HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΗΛΕΙΑ: Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας

Η Ηλεία γιόρτασε με κάθε τιμή την ενθρόνιση νέου μητροπολίτη μετά από 41 χρόνια. Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ε...

Η Ηλεία γιόρτασε με κάθε τιμή την ενθρόνιση νέου μητροπολίτη μετά από 41 χρόνια.
Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανασίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου.
Ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας ξεκίνησε από τον κόμβο Φιλοθέης και κατευθύνθηκε στην πλατεία Ηρώων. Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε στην Πλατεία Ιατρίδη ο Σεβασμιώτατος Τοποτηρητής, Μητροπολίτης πρώην Ηλείας κ. Γερμανός και ο Δήμαρχος Πύργου. Εν πομπή τον συνόδευσαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.
Στην αρχή του επιβατήριου λόγου του, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε κληρικούς και λαϊκούς που τον βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο.
Αναφερόμενος στον Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κ. Γερμανό, είπε: «Δεν ασπάζομαι μόνο το πρόσωπό σας, αλλά ό,τι είμαι και ό,τι έχω το οφείλω σε εσάς. Σας υπόσχομαι ότι έως το τέλος της ζωής μου θα αγωνιστώ να είμαι ολοπρόθυμος και ευγνώμων.
Με διδάξατε πολλά αλλά κυρίως δύο μεγάλες αρετές. Πρώτον ότι όλα εκπορεύονται από την λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, που είναι η πηγή των χαρίτων σε μια ανατροπή των στερεοτύπων της λογικής που υπολογίζει σε ικανότητες ανθρώπων, όταν μάλιστα αυτές δεν υποτάχθηκαν στο λειτουργικό γίγνεσθαι και δεν αναγεννήθηκαν εν Χριστώ. Και δεύτερον, με διδάξατε από την αγάπη που δείχνατε καθημερινά και εν σιωπή. Με διδάξατε ότι ένας άνθρωπος μπορεί να περικοσμείται από πολλά προσόντα και αξιώματα, αλλά χωρίς την αγάπη είναι ένα μεγάλο μηδενικό. Χωρίς αυτήν θα μοιάζει με σώμα όμορφο αλλά νεκρό».

Δείτε εικόνες από το patrisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.