HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Για πρώτη φορά το διασωθέν Ευαγγέλιο του 1943 στον τόπο της εκτέλεσης

Το Ιερό Ευαγγέλιο που το 1943 βγήκε αλώβητο από την Εκκλησία των Καλαβρύτων που καιγόταν και φυλάσσεται στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Κοι...

Το Ιερό Ευαγγέλιο που το 1943 βγήκε αλώβητο από την Εκκλησία των Καλαβρύτων που καιγόταν και φυλάσσεται στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων, για πρώτη φορά, βγήκε από την προθήκη όπου φυλάσσεται και τοποθετήθηκε στο κέντρο του Ναού κατά την Επιμνημόσυνη Δέηση και τέθηκε επικεφαλής της πομπής προς τον τόπο της εκτέλεσης, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Το Ιερό Ευαγγέλιο, που βγήκε αλώβητο από τις στάχτες, όπως η αιματοβαμμένη Ιερά Σύνοψη, που είχε μαζί του ο τότε εφημέριος π. Παναγιώτης Δημόπουλος (Παπακαλός), ο οποίος εκτελέσθηκε μαζί με το πλήθος στο Λόφο του Καπή, αλλά και το σταματημένο ρολόι στο καμπαναριό της Εκκλησίας μαζί με το δάπεδο του Ναού, που έχουν μείνει τα σημάδια της φωτιάς και πρόσφατα αποκαλύφθηκαν, είναι ζωντανοί μάρτυρες τις φρικιαστικής εκείνης μέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.