Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με μεγαλοπρέπεια η εορτή της Παναγίας Πλατανιώτισσας - (ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και με κάθε ιεροπρέπεια τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας η πρώτη Θεομητορική Εορτή του νέο...

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και με κάθε ιεροπρέπεια τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας η πρώτη Θεομητορική Εορτή του νέου εκκλησιαστικού έτους, η εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου.
Επίκεντρο της εορτής ήταν το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Πλατανιωτίσσης, στην ομώνυμη Τοπική Κοινότητα του Δήμου Καλαβρύτων, αλλά και το παρεκκλήσιο της Παντανάσσης δίπλα στο Επισκοπείο της πόλεως του Αιγίου.
Την αγιώνυμο ημέρα στο Προσκύνημα της Παναγίας Πλατανιωτίσσης πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών & Νιγρίτης κ. Θεολόγου και συλλειτουργούντων του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας παρέστησαν ο δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Βουλευτής Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νασιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ Ζαΐμης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κατσικόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Φλογεράς, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μαγκαφάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας κ. Τσάτσαρης, ο Διοικητής του Α.Τ. Καλαβρύτων κ. Σταθούλιας, ο Διοικητής της Π.Υ.Καλαβρύτων κ. Μπαλτάς, ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας κ. Μοίραλης, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας Γεράσιμος Φεσσιάν, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Πρόεδροι Κοινοτήτων και Συλλόγων καθώς επίσης εκατοντάδες πιστών και προσκυνητών, οι οποίοι προσήλθαν με μεγάλη ευλάβεια για να ασπασθούν και να λάβουν τη χάρη της Παναγίας.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής εορτής, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσοι, παρά τις δυσκολίες και τα ανακοινωθέντα μέτρα, προσήλθαν για να προσευχηθούν ενώπιον της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας.
«Η Παναγία η Πλατανιώτισσα, την οποία τιμούμε και προσκυνούμε σήμερα, μας διδάσκει ότι αυτός ο τόπος, η Ελλάδα μας, κρατήθηκε από το άμφιο της Θρησκείας, το οποίο ήταν, είναι και θα είναι η σκέπη, η ευλογία και η χάρις για τον λαό μας. Έτσι, λοιπόν, και εμείς έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ να στηριχθούμε στη δύναμη της πίστεως, να πιστέψουμε στο θαύμα για να ανοίξουν οι ουρανοί, να μείνουμε ασφαλισμένοι στην Εκκλησία μας, η οποία είναι η Κιβωτός της σωτηρίας μας», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεολόγος, ευχόμενος η Υπεραγία Θεοτόκος να ευλογεί με την παρουσία Της την επαρχία μας αλλά και όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα.
{full_page}

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.