HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΑΜΕ... ΠΛΑΤΕΙΑ - Στο νέο Δημαρχείο Καλαβρύτων από 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Στο νέο Δημαρχείο, στο κέντρο των Καλαβρύτων στην πλατεία Πετμεζαίων, μετακομίζουν από την προσεχή Δευτέρα 28 του μηνός οι υπηρεσίες και τα...

Στο νέο Δημαρχείο, στο κέντρο των Καλαβρύτων στην πλατεία Πετμεζαίων, μετακομίζουν από την προσεχή Δευτέρα 28 του μηνός οι υπηρεσίες και τα γραφεία Δημάρχου και Αντιδημάρχων καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο των Καλαβρύτων.
Τη θετική αυτή εξέλιξη με την οποία κλείνει μια 15ετης περιπέτεια σε σχέση με την αξιοποίηση του κτιρίου του πρώην διοικητηρίου και δικαστικού μεγάρου ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής 18 Νοεμβρίου.
Ευχαριστώντας παράλληλα όσους βοήθησαν να γίνει πράξη και ιδιαίτερα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η οποία έβαλε το τελευταίο λιθαράκι για την μεταστέγαση των υπηρεσιών με την χρηματοδότηση της εγκατάστασης του τεχνολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού του κτιρίου.
«Ένα εμβληματικό και ιστορικό κτίριο της κεντρικής πλατείας των Καλαβρύτων, το οποίο για πολλές δεκαετίες φιλοξενούσε το σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών, ως διοικητήριο ξαναλειτουργεί με τα Καλάβρυτα να έχουν πλέον ένα Δημαρχείο όπως αξίζει στην ιστορική πόλη» τόνισε ο Δήμαρχος κ.Παπαδόπουλος.
ΑΠΟ ΤΟ 2005...
Η μεταστέγαση στο νέο Δημαρχείο Καλαβρύτων ολοκληρώνεται την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου. Το έργο ξεκίνησε, επί δημαρχίας του κ.Παπαδόπουλου το 2005, με την παραχώρηση του Διοικητηρίου από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου (ΚΥΔ), μέσω της πρώην Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ).
Ακολούθησε η εκπόνηση της μελέτης από την πρώην ΤΥΔΚ, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Θησέας» με 1,9 εκατ. ευρώ, αναδείχθηκε εργολάβος με προσφερόμενη έκπτωση 45% αλλά διεκόπη.
Το έργο επανεντάχθηκε προ 4ετίας και επανάρχισαν οι εργασίες στο κτιριακό, επί Δημαρχίας του κ.Λαζουρά. Τελευταία ο νυν δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος, σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη, το ενέταξε πάλι σε πρόγραμμα της Περιφέρειας, με προϋπολογισμό 611.000 ευρώ και έτσι ολοκληρώθηκε.
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Δημοτικός Σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Γιώργος Τσενές έθεσε θέμα αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας αναφερόμενος στο τεράστιο κτιριακό απόθεμα που διατηρεί ο δήμος με μεγάλο κόστος.
«Εκτός από αυτό το κτίριο, υπάρχουν άλλα οκτώ μέσα στην πόλη των Καλαβρύτων με τεράστιες δαπάνες συντήρησης. Τώρα φορτώνεται άλλο ένα…» σχολίασε ο κ.Τσενές.
Ο δήμαρχος εγκάλεσε τον κ.Τσενέ υποστηρίζοντας ότι έχει ψηφίσει για την αξιοποίηση του οικήματος όπως και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, τώρα αλλά και παλαιότερα.
Στην παρέμβασή του ο κ. Τσενές κατηγόρησε τη Δημοτική αρχή ότι επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με ψευδείς αναφορές καλώντας τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Νασιώτη να φέρει τα πρακτικά που… δεν υπάρχουν!
«Δεν είμαι υπόλογος ως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου για το τι έγινε πριν από 15 χρόνια» απάντησε ο Θεόδωρος Νασιώτης, υποστηρίζοντας ότι επί της δικής του θητείας, από το 2019, τουλάχιστον πρακτικά συνεδριάσεων υπάρχουν!
Σε μια προσπάθεια να κλείσει η αντιπαράθεση από την ελάσσονα μειοψηφία, ο Σπύρος Θεοχάρης αντέστρεψε τη συζήτηση. «Είναι μια κατάκτηση η αξιοποίηση του διοικητηρίου, είναι σημαντικό και πρέπει να δοθεί στην υπηρεσία των δημοτών ώστε και ο δήμος να διαθέτει καλύτερες υποδομές για τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους τους» τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ» , καταλήγοντας: «Το πώς θα κάνουμε τώρα ένα business plan για τη διαχείριση των δημοτικών κτιρίων, με αξιοποίηση ή παραχώρηση, είναι μια άλλη συζήτηση που πρέπει να γίνει σε δεύτερο χρόνο. Οι πλειοψηφίες έχουν ήδη αποφασίσει να προχωρήσουμε!»
«Είναι το πρέπον ακίνητο για το δήμο μας» τόνισε από την μείζονα μειοψηφία της παράταξης του κ. Λαζουρά ο κ. Ανδρέας Ζυγούρας, επισημαίνοντας ότι «ο δήμος μπορεί να διαθέτει πολλά ακίνητα αλλά είναι ιδιόκτητα».
«Σήμερα εδώ θα έπρεπε να πανηγυρίζουμε και να ευχαριστήσουμε την Κ.Υ.Δ. για την παραχώρηση αλλά και όσους μας στήριξαν, μεταξύ των οποίων και την Περιφέρεια» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, κλείνοντας τη συζήτηση.

Λόγω της μεταφοράς των υπηρεσιών του Δήμου Καλαβρύτων στο νέο Δημαρχείο και της αναγκαιότητας διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων δεν θα είναι δυνατή η εξυπηρέτηση του κοινού την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 και την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022.
Για την διευκόλυνσή σας μπορείτε να επικοινωνείτε κατά τις ημέρες αυτές στα τηλέφωνα : 2692023400 ΚΕΠ Καλαβρύτων και 2692023683 Τμήμα Περιβάλλοντος



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.