Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη με 6 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 81 τραυματίστηκαν εξαιτίας της έκρηξης, η οποία, όπως το έθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ...

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 81 τραυματίστηκαν εξαιτίας της έκρηξης, η οποία, όπως το έθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναδίδει την οσμή της «τρομοκρατίας».
Ο Tούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε σήμερα το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) για την επίθεση που διαπράχθηκε χθες Κυριακή στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους και τραυμάτισε πάνω από 80 άλλους.
«Βάσει των συμπερασμάτων μας, η τρομοκρατική οργάνωση PKK είναι υπεύθυνη» για την έκρηξη της βόμβας, ανέφερε ο κ. Σοϊλού, ανακοινώνοντας τη σύλληψη προσώπου που φέρεται να τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό.
Ο κ. Σοϊλού δεν διευκρίνισε το φύλλο του προσώπου που συνελήφθη.
«Η εκτίμηση που έχουμε είναι ότι η εντολή για την έκρηξη δόθηκε από το Κομπάνι. Το άτομο που έβαλε την βόμβα πέρασε από το Αφρίν» πρόσθεσε ο κ. Σοϊλού ανακοινώνοντας ότι πριν τη σύλληψη του ατόμου που φέρεται να άφησε τη βόμβα, είχαν συλληφθεί άλλα 20 άτομα.
Όσον αφορά του τραυματίες ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας είπε ότι πέντε βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και άλλων δύο η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή ενώ πρόσθεσε ότι «είδαμε τι μήνυμα ήθελαν να μας στείλουν με την κίνησή τους αυτή. Το πήραμε. Μην ανησυχείτε, θα πληρώσουν βαριά για ό,τι έκαναν».
Το χρονικό της επίθεσης
Η ώρα ήταν λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα. Κάτοικοι και τουρίστες είχαν βγει σε έναν πολυσύχναστο πεζόδρομο στην κεντρική περιοχή της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη όταν ξαφνικά άκουσαν έναν εκκωφαντικό ήχο και είδαν την έκρηξη.
Αμέσως πανικόβλητοι άρχισαν να τρέχουν για να προστατευθούν ενώ όσοι ήταν πολύ κοντά στην τσάντα που εξερράγη, δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και έχασαν τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.