HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ALPIC 2022 : Τριήμερο Διεθνές Ιατρικό Συνέδριο

Ένα σημαντικό ιατρικό συνέδριο πραγματοποιείται αυτό το τριήμερο (4-6 Νοεμβρίου) στα Καλάβρυτα με σημαντικές παρουσίες από όλο τον ιατρικό ...

Ένα σημαντικό ιατρικό συνέδριο πραγματοποιείται αυτό το τριήμερο (4-6 Νοεμβρίου) στα Καλάβρυτα με σημαντικές παρουσίες από όλο τον ιατρικό κόσμο, το ALPIC 2022 (Advanced Learning on Platelets & Thrombosis International Course). 
Το ALPIC 2022 διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή και Μεσογειακή Ένωση κατά των Θρομβωτικών Νοσημάτων (EMLTD), έχοντας ως Διευθυντές Μαθήματος Καθηγητές Α. Τσελέπης, Ι. Γουδεβενός και Χ. Μηλιώνης και πραγματοποιείται στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου "Kalavrita Canyon Hotel & Spa"  
Το συνέδριο στοχεύει να χρησιμεύσει ως φόρουμ μεταφοράς γνώσης για επιστήμονες στις τρέχουσες πτυχές της έρευνας αιμοπεταλίων και θρόμβωσης, που κυμαίνονται από τη βασική επιστήμη έως την κλινική πρακτική. Το επιστημονικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να επισημάνει την ταχεία ανάπτυξη και τη συνεχιζόμενη εξέλιξη των μηχανισμών που διέπουν τη θρόμβωση και την αιμόσταση, καθώς και συζήτηση σχετικά με όλες τις τρέχουσες εξελίξεις στη θεραπεία των αιμοπεταλίων και των αντιπηκτικών. Είμαστε περήφανοι που η ALPIC έχει αποκτήσει παγκόσμια θερμή αποδοχή και αναγνώριση για την επιστημονική της αξία και ελπίζουμε ότι το ALPIC 2020 θα ενισχύσει περαιτέρω το ευρωπαϊκό και μεσογειακό δίκτυο για τη θρόμβωση τόσο στη βασική έρευνα όσο και στην κλινική πρακτική. Το ALPIC 2020 διοργανώνεται με τη συμβολή, του Ερευνητικού Κέντρου Αθηροθρόμβωσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Ινστιτούτου Μελέτης και Εκπαίδευσης για τη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Θεραπεία. Η τοπική οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου αποτελούμενη από καθηγητές πανεπιστημίου με διαφορετικές ειδικότητες έχει δημιουργήσει ένα ελκυστικό και ολοκληρωμένο επιστημονικό πρόγραμμα με φροντίδα και εκτίμηση για την επιστημονική και προσωπική απόλαυση των συμμετεχόντων. Μια διεθνώς αναγνωρισμένη ομάδα προσκεκλημένων ομιλητών θα παρουσιάσει διαλέξεις τελευταίας τεχνολογίας και θα δημιουργήσει μια εξαιρετική ευκαιρία για όλους τους συμμετέχοντες να ενθαρρύνουν μια εκτεταμένη και πολύ εποικοδομητική συζήτηση τόσο εντός όσο και εκτός της αίθουσας διαλέξεων.
Στην εναρκτήρια συνεδρίαση χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Θανάσης Παπαδόπουλος και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαβρύτων πρ. Χρήστος Μπίρμπας που μετέφερε μηνυμα από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αιγιαλείας κ.κ.Ιερώνυμο. 
Παραβρέθηκε επίσης και ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Βασιλόπουλος

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε και φέτος στα Καλάβρυτα αυτή την πολύ σημαντική επιστημονική συνάντηση.
Και μαζί υποδεχόμαστε πολλούς καλούς φίλους. 
Φίλους που μάς τιμούν με την παρουσία τους και που η παρουσία τους εδώ συνδέεται με την συμμετοχή σ’ ένα διεθνούς κύρους και ακτινοβολίας Ιατρικό Συνέδριο, με εισηγήσεις, ομιλίες, εργαστήρια και επιστημονικές ανακοινώσεις που συνδέουν την πλευρά της έρευνας με την πλευρά της κλινικής πράξης. 
Θα ήθελα, λοιπόν, να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους τρεις καθηγητές μας που αποτελούν την οργανωτική «ψυχή» της επιστημονικής συνάντησης ΑΛΠΙΚ, τον κύριο Αλέξανδρο Τσελέπη, τον κύριο Γιάννη Γουδέβενο και τον κύριο Χαράλαμπο Μηλιώνη, να τους καλωσορίσω στα Καλάβρυτα και φυσικά να καλωσορίσω όλους τους ομιλητές, όλους τους συνέδρους που βρίσκονται κοντά μας, συνεισφέροντας με τις γνώσεις, τις παρατηρήσεις και τις επιστημονικές ανησυχίες τους στις εργασίες του ΑΛΠΙΚ 2022. 
Φίλες και Φίλοι, 
Δεν είμαι γιατρός, θα μπορούσα, όμως, να σάς βεβαιώσω ότι ένα Συνέδριο που επικεντρώνεται στα λεγόμενα θρομβωτικά νοσήματα, στην πρόληψη τους, στη διάγνωση και στην θεραπευτική αντιμετώπιση τους, εξ ορισμού προξενεί ευρύτερο ενδιαφέρον. 
Και καταλαβαίνουμε όλοι το γιατί. 
Νοσήματα αυτής της μορφής είναι συνώνυμα ή συνδεδεμένα και με παθογενείς ή νοσογόνες καταστάσεις που χαρακτηρίζουν τον θεωρούμενο σύγχρονο τρόπο ζωής. 
Έναν τρόπο ζωής που έχει πολλές καλές πτυχές αλλά και πολλές άσχημες. Και που επηρεάζει, θετικά ή αρνητικά, ευεργετικά ή απειλητικά, όλες τις ηλικιακές ομάδες. 
Η έλλειψη άσκησης, η καθιστική ζωή, η κακή διατροφή, το κάπνισμα, το εντεινόμενο άγχος, τα παραπάνω κιλά, οι παράγοντες προδιάθεσης, η κληρονομικότητα, έχουν επικρατήσει ως μέρη μιας επιβαρυντικής συνθήκης που ευνοεί την εμφάνιση θρομβώσεων. 
Ίσως και ο Κόβιντ 19 να είναι ένας ακόμα παράγοντας σημαντικού κινδύνου, ειδικά για τους νοσηλευόμενους ασθενείς. Για τους καθηλωμένους στα νοσοκομεία.     
Δεν θα ήθελα να πω περισσότερα. 
Άλλωστε, είναι ένα πεδίο που δεν είναι της δικαιοδοσίας μου. 
Θα ήθελα, όμως, να μου επιτρέψετε να προσθέσω κάτι ακόμα. 
Και να πω ότι στην Ελλάδα είμαστε τυχεροί. 
Και είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε στα νοσοκομεία, στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στα Πανεπιστήμια μας, στις ιδιωτικές δομές Υγείας, γιατρούς με υψηλή κατάρτιση, πολύ καλά εκπαιδευμένους γιατρούς που πλάι στην υπεροχή της επιστημονικής τους επάρκειας βρίσκεται και η υπεροχή του ηθικού χρέους και της συναίσθησης της ευθύνης και του καθήκοντος τους απέναντι στον ασθενή. 
Και το Συνέδριο που ξεκίνησε σήμερα εδώ στα Καλάβρυτα – και φαίνεται αυτό μέσα απ’ το πρόγραμμα του Συνεδρίου, απ’ τους τίτλους των ενοτήτων και τα ονόματα των ομιλητών- πιστοποιεί αυτή την διαπίστωση. Τη διαπίστωση που καταλήγει στη φράση ότι «οι Έλληνες γιατροί είναι απ’ τους καλύτερους του κόσμου».
Πριν κλείσω αυτό τον σύντομο χαιρετισμό θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές του Συνεδρίου για έναν ακόμα λόγο.
Για το γεγονός ότι έχουν ήδη φροντίσει, μέσα απ’ τις αναρτήσεις και τις οδηγίες τους προς τους συνέδρους να τούς κατατοπίσουν -να σάς κατατοπίσουν- για τη φυσιογνωμία του τόπου μας, για την ιστορική μοναδικότητα, το φυσικό κάλλος, τα μνημεία και τις πολιτιστικές καταβολές που αναδεικνύουν τα Καλάβρυτα σε έναν ταξιδιωτικό προορισμό, συναρπαστικό, σπάνιο, πολύπλευρο και επίκαιρο δώδεκα μήνες το χρόνο. 
Κάθε γωνιά του Δήμου Καλαβρύτων κρύβει και μια διαφορετική εικόνα. 
Και μια διαφορετική συγκίνηση. 
Και αυτό θα το δείτε και θα το ανακαλύψετε όσοι έρχεστε για πρώτη φορά.  
Αυτό που δεν αλλάζει είναι ο φιλόξενος χαρακτήρας των ανθρώπων μας, είναι η Ιστορία, οι παραδόσεις και οι γεύσεις, είναι η αυθεντικότητα και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας, είναι η ξεχωριστή αύρα που εκπέμπει αυτός ο τόπος. 
Ο τόπος μας αλλά και ο δικός σας τόπος. 
Γιατί όποιος έρχεται μια φορά στα Καλάβρυτα, έρχεται και ξανάρχεται, έως ότου αυτή η περιοχή να γίνει ένα κομμάτι του εαυτού του και ένας μόνιμος προορισμός.   
Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζω την έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου «ALPIC 2022», σας καλωσορίζω και πάλι στα Καλάβρυτα, ευχαριστώ θερμά την Οργανωτική Επιτροπή που έχει επιλέξει την πόλη μας ως τόπο φιλοξενίας του Συνεδρίου και εύχομαι και πάλι καλή επιτυχία στις εργασίες σας. 
Σας ευχαριστώ   

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.