HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εναρκτήρια γενική συνέλευση του νεοσύστατου Συνδέσμου Απανταχού Αχαιών

Ιστορικής σημασίας χαρακτηρίστηκε η εναρκτήρια γενική συνέλευση του νεοσύστατου Συνδεσμου Απανταχού Αχαιών που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία ενός...

Ιστορικής σημασίας χαρακτηρίστηκε η εναρκτήρια γενική συνέλευση του νεοσύστατου Συνδεσμου Απανταχού Αχαιών που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία ενός τέκνου της Αχαιας, του κ. Αλεξάνδρου Κωστόπουλου, προέδρου του Συνδέσμου Οικονομικών Διευθυντών Ελλάδας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ με προσωπική φροντίδα φιλοξενίας από τον κ. Ηλία Μεντζελόπουλο ο οποιος συνεχάρη τα μέλη για την πρωτοβουλία.
Στην εισαγωγική του ομιλία ο κ. Κωστόπουλος ανέλυσε το όραμα που αποσκοπεί στο να ενώσουν τη φωνή και τις δυνάμεις τους επιφανείς Αχαιοί, όπου γης, με στόχο να αναδείξουν την περιοχή και την ιστορία της αλλά και να συμβάλλουν στην υποστήριξη κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας.
Της Γενικής Συνέλευσης προήδρευσε ο συμμετέχων ενεργά στον Σύνδεσμο Απανταχού Αχαιών , Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του ΕΦΕΠΑΕ κ. Πλάτων Μαρλαφάκας ο οποίος με τη σειρά του επεσήμανε την τεράστια σημασία που έχει η ενεργή συμμετοχή όλων των μελών, ενω ανακοίνωσε ότι θα παραχωρηθεί στον Σύνδεσμο Γραφείο του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Κεντρικοί ομιλητές της βραδιάς, η Αρχαιολογος Ντόρα Κατσωνοπούλου η οποία αναφέρθηκε στην ιστορία των Αχαιών. Καθώς και ο Προεδρος του Παιδιατρικού τμήματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ Γεωργίου Χρουσος ο οποίος αναφέρθηκε στην αρχαία ιστορία της Ιατρικής.

Παρεμβάσεις έκαναν μεταξύ άλλων: οι βουλευτές Αχαιας κ. Αγγελος Τσιγκρής και Ιάσωνας Φωτηλας, ο πρωην Περιφερειαρχης Δυτικης Ελλάδας Αποστολος Κατσιφαρας, ο πρωην Νομαρχης Αχαιας Σταθης Αθ. Σερετης και ο πρωην Δημαρχος Πατρεων Ανδρεας Καραβολας, που αμφότεροι δήλωσαν εθελοντες να βοηθήσουν για την επιτυχία του Συνδέσμου, καθως και ο τεως Δημαρχος Δυτικης Αχαιας Χρηστος Νικολαου ο οποιος αφού υπογράμμισε την καταγωγή του ιδρυτή κ. Κωστοπουλου από τη Δυτική Αχαια ανακοίνωσε την παραχώρηση και από πλευρας του γραφείου για τον Σύνδεσμο στην Κ. Αχαια.

Παρεμβάσεις επισης έκαναν: ο πρωην βουλευτης Αχαιας και εκ των των πρωτεργατων του Συνδέσμου κ. Θεοφιλος Βασίλειου. Ο Προεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικης Ελλάδας Γεώργιος Παππας, ο επιχειρηματίας Θεοδωρος Δουρος και ο δημοσιογράφος Αχιλλεας Ροδιτης, ως Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Συνδέσμου. Ενώ ακόμη παρέστησαν: ο Πνευμονολόγος Χάρης Κατσαρδης, ο Παιδίατρος Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, ο Καθηγητης ΑΣΟΕ Ανδρεας Νικολοπουλος, η καθηγήτρια κα. Γιώτα Αντωνοπούλου, ο καθηγητής κ, Σταμάτιος Αλαχιώτης, η πρών Βουλευτής κα. Μαρία Κυριακοπούλου, κ.α. επίσημοι.

Εξ αποστάσεως συμμετείχαν τα επίσης μέλη του Συνδρσμου: Δημητρης Σταθακοπουλος - Οθωμανολογος, Αλεξανδρος Χάχαλης - Συνθετης, Ποιητής, Ευάγγελος Βαλλιανάτος - Ιστορικός, Συγγραφέας στις ΗΠΑ και ο πρωην Δημαρχος Καλαβρυτων Γεώργιος Λαζουρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μνημονευθήκαν δυο από τα μέλη του Συνδέσμου που δυστυχώς η μοίρα δεν επέτρεψε να παραστούν. Ο αείμνηστος πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μιχαλος και οι Αστροφυσικός Διονύσης Σιμοπουλος. Και οι δυο είχαν αφιερώσει την προσπάθεια τους στην σύσταση του Συνδέσμου Απανταχού Αχαιών.

Ο Σύνδεσμος Απανταχού Αχαιώον δρομολογεί εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.