Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

19η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας - AgreXa 2022

Με πανηγυρικό τρόπο και παρουσία πλήθους κόσμου που γέμισε τα λιθόστρωτα σοκάκια της Χαλανδρίτσας, παρά τη βροχόπτωση, πραγματοποιήθηκαν τ...

Με πανηγυρικό τρόπο και παρουσία πλήθους κόσμου που γέμισε τα λιθόστρωτα σοκάκια της Χαλανδρίτσας, παρά τη βροχόπτωση, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής τα εγκαίνια της 19ης Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας- AgreXa 2022, από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Στύλιο.
Λόγω της βροχής, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής υποδέχτηκε αρχικά τον υφυπουργό και όλους τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και φορέων στο Δημαρχείο, ενώ στη συνέχεια όλοι μετέβησαν στο χώρο της Έκθεσης, εκεί όπου ο Μητροπολίτης Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομος τέλεσε την τελετή των εγκαινίων.
Ο υφυπουργός στο χαιρετισμό που απηύθυνε αναφέρθηκε στην πρόσφατη έγκριση από το Υπουργείο σημαντικών έργων αγροτικής οδοποιίας για τον Δήμο Ερυμάνθου, επισημαίνοντας ότι αναγνωρίζει την ανάγκη χρηματοδότησης κι άλλων δράσεων που έχει ανάγκη ο Δήμος, ενώ όπως είπε, η κυβέρνηση έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα μετά και την πανδημία, αλλά και λόγω της ενεργειακής κρίσης με έμφαση στη στήριξη των νέων αγροτών. Ακόμη, τόνισε την αναγκαιότητα της εφαρμογής καινοτόμων μεθόδων στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, ενώ δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει όλα τα ζητήματα που του έθεσε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου.
Από την πλευρά του, ο κ. Μπαρής αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τους εκθέτες για τη μεγάλη ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του Δήμου, επεσήμανε την σπουδαιότητα της διοργάνωσης, η οποία όπως είπε διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγροτική και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, αποτελώντας τόπο ανταλλαγής πληροφοριών, ιδεών και τεχνογνωσίας. Ακόμη, στον χαιρετισμό του εστίασε στον πρωτογενή τομέα, στην ενεργειακή κρίση και στα έργα στρατηγικής σημασίας για την περιοχή, όπως το δίκτυο άρδευσης, η κατασκευή λιμνοδεξαμενών, η αγροτική οδοποιία, ο αγροτικός εξηλεκτρισμός, τα αντιπλημμυρικά, οι αναπλάσεις οικισμών, η υποστήριξη των μονάδων υγείας και των σχολικών μονάδων και οι προσλήψεις προσωπικού.
Τέλος, ευχήθηκε η φετινή έκθεση να αποτελέσει την αφετηρία μιας αμφίδρομης και άμεσης επικοινωνίας μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κεντρικής εξουσίας για τη λήψη άμεσων θεσμικών πρωτοβουλιών και δράσεων που θα δώσουν ώθηση στον τόπο και δυναμικές ευκαιρίες στους ανθρώπους του.

Ακόμη χαιρετισμούς απηύθυναν, ο πρώην πρωθυπουργός, βουλευτής Αχαΐας, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ανέφερε πως ο θεσμός της Αγροτικής Έκθεσης
Χαλανδρίτσας, αποτελεί μια εξαιρετική σύλληψη, πρωτοποριακή για την χώρα, που αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, ακόμα και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της ελληνικής κτηνοτροφίας και γεωργίας στην ορεινή και ημι-ορεινή Ελλάδα, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης που επεσήμανε την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδος, Θανάσης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας ως συνδιοργανωτές της έκθεσης τόνισαν το δυναμικό της χαρακτήρα, ο πρόεδρος της Κοινότητας Χαλανδρίτσας, Χαράλαμπος Λαλιώτης και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλανδρίτσας, Κώστας Σπυρόπουλος.
Ακολούθησε επίσκεψη στα περίπτερα της έκθεσης, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν βουλευτές, Δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, πρόεδροι επιστημονικών, πολιτικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, εκπρόσωποι Αρχών, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.