HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΕΘΕΑΣ: Η αναδιάρθρωση καλλιεργειών αφορά μόνο συλλογικά σχήματα

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με ενδεχόμενη αλλαγή του τρόπου ένταξης στο πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης Καλλιεργειών του Ταμείου Ανάκαμψης και ...

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με ενδεχόμενη αλλαγή του τρόπου ένταξης στο πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης Καλλιεργειών του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που ήδη έχει ανοίξει και δέχεται αιτήσεις ένταξης, η ΕΘΕΑΣ μετά και από συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ επιβεβαιώνει και ενημερώνει ότι:
1. Δικαιούχοι του προγράμματος Αναδιάρθρωσης Καλλιεργειών που αφορά εντάξεις στο ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι ΜΟΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ, ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ.
2. Η ένταξη σε ομαδικά σχήματα των δικαιούχων έχει πολύ μεγαλύτερα πλεονεκτήματα αφού όλοι οι αιτούντες θα ενταχθούν και οι ενταγμένοι θα λάβουν ενίσχυση και για τα επί πλέον κόστη της εκρίζωσης των παλαιών δένδρων.
3. Η όποια πρόβλεψη για ένταξη σε μελλοντικά σχέδια βελτίωσης δεν έχει τις ίδιες προϋποθέσεις ένταξης με κυριότερο ότι θα πρόκειται για Σχέδια Βελτίωσης με ανταγωνιστική διαδικασία αξιολόγησης, όποτε η ένταξη θα εξαρτάται από σειρά άλλων παραγόντων που δεν θα αφορούν την αναδιάρθρωση και δεν θα ενισχύονται τα σημαντικά έξοδα εκρίζωσης.
Ως εκ τούτου η ΕΘΕΑΣ καλεί τους παραγωγούς να προσχωρήσουν στα αναγκαία σχήματα με την καθοδήγηση των Συνεταιρισμών για να μην χαθεί η ευκαιρία αναδιάρθρωσης που δίνεται , η οποία είναι αναγκαία για την βελτίωση της παραγωγικότητας της ελληνικής γεωργίας και την προσαρμογή της στην κλιματική αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.