HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ερώτηση Τσιγκρή για το λατομείο μαρμάρου στους Λουσούς Καλαβρύτων

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Πο...

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, με την οποία ζητά την ακύρωση της απόφασης για τη δημιουργία λατομείου μαρμάρων στους Κάτω Λουσούς Καλαβρύτων.
Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:
“Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, στις 18.4.2022, ενέκρινε τη διενέργεια ερευνητικών εργασιών για τη διαπίστωση κοιτάσματος μαρμάρου, με σκοπό τη δημιουργία λατομείου, σε έκταση συνολικού εμβαδού 450.000 τ.μ. εντός κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου στην κοινότητα των Κάτω Λουσών Καλαβρύτων.
Συγκεκριμένα, η εν λόγω περιοχή βρίσκεται εντός δικτύου Natura 2000, εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου Χελμού - Βουραϊκού και πλησίον του Σπηλαίου Λιμνών Καστριών, συνεπώς πρόκειται για μια εξαιρετικά ευαίσθητη (πολιτισμικά, αρχιτεκτονικά και ιστορικά) περιοχή.
Σημειώνεται ότι η προστατευόμενη περιοχή Χελμού - Βουραίκού, αποτελεί -από τον Οκτώβριο του 2009- μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων.
Αξίζει να αναφερθεί ότι για τη χορήγηση άδειας δημιουργίας λατομείου στη συγκεκριμένη περιοχή, υπάρχουν παλαιότερες αρνητικές εισηγήσεις της Γενικής Διεύθυνσης Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων”.
Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τους Υπουργούς Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, σε ποιες ενέργειες θα προβούν με σκοπό: α) την ακύρωση της απόφασης που προβλέπει τη δημιουργία λατομείου στην τοπική κοινότητα των Κάτω Λουσών Καλαβρύτων και β) πότε αναμένονται οι σχετικές οριστικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.