης ηλικίας των Καλαβρύτων δεν θα είναι η εξαιρεση.Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσουμε αυτά τα θέματα υγείας ή να καθυστερήσουμε την φυσική επιδείνωση τους .
Σας ανακοινώνουμε ότι, υπό την επιτήρηση του Ψυχογηριατρικού Ιατρείου του Π.Γ.Ν Πατρών και του ΕΚΠΑ, θα γίνεται κατόπιν ραντεβού στο Γραφείο Κίνησης του Γ.Ν Καλαβρύτων, δύο (2) φορές το μήνα ημέρα Πέμπτη το Ψυχογηριατρικό Ιατρείο με την Δ/ντρια Παθολογίας κ.Έλσα-Βικτόρια Κάμπος-Μαρτίνεζ, όπου θα γίνει εξέταση για όλα τα παραπάνω συμπτώματα.
Επειδή τα χρόνια προβλήματα υγείας παίζουν σημαντικό ρόλο στα ψυχογηριατρικά προβλήματα ,στο ραντεβού σας είναι χρήσιμο να φέρεται όποιες σημαντικές εξετάσεις για την υγεία σας έχετε ήδη πραγματοποιήσει στο παρελθόν και επίσης ο ενδιαφερόμενος να συνοδεύεται από κάποιο άτομο με το οποίο συμβιώνει ή γνωρίζει καλά τον ασθενή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.