HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στην "ΑΧΑΪΑ ΚΛΑΟΥΣ" η έκθεση «Καλάβρυτα: Μια πόλη στην Ιστορία, πριν και μετά το Ολοκαύτωμα»

 Η Αχάια Κλάους από την προσεχή 24/10/2022 μέχρι την Παρασκευή 16/12/2022, φιλοξενεί στο χώρο της, τη κινητή έκθεση του Δημοτικού Μουσείου ...

 Η Αχάια Κλάους από την προσεχή 24/10/2022 μέχρι την Παρασκευή 16/12/2022, φιλοξενεί στο χώρο της, τη κινητή έκθεση του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
Πρόκειται για τη φωτογραφική έκθεση με τίτλο: Η φωτογραφική κινητή έκθεση μέσα από μία αναδρομή, μέσα από συνοπτικά εισαγωγικά δίγλωσσα κείμενα και κυρίως μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, χρονολογικά και θεματικά κατανεμημένο σε πάνελ, αποτυπώνει την ιστορική διαδρομή και πορεία της πόλεως των Καλαβρύτων και της ευρύτερης επαρχίας, με επίκεντρο το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι τις ημέρες μας.
Η Έκθεση δημιουργήθηκε για να ταξιδεύει, να γίνει πρεσβευτής της εξωστρέφειας του Μουσείου με στόχο την όσο το δυνατό μεγαλύτερη διάχυση της πληροφορίας και της γνώσης της μνήμης,.
Αποτελεί ένα εργαλείο για τη διατήρηση και ανάδειξη της ιστορικής μνήμης, την καλλιέργεια της ιστορικής συνείδησης και της ιστορικής σκέψης, την επίτευξη της ιστορικής ενσυναίσθησης καθώς και για την ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω σε θέματα πολέμου, ειρήνης, ελευθερίας, κοινωνικής δικαιοσύνης, αντίστασης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η Έκθεση είναι επισκέψιμη καθημερινά (εκτός Σαββατοκύριακου) με ελεύθερη είσοδο και κατόπιν συνεννόησης ώστε να οριστεί ημέρα και ώρα κράτησης.
(τηλέφωνο επικοινωνίας: 2610580117)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.