HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τάκης Χριστοδούλου: ...Περί θεάσεως και προβολής…

γράφει ο Τάκης Χριστοδούλου Διάβασα την επιστολή της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας που υπογράφει ο Πρόεδρος της Ευθύμιος Βαζαίος προς το Δήμα...

γράφει ο Τάκης Χριστοδούλου
Διάβασα την επιστολή της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας που υπογράφει ο Πρόεδρος της Ευθύμιος Βαζαίος προς το Δήμαρχο Καλαβρύτων (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ), την οποία και δημοσιοποίησε, με θεμα “ Χωροθέτηση Θέσης Θυμάτων και Απογόνων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.”
Το αίτημα του επιστολογράφου είναι “να δοθεί μια οριστική λύση, που θα δώσει τέλος στη μέχρι τώρα κατάσταση διαστρέβλωσης της πραγματικής σημασίας της τελετής.”
Και ποιά είναι η διαστρέβλωση της πραγματικής σημασία της Τελετής ;
“ η μέχρι σήμερα εικόνα, των μεν επισήμων σε περίοπτες προ του μνημείου θέσεις, των δε Θυμάτων και των Απογόνων τους διαγκωνιζόμενους μέσα στο πλήθος, δεν συνιστά ούτε τη διοργανώτρια αρχή, αλλά και ευθέως προσβάλει τους ζωντανούς συνεχιστές της ιστορίας του πολύπαθου τόπου μας.” Η τελετή αυτή δεν αποτελεί ούτε πρέπει να μετατραπεί σε μία κενού περιεχομένου ευκαιρία προβολής των εκάστοτε επισήμων. Η τελετή αυτή είναι κεφαλαιώδους σημασίας ετήσια εκδήλωση των ανθρώπων του τόπου μας και ο Δήμος , ως διοργανώτρια αρχή, έχει χρέος τόσο προς αυτούς που εκπροσωπεί αλλά και προς την ιστορία να την περιφρουρήσει.” αναφέρεται στην επιστολή.
Και πως αποκαθίσταται η διαστρέβλωση της τελετής;
“ Οι επιβιώσαντες του Ολοκαυτώματος, που ευλαβικά παρευρίσκονται κάθε χρόνο στην τελετή αυτή, που δίνουν το παρόν παρά το κρύο, την απόσταση, την ηλικία τους, που επιμένουν και υπομένουν, βοούν γεμάτοι συγκίνηση και πόνο να λάβουν επιτέλους τον σεβασμό που τους αξίζει. Πολλοί χρησιμοποίησαν τα Καλάβρυτα για προβολή….. υποστηρίζουμε ( ο επιστολογράφος ) την καθιέρωση, από την φετινή κιόλας τελετή, ενός πρωτοκόλλου σύμφωνα με το οποίο θα υπάρχει πρόνοια για την εύκολη πρόσβαση αλλά και για την παραμονή σε συγκεκριμένο και σαφώς οριοθετημένο χώρο των Θυμάτων και των Απογόνων τους, τουλάχιστον αντίστοιχης θέασης και προβολής με αυτής των επισήμων.”
Σπεύδω εξ αρχής να πω ότι δεν θα καταπιανόμουν να σχολιάσω το παραπάνω κείμενο, αν αυτό δεν είχε δημοσιοποιηθεί. Θα έλεγα, ότι πρόκειται για μια έκφραση γνώμης ή επιθυμίας με αιτιολόγηση που σε άλλους αρέσει και σε άλλους δεν αρέσει.
Ο Δήμος Καλαβρύτων, ανέκαθεν είχε το έργο της ετήσιας πραγματοποίησης εκδηλώσεων εις ανάμνηση του Ολοκαυτώματος της 13η Δεκεμβρίου 1943 , καθώς και των λοιπών Ολοκαυτωμάτων της ιδιας περιόδου στην περιφέρεια του.
Η πραγματική σημασία της τελετής που γίνεται κάθε χρόνο στη Ράχη του Καπή , είναι να εκπέμπεται από εκεί, σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της Γης, το μήνυμα ότι εδώ, ο φασιστικός Γερμανικός Στρατός , πραγματοποίησε μια ακόμη ομαδική δολοφονία, διότι αυτό υπαγόρευε η φασιστική τους ιδεολογία
Ότι αυτό , συνιστά έγκλημα κατα της ανθρωπότητας και αιώνιο στίγμα του Γερμανικού Έθνους.
Το καθήκον του Δήμου Καλαβρύτων και των ελευθερα και υπεύθυνα σκεπτόμενων συμπολιτών μας είναι η εκπομπή αυτού του μηνύματος ,
Στο πέρασμα των χρόνων, ό Γερμανικός Λαός μας έχει αποδείξει ότι δεν έχει λάβει το μήνυμά μας .
Κανένα δείγμα μεταμέλειας, κανένα δείγμα αποκήρυξης των πράξεων της φασιστικής στρατιωτικής μηχανής του 2ου παγκοσμίου πολέμου, κανένα δείγμα , εστω και στοιχειώδους , αποκατάστασης των καταστροφών .
Το μήνυμα μας αυτό αυτοκαταστρεφεται ή ευτελίζεται πριν καλα - καλα εκπεμφθεί, όταν γίνεται δημόσια απερίσκεπτη συζήτηση για καρέκλες και για θεσεις και για θεάσεις και για προβολές και για ευεργετημένους επισημους και για αδικημένους ανεπίσημους.
Θου Κύριε τω στόματί μου .
ΤΑΚΗΣ Ι.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.