HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Μουσικο-ποιητική εκδήλωση - Ωδές στο Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα

Αφιερωματική εκδήλωση ενταγμένη στις επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων για την 79η επέτειο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτ...

Αφιερωματική εκδήλωση ενταγμένη στις επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων για την 79η επέτειο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη των αθώων θυμάτων της γερμανικής θηριωδίας.
Μια μουσικοποιητική εκδήλωση, όπου η ποίηση συναντά την μουσική.
Με την παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής με τίτλο «Πνοές Ειρήνης II» από τον Δημοσθένη Γκρέστα, Φιλόλογο - Ιστορικό.
Πρόκειται για μια ανθολογία ποιημάτων εμπνευσμένων από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα που απέσπασαν βραβεία και επαίνους στον Πανελλήνιο Μαθητικό Ποιητικό Διαγωνισμό με την επωνυμία "ΑΘΛΟΝ ΠΟΙΗΣΕΩΣ- ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΛΕΝΑ ΣΤΡΕΦΗ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ" τα έτη 2008--2021.
Με την Απαγγελία των βραβευμένων ποιημάτων του Πανελληνίου Μαθητικού – Ποιητικού Διαγωνισμού έτους 2022 και την Απονομή βραβείων και επαίνων στους διακριθέντες μαθητές – φοιτητές.
Εδώ και είκοσι οκτώ χρόνια, τα νέα παιδιά, οι μαθητές και οι φοιτητές της Ελλάδος και της Κύπρου γράφουν, εκφράζονται με τον ποιητικό λόγο, ιστορούν την Καλαβρυτινή θυσία, την πνευματοποιούν και την εξιδανικεύουν, την υμνούν και την λαμπρύνουν. Μετέχουν πνευματικά στο πένθος της πόλης μας που είναι και πένθος της Ελλάδας.
Με τη μουσική σύνθεση (μελοποίηση ) με τίτλο «Ωδές στο Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα» επιλεγμένων ποιημάτων της ποιητικής συλλογής «Πνοές Ειρήνης I - II»., σε μουσική των εξαίρετων και διακεκριμένων Πατρινών μουσουργών Ανδρέα και Λουκά Αδαμόπουλου.
Τα μελοποιημένα ποιήματα ερμηνεύουν:
Υψίφωνος: Αλίκη Ζαφείρη
Μεσόφωνος: Δώρα Πετρίδη
Πιάνο: Ανδρέας Αδαμόπουλος
Λουκάς Αδαμόπουλος
Κοντραμπάσο: Vilen Karapetyan,
Βιολί: Ζωή Ζωϊτοπούλου,
Εν κατακλείδι, η μουσικοποιητική εκδήλωση είναι συνυφασμένη με τη δημιουργία, γιατί η μνήμη ως δημιουργία μπορεί να υπάρξει !

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.