HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Πρόκληση η επίσκεψη της Μ. Γκάγκα στο «Καραμανδάνειο»

Την προκλητική επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα στο «Καραμανδάνειο» παιδιατρικό νοσοκομείο, την ώρα που δεν έχει ικανοπ...

Την προκλητική επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα στο «Καραμανδάνειο» παιδιατρικό νοσοκομείο, την ώρα που δεν έχει ικανοποιηθεί κανένα απ’ τα δίκαια αιτήματα γιατρών, νοσηλευτών, προσωπικού και γονιών για τις χρόνιες ελλείψεις, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
Όπως επισημαίνει μάλιστα «η επίσκεψη έγινε χωρίς καμία ενημέρωση, στα "μουλωχτά" που λέει και ο λαός μας, μην τύχει και κινητοποιηθούν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι γονείς και συνολικά ο λαός της πόλης μας ενάντια στην κοροϊδία και την πρόκληση που έστησε σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ», τονίζοντας ότι όλα αυτά αποτελούν κοροϊδία και εμπαιγμό, αφού «εδώ και χρόνια με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης απαξιώνεται το μοναδικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο στην περιοχή».
Το Εργατικό Κέντρο αναφέρεται στις κινητοποιήσεις που έχει πραγματοποιήσει με συμμετοχή πάνω από 86 σωματείων, συλλόγων και φορέων της Πάτρας που υπέγραψαν το διεκδικητικό πλαίσιο στήριξης του νοσηλευτικού ιδρύματος, επισημαίνοντας ότι τόσο η σημερινή, όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν ικανοποίησε αυτά τα αιτήματα.
«Έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια, τις δεκάδες παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου, της Δημοτικής Αρχής, του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας στην 6η ΥΠΕ, τους χιλιάδες που μετά από κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής Πάτρας διαδήλωσαν τον περασμένο Ιούνη ενάντια στην απαξίωση και το κλείσιμο του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο και προσθέτει:
«Είναι πρόκληση λίγες μέρες αφού δόθηκε στη Διαβούλευση το Νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, η αναπληρώτρια υπουργός να επισκέπτεται ένα Νοσοκομείο δήθεν για να δει πώς θα λυθούν χρόνια προβλήματα. Το ίδιο το νομοσχέδιο που επεξεργάστηκε η κυβέρνησή της είναι ένα νομοσχέδιο - τομή, που ανοίγει επικίνδυνες κερκόπορτες στην κατεύθυνση της υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, την παραπέρα ενίσχυση της εμπορευματοποίησης της Υγείας και τη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία».
Καλώντας τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να μην έχουν καμιά εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς, το Εργατικό Κέντρο στέκεται και στη διήμερη -από σήμερα- επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην Αχαΐα και την Πάτρα τονίζοντας:
«Από το πρωί σήμερα εγκαινιάζει και παρακολουθεί την εξέλιξη έργων που χρυσοπληρώνει ο λαός και στο τέλος δεν θα μπορεί ούτε να τα χρησιμοποιεί λόγω των διοδίων και των αυξημένων εισιτηρίων. Είναι έργα που υπηρετούν τις ανάγκες κερδοφορίας μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, έργα που κατασκευάζονται με τον ιδρώτα και το αίμα δεκάδων εργατών συναδέλφων μας. Τίποτα δεν μπορεί να περιμένει κανείς από τα σχέδια επενδύσεων στην περιοχή, τα δεκάδες δισ. ευρώ που θα δοθούν σε επιχειρηματίες. Αυτή η ανάπτυξη που έκλινε σε όλες τις πτώσεις ο πρωθυπουργός όλη μέρα στην Αχαΐα δεν αφορά τις λαϊκές ανάγκες, τα μεροκάματά μας, το εισόδημά μας, τα σχολεία των παιδιών μας, την υγεία μας. Αφορά τα κέρδη των λίγων, γι’ αυτό άλλωστε περίσσεψαν σήμερα τα χαμόγελα όλων αυτών των επιχειρηματιών που συνοδεύουν τον κ. Μητσοτάκη στην Πάτρα.
Όλοι στον αγώνα λοιπόν! Τίποτα καλό δεν είδαμε όταν περιμέναμε μια κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματά μας, όταν περιμέναμε λύσεις από αυτούς που μας κυβερνάνε, αυτούς που μας οδήγησαν στην φτώχεια και την εξαθλίωση, που εκτόξευσαν την ακρίβεια και μετά μας δίνουν και ένα "καλάθι του νοικοκυριού….", "αρ…α καπαμά" δηλαδή. Το μεγάλο και γεμάτο καλάθι το παίρνουν οι επιχειρηματίες, οι βιομήχανοι και εφοπλιστές».
Ταυτόχρονα το Εργατικό Κέντρο, καλεί τώρα να δυναμώσει ο συλλογικός αγώνας, η διεκδίκηση, η οργάνωση στα σωματεία και τους συλλόγους, η αλληλεγγύη, σημειώνοντας: «Εκεί βρίσκεται η ελπίδα για την ικανοποίηση των αναγκών μας. Αυτό έδειξε και η συγκλονιστική, άμεση παρέμβαση σωματείων, φορέων, απλών ανθρώπων ενάντια στην προκλητική ενέργεια κράτους, κυβέρνησης και τραπεζών να πετάξουν έξω από το σπίτι της μια χαμηλοσυνταξιούχο για χρέη 15.000 ευρώ. Όμως έφαγαν τα μούτρα τους αφού συνάντησαν την οργή και τον οργανωμένο αγώνα χιλιάδων που άμεσα βρέθηκαν στο σημείο και αργότερα διαδήλωσαν στην περιοχή του Ζωγράφου».
Και τονίζει: «Μόνο μέσα από τον αγώνα μας μπορούμε να έχουμε νίκες και κατακτήσεις. Η επιτυχία της απεργίας της 9ης Νοέμβρη δείχνει ότι η εργατική τάξη, ο λαός μας δεν είπε ακόμη την τελευταία του λέξη». Φωτό αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.