Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΑΧΑΪΑ: Η Πάτρα γιορτάζει τον Πολιούχο και προστάτη της Άγιο Απόστολο Ανδρέα

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και χωρίς περιορισμούς δύο χρόνια μετά λόγω της πανδημίας η Πάτρα γιορτάζει τον Πολιούχο και προστάτη της Άγιο ...

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και χωρίς περιορισμούς δύο χρόνια μετά λόγω της πανδημίας η Πάτρα γιορτάζει τον Πολιούχο και προστάτη της Άγιο Απόστολο Ανδρέα.
Η Αποστολική Πόλη των Πατρών που έχει την μεγάλη ευλογία να κατέχει τα πανσεβάσμια ιερά κειμήλια, την Τιμία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέου, τον Σταυρό του Μαρτυρίου του αλλά και τον Αποστολικό Τάφο του, τιμά την μνήμη του με διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις, οι οποίες ξεκινούν σήμερα και κορυφώνονται αύριο.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα έχουν προσκληθεί από τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και αναμένεται να παραστούν οι Μητροπολίτες Ναυπακτίας και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, κ. Θεόκλητος, Kαλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός, Μητροπολίτης Κινσάσας Θεοδόσιος, ενώ θα μετάσχει και ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.
Στις 6 το απόγευμα, θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός. Στις 10 το βράδυ, θα ξεκινήσει η ιερά αγρυπνία με την παρουσία τoυ Εκκλησιαστικού Βυζαντινού Χορού της Θεσσαλονίκης «Εύφωνον» υπό του πρωτοψάλτου Στυλιανού Ζαχαρίου.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Ανδρέου, θα τελεστεί πολυαρχιερατική θεία λειτουργία (7:00-10:30 π.μ.), θα ακολουθήσει δοξολογία παρουσία αρχών και φορέων, ενώ στις 11 π.μ. θα γίνει η καθιερωμένη λιτανεία της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου και της Ιεράς Εικόνας συνοδεία αγημάτων του στρατού, μαθητών σχολείων, της μπάντας του Δήμου, κλήρου και λαού, στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναμένεται να προσέλθουν χιλιάδες πιστοί για να τιμήσουν τον Πρωτόκλητο των Αποστόλων.
από gnomip.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.