HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Ενημερωτική εκδήλωση για την αυτοεκτίμηση στα παιδιά

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που καθορίζει πως νιώθει ένας άνθρωπος για τον εαυτό του, τι είδους σχέσεις αναπτύσσει με τους άλλο...


Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που καθορίζει πως νιώθει ένας άνθρωπος για τον εαυτό του, τι είδους σχέσεις αναπτύσσει με τους άλλους γύρω του αλλά και πως αντιμετωπίζει αυτά που του συμβαίνουν στην ζωή είναι η αυτοεκτίμηση. Οι γονείς, ως οι πιο σημαντικοί ενήλικες στα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού, ασκούν ιδιαίτερη επιρροή στην διαμόρφωση της εικόνας που θα σχηματίσει για τον εαυτό του. Άραγε:
  • Τι είναι αυτοεκτίμηση και πότε διαμορφώνεται;
  • Ποιες συμπεριφορές των γονέων ενθαρρύνουν την αίσθηση της προσωπικής αξίας των παιδιών;
  • Πότε η επιβράβευση ενδυναμώνει την αυτοεκτίμηση των παιδιών;
Το θέμα θα προσεγγιστεί μέσα από συζήτηση και πρακτικά παραδείγματα από την καθημερινότητα με τα παιδιά, ενώ παράλληλα οι γονείς θα έχουν την δυνατότητα να θέσουν και δικά τους ερωτήματα.
Η ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 16.30-18.30 στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καλαβρύτων, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος παρέμβασης στον Δήμο Καλαβρύτων με θέμα: «Τον εαυτό μου εξερευνώ και ανακαλύπτω…. θησαυρό». Στο τέλος της συνάντησης, οι γονείς θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για το πρόγραμμα που πρόκειται να υλοποιηθεί σε παιδιά δημοτικού στα Καλάβρυτα.
Ομιλήτριες της συνάντησης θα είναι η κ. Ζορμπά Γιάννα – Κοινωνική Λειτουργός, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις» και η κ. Μπεκίρη Σπυριδούλα, Κοινωνιολόγος.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων και Δημοτικού Σχολείου Σκεπαστού καθώς επίσης με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων και Δημοτικού Σχολείου Σκεπαστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.