HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

City in Action 2022 - Όλη η Πάτρα σε δυο ρόδες

Ομολογουμένως και αναμφισβήτητα ήταν μία μεγάλη έκπληξη!!! Ένα γεγονός πρωτότυπο, γεμάτο ενέργεια, για όλους τους πολίτες, που όμοιο του δ...

Ομολογουμένως και αναμφισβήτητα ήταν μία μεγάλη έκπληξη!!! Ένα γεγονός πρωτότυπο, γεμάτο ενέργεια, για όλους τους πολίτες, που όμοιο του δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Ελλάδα! Μία μεγάλη τετραήμερη διοργάνωση που έφερε στο προσκήνιο για πρώτη φορά τα αθλήματα πόλης και τους ανθρώπους τους, μικρούς και μεγάλους! Μια διοργάνωση που κέρδισε τον κόσμο που συμμετείχε αλλά και το κοινό που παρακολούθησε, βάζοντας μία στέρεα βάση για ένα νέο θεσμό, ένα θεσμό που φάνηκε ότι έλειπε!
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και πρωταγωνιστές τα ποδήλατα, τα πατίνια και τα skateboards η πόλη άλλαξε όψη για λίγες μέρες και αυτή η εικόνα μας έδειξε ηχηρά το μέλλον… το μέλλον μίας πόλης που όλοι επιθυμούμε, με ποιότητα ζωής και χαρούμενους κατοίκους!
Οι συμμετοχές στις δραστηριότητες του City in Action ξεπέρασαν κάθε προσδοκία των διοργανωτών για τη πρώτη χρονιά και σε όλες τις δράσεις!
Με μεγαλύτερο γεγονός τον 1ο Ανοικτό Ποδηλατικό Γύρο Πάτρας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα, η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε τους 2.500 ποδηλάτες όλων των ηλικιών! Ένα τεράστιο κίτρινο ποτάμι με χαρούμενους ποδηλάτες διέσχισε την Πάτρα από την μια άκρη στην άλλη, με μήκος σχεδόν 3ων χιλιομέτρων. Χαρακτηρίστηκε ως η πολυπληθέστερη δράση ποδηλατικού γύρου που έχει διοργανωθεί στην πόλη και με μεγάλο εύρος ηλικιακών ομάδων! Την οργάνωση της διαδρομής είχε αναλάβει ο Ποδηλατικός Όμιλος Πάτρας με τους ποδηλάτες τους να προπορεύονται και να συντονίζουν όλους τους συμμετέχοντες, ενώ η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλάτου ήταν αρωγός σε κάθε βήμα της προετοιμασίας.
Στον τερματισμό του Ποδηλατικού Γύρου, οι συμμετέχοντες ποδηλάτες μαζί με χιλιάδες θεατών απήλαυσαν δωρεάν, τη μεγάλη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο κατάμεστο Νότιο Πάρκο. Το πάνω από 5.000 άτομα κοινό κάθε ηλικίας - έζησε μοναδικές στιγμές με τα αγαπημένα του τραγούδια, δημιουργώντας ταυτόχρονα μαγικές εικόνες, σαν ουρανός γεμάτος χιλιάδες αστέρια, κάθε φορά συνόδευε τον καλλιτέχνη με τα φωτάκια των κινητών… Και ό ίδιος ο καλλιτέχνης δεν έκρυψε τη συγκίνηση του για το πλήθος που απλωνόταν μπροστά του αλλά και την εκπληκτική ενέργεια του κοινού…
Στον 1ο Διεθνή Μαραθώνιο Rollers η συμμετοχή ξεπέρασε επίσης κάθε προσδοκία! Αθλητές σε όλες τις κατηγορίες από 4 έως 54 ετών, ρόλαραν στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας το πρωινό της Κυριακής. Με τη προφυλαγμένη πίστα να έχει διαμορφωθεί μεταξύ των οδών Γούναρη και Αγίου Νικολάου, στο ύψος της Κορίνθου, το κοινό απήλαυσε για πρώτη φορά στην Πάτρα αγώνες Rollers, αποθεώνοντας όλους τους αθλητές και ιδιαιτέρως τους πολύ μικρούς με την μεγάλη όμως θέληση και πείσμα!
Καθώς τα rollers πρόσφατα ενταχθήκαν στις λίστες των ολυμπιακών αθλημάτων, από χόμπι έχουν γίνει ένα άθλημα που όπως αποκαλύφθηκε, έχει πολλούς λάτρεις στην πόλη. Η απόπειρα μία τέτοιας αθλητικής διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση του Πατραϊκού Ομίλου Τροχοπέδιλων Πάτρας, ενθουσίασε τους Πατρινούς αθλητές, που ευχήθηκαν να είναι η αφετηρία για την εξέλιξη ενός νέου αθλητικού θεσμού στην περιοχή μας. Η τελική κατάταξή των αποτελεσμάτων των μαραθωνίων θα ανακοινωθούν και επίσημα από τη διοργάνωση τις επόμενες ημέρες!
Η μεγαλύτερη ωστόσο έκπληξη της διοργάνωσης ήταν το skatepark που στήθηκε για 4 ημέρες στο κέντρο της Πάτρας, προσελκύοντας του λάτρεις του skateboard και από άλλες πόλεις της Ελλάδας. Ήταν έκπληξη, γιατί απουσίαζαν οι οργανωμένες δράσεις για το skateboarding και δεν υπήρχαν αφορμές στο παρελθόν ώστε το ευρύ κοινό να έρθει σε επαφή με την κοινότητα των skateboarders. Και αυτό πέτυχε καθώς δεν υπήρξε περαστικός που να μην έκαστε να απολαύσει έστω και για λίγο τα απίστευτα κόλπα αυτών των νέων, καθώς και να θαυμάσει τις αντοχές τους! Αλλά η πιο αναπάντεχη έκπληξη για όλους ήταν η ειδική κατασκευή ράμπας της διοργάνωσης City In Action, διαστάσεων 25τμ, μοναδικής στην Ελλάδα!
Η συνολική έκταση του skatepark με τις διάφορες κατασκευές που διαμορφώθηκε στην πλατεία Γεωργίου ήταν περίπου 600τμ και καθημερινά ήταν γεμάτο παιδιά και νέους skaters που απολάμβαναν την πίστα. Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την τεράστια χαρά τους που δόθηκε η ευκαιρία να απολαύουν το skating σε μια οργανωμένη υποδομή.
Το τετραήμερο των action events έκλεισε την Κυριακή το απόγευμα με το Patras Skateboard Contest 2022. Ο διαγωνισμός αφορούσε κατηγορίες ενηλίκων, ανήλικων και γυναικών για πρώτη φορά στην Πάτρα, ενώ συμμετέχοντες που ήρθαν από διαφορές πόλεις της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό, πρόσφεραν ένα 5ωρο θέαμα πλούσιο από αγωνία και χειροκρότημα! Οι δραστηριότητες για τo skateboarding σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν με την συνεργασία του Fifty-Fifty Board Shop.
Καθόλη τη διάρκεια του τετραήμερου η πλατεία Γεώργιου φιλοξένησε δράσεις για το κοινό σχετικές και με τα τρία αθλήματα πόλης. Τα παιδιά είχαν τη ευκαιρία να παίξουν σε μία ποδηλατική πίστα δεξιοτεχνίας αφιερωμένη στους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., ενώ στις πίστες skateboard και rollers εκπαιδευτές καθοδηγούσαν καθημερινά μικρούς και μεγάλους που δοκίμαζαν τις ικανότητες τους.
Το κοινό της πλατείας εντυπωσίασαν επίσης τα θεάματα, από τον freestyler Jason Ioannidis που καθημερινά μας προσέφερε το bike trial show με τις ξεχωριστές ικανότητες του, αλλά και οι ακροβάτες των ΧSaltipagos με τα μονόροδα και τα ξυλοπόδαρα που έπαιζαν με μικρούς και μεγάλους προσφέροντας χιλιάδες μπαλόνια. Την Παρασκευή το βράδυ μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκε και το 80’s Disco Rollers Πάρτι ανεβάζοντας τα vibes της πλατείας!
Σημαντική και ουσιαστική ήταν η συμμετοχή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Σώματος Σαμαρειτών Πάτρας σε όλες τις δράσεις, καθώς και με ενημερωτικό περίπτερο στην πλατεία Γεωργίου.
Το πρόγραμμα του τετραημέρου συμπλήρωσε το Συνέδριο Βιώσιµης Ανάπτυξης» µε τίτλο “EcoMobility: City Action for Sustainable Development”, με θεματικό άξονα τη «δράση της πόλης για τη βιώσιμη ανάπτυξη». Στο συνέδριο πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις από κρατικούς αρμόδιους και συζητήσεις μεταξύ τοπικών φορέων που στόχευαν στην ουσιαστική ενημέρωση και στην πολύπλευρη προσέγγιση επίκαιρων τοπικών θεµάτων για τις σηµαντικές αλλαγές που έρχονται στην περιοχή μας με τα προγράμματα ΣΒΑΚ. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση της Εφημερίδας Νεολόγος Πατρών με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Τμήμα Δυτικής Ελλάδας.
Η διοργάνωση City in Action σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας συνδυάζοντας τον εναλλακτικό αθλητισμό πόλης με το μήνυμα για μια καλύτερη ζωή στην πόλη μέσα από πράξεις βιώσιμης κινητικότητας! Μέσα από τις συγκεκριμένες δράσεις δόθηκε η αφορμή στον κόσμο να κινηθεί στην πόλη με τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, προβάλλοντας στην κοινωνία ένα ρεαλιστικό δειγμα του «θέλουμε και μπορούμε».
Το πρόγραμμα City in Action 2022 αποτέλεσε μια σύμπραξη δυνάμεων της πόλης καθώς συνεργάστηκαν ο Ποδηλατικός Ομίλος Πάτρας, ο Πατραϊκός Ομίλος Τροχοπέδιλων Πάτρας και το Fifty – Fifty board shop, ενώ πραγματοποιήθηκε με την σημαντική αρωγή των: Μεγάλος Χορηγός ΔΕΗ, Χορηγός Ολυμπία Οδός, την στήριξη της Λούξ και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Τμήμα Δυτικής Ελλάδας και υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Οι συντελεστές της διοργάνωσης ευχαριστούν θερμά όλους όσους συμμετείχαν στον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων , τους χορηγούς και υποστηρικτές της εκδήλωσης και κυρίως τον κόσμο που ανταποκρίθηκε με τη θερμή συμμετοχή του σε αυτή την πρώτη προσπάθεια μια νέας δράσης για την πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.