Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: Οι συντελεστές για τα χωριά των Καλαβρύτων - Πίνακας - Παραδείγματα - Κριτήρια

Mε την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων, διευρύνονται οι δικαιούχοι του επιδόματος και κατά συνέπεια μεγαλύτερος αριθμός καταναλωτών θα ε...

Mε την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων, διευρύνονται οι δικαιούχοι του επιδόματος και κατά συνέπεια μεγαλύτερος αριθμός καταναλωτών θα επιδοτηθεί φέτος. Δεν αλλάζουν τα περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος και παραμένουν σε 180.000 ευρώ για αξία ακίνητης περιουσίας για τον άγαμο και 300.000 ευρώ για αξία ακίνητης περιουσίας για τους έγγαμους.
Ποιοι δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης
Δικαιούχοι του επιδόματος είναι:
  • Άγαμος με ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ
  • Έγγαμος με ετήσιο εισόδημα έως 24.000 ευρώ
  • Έγγαμος με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα έως 27.000 ευρώ
  • Έγγαμος με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ
  • Έγγαμος με 3 παιδιά και ετήσιο εισόδημα έως 33.000 ευρώ

Μείωση τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης
Ταυτόχρονα με έκπτωση 25 λεπτά ανά λίτρο, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, θα προμηθευτούν το πετρέλαιο θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου 2022 όλοι οι καταναλωτές, ανεξάρτητα εάν είναι δικαιούχοι ή όχι του επιδόματος θέρμανσης.
Στόχος είναι να ξεκινήσει η διάθεσή του με τιμή 1,35 ευρώ ή και χαμηλότερα, καθώς σε περίπτωση που ξεκινήσει να διατίθεται στα 1,60 ευρώ το λίτρο οι καταναλωτές θα το αγοράσουν 1,35 ευρώ το λίτρο.
Η συγκεκριμένη έκπτωση αφορά αποκλειστικά τον Οκτώβριο, καθώς η συνέχιση της επιδότησης θα εξαρτηθεί από την πορεία των διεθνών τιμών πετρελαίου. Το κόστος του μέτρου έχει υπολογιστεί στα 250 εκατ. ευρώ.
Πώς διαμορφώνεται το επίδομα θέρμανσης
Το επίδομα, για κάθε δικαιούχο, θα υπολογίζεται επί αυξημένου ποσού βάσης στα 350 ευρώ, από τα 300 ευρώ που ήταν πέρυσι. Στη συνέχεια πολλαπλασιάζονται τα 350 ευρώ με τον συντελεστή επιδότησης, 0,12 έως 1,62, που έχει καθοριστεί ανάλογα με τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του νοικοκυριού. Εάν υπάρχουν εξαρτώμενα τέκνα, το ποσό που προκύπτει προσαυξάνεται κατά 20%.

Υπολογισμός επιδόματος θέρμανσης
Μεταβολή δεν θα υπάρξει στις βαθμοημέρες, δηλαδή στο περσινό σύστημα υπολογισμού του επιδόματος το οποίο έχει καταρτιστεί βάσει:
  • Τις κλιματολογικές συνθήκες
  • Το ψύχος της κάθε περιοχής
Αυτό σημαίνει πως το επίδομα για κάθε δικαιούχο θα υπολογίζεται με πολλαπλασιασμό του βασικού ποσού των 350 ευρώ επί τον συντελεστή επιδότησης (0,12 έως 1,62) που έχει καθοριστεί για τον οικισμό που βρίσκεται η κύρια κατοικία.
Το ποσό που θα προκύπτει από τον παραπάνω πολλαπλασιασμό θα προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου.

Οι συντελεστές στα Καλάβρυτα







Παράδειγμα
Δικαιούχος του επιδόματος που διαμένει μόνιμα στον Δήμο Καλαβρύτων και σε χωριό, όπου ο συντελεστής επιδότησης ανέρχεται σε 0,90, το επίδομα θα προκύπτει ως εξής: 350€ Χ 0,99= 346.50€.
Ενας δικαιούχος που διαμένει σε χωριό του δήμου Καλαβρύτων, όπου ο συντελεστής επιδότησης ανέρχεται σε 0,99, θα λάβει επίδομα 297ευρώ στα 1000 λίτρα. Eαν έχει δύο παιδιά, θα λάβει επιδότηση 415 ευρώ. .


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.