Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μητσοτάκης στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS: "Καλάβρυτα 365 ημέρες" - Ισχυρό σχέδιο για την ανάπτυξη των ορεινών Δήμων

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε νωρίς σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ολοκληρώνοντας τη διή...

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε νωρίς σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στην Αχαΐα.
Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στην ερώτηση του δημοσιογράφου του kalavrytanews.com και της εφημερίδας "ΩΡΑ των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ" Νίκου Κυριαζή.
Νίκος Κυριαζής: 
Κύριε Πρωθυπουργέ, στην χθεσινή σας ομιλία κάνατε λόγο, για πορεία ανάπτυξης με δράσεις, πράξεις και έργα για τα Καλάβρυτα εξαγγείλατε την επέκταση του Οδοντωτού στην Αγία Λαύρα ως φόρο τιμής στο σύμβολο του Έθνους, αλλά και την μεγάλη επένδυση στο Χιονοδρομικό, που προχωρά σε αγαστή συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου. 
Όμως. Η ενδοχώρα, ερημώνει και γερνάει. Η πρόσφατη απογραφή, απλά επιβεβαίωσε αυτό που ζούμε στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές. 
Για να ζήσει κάποιος στην επαρχία και κυρίως νέος, θέλει 4 κυρίως πράγματα. Εργασία, Παιδεία, Υγεία, Πρόσβαση. Δυστυχώς και τα 4 υστερούν. Έχετε έρθει αρκετές φορές στα Καλάβρυτα και έχετε ζήσει την περιπέτεια… ανόδου σε ένα προβληματικό δρόμο που κινούνται χιλιάδες επισκεπτών και κατοίκων. Για την εργασία, δεν υπάρχουν ισχυρά κίνητρα, η Παιδεία με προβλήματα και η Υγεία υποβαθμίζεται συνεχώς (θυμίζω ότι το Νοσοκομείο Καλαβρύτων πριν μερικά χρόνια από Γενικό Νοσοκομείο έγινε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας) 
Το ερώτημά μου είναι: Η Κυβέρνησή σας έχει πρόταση; Έχει λύση; Θα εφαρμόσει κάποιο σχέδιο αναχώματος αυτής της συρρίκνωσης της επαρχίας; 
Και ένα τελευταίο. Δυο μέρες στην Αχαΐα, πήγατε παντού εκτός από τα Καλάβρυτα. Πότε θα τα επισκεφθείτε;  
Σας ευχαριστώ

Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν χρειάζομαι ιδιαίτερες προσκλήσεις για να έρθω στα Καλάβρυτα, έναν τόπο που τον αγαπώ ιδιαίτερα και θα έλεγα ότι και σε επίπεδο τουριστικού προϊόντος, έναν προορισμό που έχει ταυτότητα. Αυτό είναι ένα ευρύτερο θέμα συνολικά, το συζητήσαμε κιόλας, διότι και η Πάτρα μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα στον τομέα του τουρισμού.
Έχουμε ούτως ή αλλιώς ένα πολύ ισχυρό σχέδιο για την ανάπτυξη των ορεινών Δήμων και με ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία συμπεριλαμβάνουν όλες τις πτυχές που αναφέρατε, κυρίως στον τομέα της εργασίας - που μπορεί κανείς να βρει δουλειά σε έναν ορεινό Δήμο, αλλά και ζητήματα που αφορούν την παιδεία και την υγεία.
Κι έχουμε μάλιστα μία σειρά από πολύ ενδιαφέροντα πιλοτικά προγράμματα. Ήμουν στην Αργιθέα πρόσφατα, ίσως το πιο απομονωμένο κομμάτι της χώρας, όπου τρεις Δήμοι συνέπραξαν και κάναμε ένα ειδικό σχέδιο γι΄ αυτούς τους Δήμους και όποτε έχουμε Δημάρχους και τοπικούς άρχοντες που είναι πρόθυμοι να υλοποιούμε τέτοια σχέδια είμαστε πάντα στη διάθεσή τους για να μπορούμε να κινούμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση.
Όμως τα Καλάβρυτα έχουν πολύ σημαντικές προοπτικές και οι επενδύσεις που γίνονται είναι σημαντικές. Η αναβάθμιση του χιονοδρομικού θα δώσει πολύ μεγαλύτερη δυναμικότητα στο χιονοδρομικό και πολύ περισσότερο κόσμο ο οποίος μπορεί να έρθει σε ένα χιονοδρομικό το οποίο -για μας που αγαπάμε τη χιονοδρομία- γνωρίζουμε ότι είναι εξαιρετικό το βουνό με πολύ μεγάλες δυνατότητες.
Γι΄ αυτό και επέμενα πάρα πολύ, ειδικά γι΄ αυτή την επένδυση να ξεμπλοκάρει και χαίρομαι που αυτή τη στιγμή φαίνεται να τρέχει και μέχρι το 2024 θα έχει ολοκληρωθεί το καινούριο lift. Μιλάμε για πολύ περισσότερο κόσμο ο οποίος μπορεί να είναι ταυτόχρονα στο βουνό, άρα πολύ περισσότερο κόσμο που μπορεί να απολαμβάνει όλα τα οφέλη της περιοχής. Δεν είναι οι άνθρωποι που θα δουλέψουν στο χιονοδρομικό, είναι αυτοί που θα έρθουν, θα φάνε στα εστιατόρια, θα απολαύσουν τα τοπικά προϊόντα.
Και βέβαια επιμένω πάρα πολύ, το βουνό προορισμός 12 μήνες το χρόνο. Δεν είναι μόνο η χιονοδρομία, είναι η ανάπτυξη των ορεινών μας όγκων με άλλες δραστηριότητες, 12 μήνες το χρόνο, μπορεί τα Καλάβρυτα, ο Χελμός που είναι ένα μοναδικό βουνό να προσφέρουν πάρα πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.