Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ν.ΜΑΓΚΑΦΑΣ - ΣΠ.ΣΟΚΟΡΕΛΗΣ: «Απολογισμός» της Δημοτικής αρχής Καλαβρύτων σε τροχιά προεκλογικής περιόδου

Νίκος Μαγκαφάς* Σπύρος Σοκορέλης** Η σημερινή Δημοτική Αρχή Καλαβρύτων ήδη διανύει το τελευταίο έτος της θητείας της, δηλαδή έχει μπει πλέο...

Νίκος Μαγκαφάς*
Σπύρος Σοκορέλης**

Η σημερινή Δημοτική Αρχή Καλαβρύτων ήδη διανύει το τελευταίο έτος της θητείας της, δηλαδή έχει μπει πλέον σε τροχιά προεκλογικής περιόδου.
Τρία χρόνια μετά την εκλογή της, θεωρούμε ότι θα έπρεπε να έχει κάνει τουλάχιστον έναν απολογισμό των πεπραγμένων της. Γιατί, ως γνωστόν, ο απολογισμός είναι μια υποχρέωση που φέρουν όλοι όσοι ασκούν δημόσιο λειτούργημα και συνεπώς η δημοτική αρχή Θ. Παπαδόπουλου θα έπρεπε να έχει προχωρήσει έστω και σε έναν συνοπτικό απολογισμό τουλάχιστον εδώ και έναν χρόνο.
Με την ευκαιρία της παρατήρησής μας προς την Δημοτική Αρχή σχετικά με την υποχρέωσή της για απολογισμό και κυρίως μετά την απόφασή της να προχωρήσει στις 15 Οκτωβρίου στον πρώτο και μοναδικό απολογισμό της θητείας της, θεωρούμε ότι μας δίνεται μια καλή ευκαιρία για την παρουσίαση ενός σύντομου δικού μας απολογισμού με τα σημαντικότερα (ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ) έργα που κατάφερε να υλοποιήσει στη θητεία της η Δημοτική Αρχή Λαζουρά.
Ο απολογισμός αυτός επιχειρείται αφενός διότι αποτελεί το επισφράγισμα της «κληρονομιάς» που αφήσαμε στον τόπο μας και αφετέρου ως αφορμή για να ζητήσουμε να πληροφορηθούμε ( και ελπίζουμε να το πραγματοποιήσει η Δημοτική Αρχή με τον προγραμματισμένο απολογισμό) τι γίνεται με τα έργα που είχαμε δρομολογήσει καθώς και αυτά που προσπάθησε να διεκδικήσει η σημερινή Δημοτική Αρχή (κυρίως αυτά τα οποία είχε προτείνει στην Επιτροπή Ελλάδα 2021, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση).
Προεκλογικά, στις εκλογές του 2019, ο κ. Θ. Παπαδόπουλος διαμαρτυρόταν τονίζοντας ότι, “κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ζωή στα Καλάβρυτα ξεκίνησε το 2010”.

Σαφώς η ζωή στα Καλάβρυτα δεν ξεκίνησε το 2010. Ωστόσο τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα ουσιαστικά ξεκίνησαν από τις αρχές του 2010, στην υλοποίηση των οποίων θεωρούμε σημαντική την προσωπική μας παρέμβαση και συμβολή, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που μας ώθησε στη σύνταξη του παρόντος κειμένου – απολογισμού μας . Είμαστε βέβαιοι ότι στην πορεία της θητείας μας στον Δήμο με τον δήμαρχο Γιώργο Λαζουρά, συμβάλαμε με πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου, το οποίο πιστεύουμε ότι αναγνωρίζεται από το σύνολο των συμπατριωτών μας, παρά τη προσπάθεια απαξίωσης που επιχειρεί η σημερινή Δημοτική Αρχή.

Μερικά λοιπόν από τα πιο σημαντικά ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ της προηγούμενης αρχής Γ. Λαζουρά είναι:
§ Ένα αξιόπιστο σύστημα αποχέτευσης με έναν υποδειγματικό βιολογικό καθαρισμό που έχουν τη σφραγίδα του Γιώργου Λαζουρά και των συνεργατών του.
§ Επίλυση του προβλήματος αποκομιδής στερεών αποβλήτων.
Μετά την παραλαβή μιας πρωτόγονης κατάστασης στον τομέα συλλογής και αποκομιδής απορριμμάτων προχωρήσαμε στην επίλυση του προβλήματος. Καταργήσαμε και αποκαταστήσαμε χωματερές, ιδρύσαμε και λειτουργήσαμε ένα σύγχρονο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων, δημιουργήσαμε υποδομές ανακύκλωσης, εγκαταστήσαμε νέους κάδους και τέλος συνήψαμε μια σημαντική σύμβαση με το δήμο Δυτικής Αχαΐας για την μεταφορά και εναπόθεση των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ του ΦΛΟΚΑ.
§ Αποπεράτωση του νέου Δημαρχείου Καλαβρύτων,
Είχαμε ολοκληρώσει τις οικοδομικές εργασίες (εκκρεμεί η υλοποίηση των μελετών που είχαμε έτοιμες και τις είχαμε εντάξει στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣΙ», για την ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση και επίπλωση).
§ Αποπεράτωση του Πολιτιστικού Κέντρου,(βέβαια δεν περιμέναμε ότι αντί για την εγκατάσταση της βιβλιοθήκης του μεγάλου ευεργέτη των Καλαβρύτων Δημακόπουλου θα βλέπαμε την εγκατάσταση σχολής χορού)
https://www.kalavrytanews.com/2020/06/blog-post_852.html https://www.kalavrytanews.com/2020/06/blog-post_990.html
§ Χιονοδρομικό κέντρο,
Έχουμε ήδη ενημερώσει τους Καλαβρυτινούς με δημοσίευμά μας στις 19-2-2022
https://www.kalavrytanet.com/article/arthra-gnomes/hreiazontai-apantiseis
https://www.kalavrytanet.com/article/arthra-gnomes/hreiazontai-apantiseis-arthro-ton-nikoy-magkafa-spyroy-sokoreli
§ 1η Φάση Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου των Καλαβρύτων, που περιλάμβανε:
o Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Καλαβρύτων (τμήμα αυτής μεταξύ οδού Αγίου Αλεξίου και πεζόδρομου 25ης Μαρτίου)
o Διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στις οδούς Αγίου Αλεξίου και Πάνου Πόλκα, περιμετρικά του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
o Ομογενοποίηση με τον υπάρχοντα πεζόδρομο του τμήματος της οδού Συγγρού (μπροστά από το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος).
o Μερική πεζοδρόμηση της οδού Κωνσταντίνου από Αγ. Αλεξίου μέχρι τη νέα είσοδο του Γυμνασίου – Λυκείου Καλαβρύτων.
§ Κέντρο Πληροφόρησης – Εκθεσιακός Χώρος Αρχαιοτήτων Σπηλαίου Λιμνών

Η προηγούμενη δημοτική αρχή κατάφερε να απαλλάξει το χώρο των Σπηλαίων Λιμνών από το ακαλαίσθητο και παρηκμασμένο εστιατόριο, που υπήρχε στον χώρο και αποφάσισε να προχωρήσει στην δημιουργία ενός συγχρόνου «Κέντρου Πληροφόρησης – Μουσειακή έκθεση Σπηλαίου Λιμνών» σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού. Το κόστος κατασκευής του έργου καλύφθηκε με απόφαση του Δήμου, ως προς τα οικοδομικά και ηλεκτρομηχανολογικά από πόρους της «Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλαβρύτων – Σπήλαιο Λιμνών Καστριών».

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να θυμίσουμε ότι, μετά από δικές μας πιέσεις και ενέργειες, στις 15 Μαρτίου 2017 η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. αποφάσισε τη μεταβίβαση της κυριότητας “εδαφικής έκτασης 9.805 τ.μ. μετά τουριστικού περιπτέρου” του Σπηλαίου Λιμνών - Καστριών στον Δήμο Καλαβρύτων και στις 12 Ιουλίου του 2017 η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε γνωστοποίησε στον Δήμο Καλαβρύτων ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες μεταβίβασης του ακινήτου, που προέβλεπε ο Ν. 4049/12, με τη μεταγραφή του στο υποθηκοφυλακείο Κλειτορίας.

(Βλέπε: δημοσίευμα στη «ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ» 9 Οκτωβρίου 2017)
§ Αγροτικός Δρόμος Μπόσι – Πετσάκοι, (το έργο έχει ενταχθεί, αλλά δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί)
§ Αγροτικός δρόμος Μπόσι – Νεοχώρι , (το έργο έχει ενταχθεί, αλλά δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί)
§ Αναβάθμιση των παιδικών χαρών
§ Προμήθεια ενός σύγχρονου απορριμματοφόρου για τις ανάγκες του δήμου.
§ Ολοκλήρωση μελετών για τον βιολογικό καθαρισμό της Δάφνης.
Αυτά είναι μόνο ένα ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ έργων που παρέδωσε στους συνδημότες μας η Δημοτική Αρχή Λαζουρά.

Πέραν αυτών είχαμε καταφέρει κυρίως με την δική μας συμβολή να εντάξουμε σε προγράμματα όπως :
Ø ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Ø ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι
Ø ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2010-2020 της Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ.
μια σειρά έργων όπως:
I. Για το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
1. ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ Ιστορικού κέντρου Καλαβρύτων
Μετά τήν ολοκλήρωση του σημαντικού έργου της Πρώτης Φάσης της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου των Καλαβρύτων ο τέως Δήμαρχος Γ. Λαζουράς με τους συντάκτες του παρόντος κειμένου πίστευαν, ότι σε πρώτη προγραμματική ευκαιρία το έργο αυτό έπρεπε να ολοκληρωθεί. Για τον λόγο αυτό προετοιμάσαμε μια σειρά δράσεων για ένταξη σε επικείμενο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων.
Θεωρήσαμε ότι τέτοια έργα για την πόλη των Καλαβρύτων μπορούσαν να είναι:
ü Η Ανάπλαση της Πλατείας Πετμεζαίων, δηλαδή τμήμα της κεντρικής πλατείας Καλαβρύτων μεταξύ πεζοδρόμου 25ης Μαρτίου και οδού Εθνικής Αντιστάσεως.
ü Η Ανάπλαση Πλατείας Χελμού, δηλαδή η πλατεία μπροστά στο γνωστό ξενοδοχείο Χελμός(ευτυχώς μετά από τρία χρόνια καθυστέρησης η ανάπλαση ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες)
ü Πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Λοχαγού Καποτά από τη παλαιά θέση του ΚΤΕΛ μέχρι το Ξενοδοχείο Φιλοξένια (οδός Εθνικής Αντιστάσεως).
ü Ανάπλαση και κυκλοφοριακή διευθέτηση του χώρου γύρω από την πλατεία Κύπρου(περιοχή πρώην λεωφορείων ΚΤΕΛ)

2. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ.
Επικαιροποιήσαμε την μελέτη για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Κλειτορίας και την είχαμε έτοιμη προς ένταξη.
Στις 30 Μαρτίου 2018 η Διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε πρόσκλησή της με τίτλο: «Δράσεις αστικής ανάπτυξης ιστορικών, εμπορικών και τουριστικών κέντρων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» καλούσε τους ενδιαφερόμενους δήμους της Περιφέρειας να υποβάλουν τις προτάσεις τους.
Ο Δήμος Καλαβρύτων με έτοιμες τις μελέτες ήταν ο πρώτος Δήμος της Περιφέρειας που κατέθεσε προτάσεις για τα πιο πάνω έργα, τα οποία εντάχθηκαν και:
Στις 14-11-2018 δημοπρατήθηκε το έργο της ανάπλασης της πόλης των Καλαβρύτων με κόστος 935.480 €
Στις 14-11-2018 επίσης δημοπρατήθηκε το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Κλειτορίας με κόστος 496.770 €

II. Για το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι
Από τις αρχές του 2019, οι υπογράφοντες σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και την τεχνική υπηρεσία του δήμου, ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για την ένταξη μελετών, που είχαμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε, στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», το οποίο υποβάλαμε στις 26 Μαρτίου 2019 στο Υπουργείο Εσωτερικών για τα πιο κάτω έργα:
1. Επισκευές και διαρρυθμίσεις του Τουριστικού Περιπτέρου που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων προϋπολογισμού 119.494,77€ (πλέον Φ.Π.Α.)
2. Αποκατάσταση του διατηρητέου παλαιού σχολείου Λουσών και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου προϋπολογισμού 225.806,45€ (πλέον Φ.Π.Α.)
3. Ολοκλήρωση των απαραίτητων ηλεκτρομηχανολογικών έργων καθώς και της απαραίτητης επίπλωσης, για την λειτουργία του νέου δημαρχείου Καλαβρύτων με συνολική δαπάνη 422.879,03 € (πλέον ΦΠΑ).
III. Στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2010-2020 της «Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ» είχαμε εντάξει τα πιο κάτω έργα:
1. Εξοπλισμός του χώρου «Κέντρου Πληροφόρησης – Μουσειακή Έκθεση Σπηλαίου Λιμνών», έργο που δημοπρατήθηκε μέσω της «Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλαβρύτων – Σπήλαιο Λιμνών Καστριών».
2. Ανάπλαση εισόδων Καλαβρύτων
3. Ανάπλαση εισόδου Κλειτορίας
4. Κατασκευή δρόμου εντός της κοινότητας Κάτω Βλασίας
5. Μελέτη (υδραυλική και οριστική μελέτη) υδρομάστευσης της πηγής "Κεφαλόβρυσο" και του δικτύου ύδρευσης ΤΚ Κούτελης, Η μελέτη ανατέθηκε και συντάχτηκε από τον Ανδρέα Αλεβίζο, πολιτικό μηχανικό τον Νοέμβριο 2018
Για να μην μας πείτε κακούς ανθρώπους, θα πούμε ένα «μπράβο» στην Δημοτική αρχή που κατάφερε να μην εκτροχιάσει κάποια από τα έργα που εμείς είχαμε δρομολογήσει όπως:
1. ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ, έργο το οποίο έστω και μετ’ εμποδίων, κατάφερε να το ολοκληρώσει ως το πρώτο έργο της θητείας της.
2. «ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ – ΜΟΥΣΕΙΑΚΗ ΈΚΘΕΣΗ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΛΙΜΝΩΝ», που είχε υποβάλει και είχε εντάξει η Δημοτική Αρχή Λαζουρά, φαίνεται ότι μετά τις εξαιρετικές προσπάθειες του προέδρου και του διευθυντού της Κοινωφελούς Επιχείρησης το έργο έχει ολοκληρωθεί και σύντομα θα αποτελέσει ένα σημαντικό αξιοθέατο του δήμου Καλαβρύτων
3. «Επισκευές και διαρρυθμίσεις του Τουριστικού Περιπτέρου» που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων. Το έργο έχει σχεδόν αποπερατωθεί
4. «Αποκατάσταση του διατηρητέου παλαιού σχολείου Λουσών και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου». Μετά την εγκατάσταση του αναδόχου οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.
5. Ανάπλαση εισόδων Καλαβρύτων: οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.
6. Ανάπλαση εισόδου Κλειτορίας: οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη
7. Κατασκευή δρόμου εντός της κοινότητας Κάτω Βλασίας, το έργο έχει αποπερατωθεί
8. Μελέτη (υδραυλική και οριστική μελέτη) υδρομάστευσης της πηγής "Κεφαλόβρυσο" και του δικτύου ύδρευσης ΤΚ Κούτελης
9. Ύδρευση Κάστρου – Παλιοπήγαδου
Δυστυχώς πρέπει να σταθούμε σε δυο σημαντικά έργα για τον Δήμο και την πόλη των Καλαβρύτων τα οποία μέχρι στιγμής έχει καταφέρει η δημοτική αρχή να εκτροχιάσει, δηλαδή:
ü Την Δεύτερη φάση της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης των Καλαβρύτων, ένα έργο της τάξης περίπου ενός (1) εκατομμυρίου Ευρώ, που θα άλλαζε ριζικά την εικόνα της πόλης σε συνδυασμό με τα ολοκληρωμένα έργα του Πολιτιστικού Κέντρου και του νέου Δημαρχείου των Καλαβρύτων τα οποία είχε παραδώσει η προηγούμενη δημοτική αρχή. Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες το έργο λόγω εγκατάλειψής του από τον πρώτο ανάδοχο επαναδημοπρατήθηκε και αναμένεται η εγκατάσταση του εργολάβου, με την ελπίδα σύντομα να ολοκληρωθεί.
ü Το έργο «Ολοκλήρωση των απαραίτητων ηλεκτρομηχανολογικών έργων καθώς και της απαραίτητης επίπλωσης, για την λειτουργία του νέου Δημαρχείου Καλαβρύτων». Στις 22 Απριλίου 2021 υπεγράφη η Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Αποπεράτωση Νέου Δημαρχείου Καλαβρύτων» μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Καλαβρύτων. Βάσει Προγραμματικής Σύμβασης, η Περιφέρεια θα αναλάμβανε τις διαδικασίες δημοπράτησης του έργου, καθώς επίσης και την επίβλεψή του. Παρ’ όλο που έκτοτε έχει περάσει ενάμιση χρόνος, το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί (για να μην τους αδικήσουμε, προχώρησαν στην αλλαγή των εξωτερικών χρωμάτων, για να μη θυμίζει ότι ήταν έργο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής). Ίσως ο κ. Περιφερειάρχης να επιδιώκει την καθυστέρηση ώστε να το ετοιμάσει λίγο πριν τις εκλογές εγκαθιστώντας στο νέο Δημαρχείο τον κ. Παπαδόπουλο και ο ίδιος από τον εξώστη του να «πανηγυρίζει» για το «έργο του».

ΕΡΓΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΩΝ 200 ΧΡΟΝΩΝ
Φαίνεται ότι είναι μακρύς ο δρόμος για τα έργα, που με μεγάλο ενθουσιασμό πρότειναν στην κυρία Αγγελοπούλου η οποία τα αποδέχθηκε χωρίς να τους χαλάει χατίρι, Τέτοια «έργα» είναι :
- η επέκταση του οδοντωτού
- το Πλανητάριο
- η Γαλακτοκομική σχολή
- η δημιουργία Αεροδιαδρόμου μικρών αεροσκαφών
- το Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης. (Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης, που έχει κάνει η Δημοτική αρχή σχετικά με τη δημιουργία του «Κέντρου Ιστορίας και Τεκμηρίωσης» χωρίς να προσδιορίζει περί τίνος πρόκειται, σας κάνουμε γνωστό, κάτι που ενδεχομένως αγνοείτε , δηλαδή ότι:
Η Εφορεία των Γενικών Αρχείων του Κράτους στην συνεδρίασή της στις 26-02-2016, έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημα που είχε υποβληθεί από τον Δήμο Καλαβρύτων και ενέκρινε την ίδρυση Αρχειακής Συλλογής Δήμου Καλαβρύτων, υπό την εποπτεία των Γενικών Αρχείων του Κράτους).
Εύλογα λοιπόν προκύπτουν τα ερωτήματα: Τι γίνεται τελικά; Σε ποιο σημείο βρίσκονται τα έργα; Μήπως έχασαν τον δρόμο τους; Μήπως παραπέμφθηκαν στις ελληνικές καλένδες; Μήπως τα πολλά υποσχόμενα έργα έγιναν τελικά «έπεα πτερόεντα»; Πάντως η καθυστέρηση είναι η τέχνη του να συμβαδίζεις με το χθες. Κι αυτό δεν πρέπει να είναι ίδιον καμιάς δημοτικής αρχής, διότι αφενός «οι καιροί ου μενετοί» και αφετέρου οι δημότες δεν μπορούν να ταΐζονται κουτόχορτο.

*Ο Νίκος Μαγκαφάς: Είναι Δημοτικός Σύμβουλος Καλαβρύτων
**Ο Σπύρος Σοκορέλης: Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Καλαβρύτων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.