HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πολιτιστικός Σύλλογος Κλειτορίας: Ευχαριστίες, Απολογισμός πεπραγμένων, Κάλεσμα σε αρχαιρεσίες

Το Δ. Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλειτορίας που εκλέχτηκε στις 27/10/2019, λόγω της πανδημίας COVID- 19 παρέμεινε μέχρι σήμερα για τρία έ...

Το Δ. Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλειτορίας που εκλέχτηκε στις 27/10/2019, λόγω της πανδημίας COVID- 19 παρέμεινε μέχρι σήμερα για τρία έτη. Δυστυχώς οι συνθήκες που επέβαλε η πανδημία δεν ήταν ευνοϊκές για την ανάπτυξη όλων των δράσεων που θα θέλαμε να πραγματοποιηθούν.
Ωστόσο, το Δ. Σ. με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς επιστράτευσε όλες του τις δυνάμεις, συνεργάστηκε με άλλους Συλλόγους, με φορείς και τον Δήμο ώστε να προωθήσει θέματα Πολιτιστικού, Ιστορικού και Αθλητικού περιεχομένου με γνώμονα την ανάδειξη της Περιοχής μας και την προσφορά στην τοπική κοινωνία και κυρίως στη νεολαία μας.
Στη δύσκολη αυτή περίοδο αναπτύχθηκαν οι παρακάτω δράσεις και δραστηριότητες:
Ενέργειες για την ανάδειξη και προβολή του Αρχαίου Κλείτορα και των Πηγών του Λάδωνα σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων «Ο Αρχαίος Κλείτωρ», τους Συλλόγους Άνω Κλειτορίας και Κάτω Δρυμού και τον Δήμο. Ένας αγώνας που ξεκίνησε το 2019 με συναντήσεις στην Κλειτορία, την Πάτρα και τα Καλάβρυτα με τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, την Αρχαιολογική Υπηρεσία, τον Δήμαρχο Καλαβρύτων και Δημοτικούς Συμβούλους. (Ενδεικτικά αναφερόμαστε στις εξής συναντήσεις : 1) Κλειτορία, 29/09/2019, 2) Πάτρα, 27/11/ 2019, 3) Πάτρα, 11/08/2020 4) Καλάβρυτα, 30/10/ 2020, 5) Αρχαιολογικό χώρο του Αρχαίου Κλείτορα, 31/10/ 2020, 6) Καλάβρυτα, 21/06/2021 και πολλές άλλες μέχρι σήμερα, οι οποίες έχουν κοινοποιηθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο της Περιοχής μας με πλήθος δημοσιεύσεων)
Οι προσπάθειες αυτές είχαν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Έτσι, σήμερα η Αρχαιολογική Υπηρεσία άρχισε εργασίες στον Αρχαιολογικό Χώρο του Κλείτορα και έγιναν πολλά θετικά βήματα για την ανάδειξη και αξιοποίηση των Πηγών του Λάδωνα.
Διοργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων της πυρπόλησης της Κλειτορίας από τα Γερμανικά στρατεύματα στις 14 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με τα σχολεία και τον Δήμο.
Συνδιοργάνωση με τον Ε.Α.Ο.Σ. Κλειτορίας του 1ου Αγώνα Δρόμου «Κλεόμαντις ο Κλειτόριος» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ανάδειξη του Αρχαίου Κλείτορα.
Συνδιοργάνωση με άλλους Πολιτιστικούς συλλόγους του 1ου Τουρνουά Ποδοσφαίρου Πολιτιστικών Συλλόγων των χωριών των Καλαβρύτων.
Διοργάνωση του 1ου Πανοράματος Ρυθμού Χορού και Κίνησης στα Καλάβρυτα και στην Κλειτορία τον Ιούνιο του 2022
Αναβίωση του εθίμου του Καρναβαλιού της Κλειτορίας.
Διοργάνωση εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς
Διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών
Λειτουργία ομάδας ρυθμικής γυμναστικής από το 2018 έως και σήμερα και ετήσιων παρουσιάσεων-εκδηλώσεων.
Χριστουγεννιάτικος στολισμός της μικρής πλατείας
Λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου
Διοργάνωση εκδηλώσεων για παιδιά κατά την περίοδο του καλοκαιριού
Συμμετοχή του Συλλόγου σε εκδηλώσεις των σχολείων με θέμα την Ανακύκλωση και το μεταχρωματικό έλκος των πλατάνων.
Διοργάνωση μουσικής εκδήλωσης τον Αύγουστο του 2022
Συμμετοχή του Συλλόγου με χορευτική ομάδα σε εκδηλώσεις.
Κλείνοντας τη θητεία μας αυτή, απευθύνουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια μας και ιδιαίτερα τους συμπατριώτες μας Κλειτόριους που χωρίς την αμέριστη βοήθεια και υποστήριξή τους δε θα μπορούσαμε να επιτύχουμε σε κανέναν τομέα των δραστηριοτήτων μας.
Τέλος, καλούμε όλα μας τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να συμμετάσχουν στη διαδικασία των αρχαιρεσιών του Συλλόγου, την Κυριακή 30/10/2022 και ώρα 11:30-14:30, στην «Παπαχρυσάνθειο Πνευματική Εστία» (Γραφείο Συλλόγου)
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.
Παπουτσή Βασιλική, Μηλιτσοπούλου Ελένη, Αρφάνη Ελένη, Χαραλαμποπούλου Γεωργία, Βελωνά Περσεφόνη, Πασσά Μαριάννα, Ζωδιάτου Έλενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.