Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΑΚΕΛΛΑΡΙΑΣ: Εκδήλωση μνήμης και τιμής στην Ιστορία μας (ΦΩΤΟ)

Πλήθος κόσμου βρέθηκε σήμερα Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στην ιστορική Ιερά Μονή Μακελλαριάς Καλαβρύτων σε μια εξαιρετική εκδήλωση που διοργάνωσ...

Πλήθος κόσμου βρέθηκε σήμερα Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στην ιστορική Ιερά Μονή Μακελλαριάς Καλαβρύτων σε μια εξαιρετική εκδήλωση που διοργάνωσε το σωματείο ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ Πατρών σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαβρύτων με την Μοναστική Κοινότητα και με άλλους συλλόγους, στο πλαίσιο εκδήλωσης αφιερωμένη στον Εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανό και στην ανάδειξη του ιστορικού πεζοπορικού μονοπατιού Παλαιών Πατρών Γερμανού.  
Στην Ιερά Μονή παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ΄Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου και Ηγούμενος της ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Ευσέβιος Σπανός που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Κέντρου Παιδιού Νεολαίας και άθλησης του Δήμου Καλαβρύτων, κ. Ευθύμιος Φλογεράς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Μαγκαφάς, η εμβληματική κορφή και επί σειρά ετών υπηρέτη της μονής π. Γεώργιος Στρουμπούκης, Ιερείς της Μητροπόλεως Πατρών, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων και πολλοί άλλοι. Να σημειώσουμε οτι εξαιρετική ομιλία εκφώνησε και ο ιατρός και ιστορικός ερευνητής Δημήτριος Βέρας. 
Πάντα φιλόξενη Μονή
Η πάντα φιλόξενη μονή, υποδέχθηκε το πολυπληθές κοινό με την την αδελφότητα της Μονής, Ηγουμένη Μαρκέλλα και η μοναχή Συγκλητική, μαζί με εθελόντριες και εθελοντές που βοηθούν την μονή, καλοδέχθηκαν όλους και πρόσφεραν μοναστηριακά κεράσματα. 
Η εκδήλωση
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την άφιξη των περιπατητών που ξεκίνησαν από Πάτρα και μέσω του ιστορικού μονοπατιού έφτασαν στην Ιερά Μονή. Στον αύλιο χώρο της μονής τελέσθηκε τρισάγιο στην μνήμη του εθνεγέρτου, σιγή ενός λεπτού και ο Εθνικός μας ύμνος ψαλλόμενος απ όλους.  Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των επισήμων, ένα μικρό ιστορικό από την Μοναχή Συγκλητική και απονομές σε όλους όσους συνέβαλαν γι αυτήν την δράση και  παρουσίαση σχετικής ταινίας που δημιούργησε ο Πολιτιστικός σύλλογος Μοίρα “Η ΘΑΝΑ” και η εκδήλωση έκλεισε με εντυπωσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού. 

{full_page}

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.