HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νίκος Μαγκαφάς: Τα παραλειπόμενα μιας δήλωσης…

γράφει ο Νίκος Μαγκαφάς Ο Αύγουστος είναι ο μήνας της ραστώνης. Αυτή η ραστώνη, μαζί με τα μπάνια του λαού και τα κατά τόπους πανηγύρια, με...

γράφει ο Νίκος Μαγκαφάς
Ο Αύγουστος είναι ο μήνας της ραστώνης. Αυτή η ραστώνη, μαζί με τα μπάνια του λαού και τα κατά τόπους πανηγύρια, με οδήγησαν σε μια καθυστερημένη τοποθέτηση απέναντι στην είδηση της μη συμμετοχής του Γ. Λαζουρά στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2023
Βεβαίως μπορεί η απόφαση αυτή να ήταν γνωστή σε κάποιους από εμάς προ πολλού καιρού, ωστόσο αυτό δεν απαγορεύει την κριτική μας επ΄αυτής μετά την ανακοίνωσή της και μετά τα πρώτα σχόλια που αυτή δέχθηκε.
Κατ΄αρχάς θα τοποθετηθώ πάνω στο περιεχόμενο και το ύφος της ανακοίνωσης του τέως Δημάρχου, ανακοίνωση που ως προς το περιεχόμενο και το ύφος της αποπνέει πολιτικό πολιτισμό. Αρχικά εξηγεί τους λόγους της αποχής, αποτιμά με ειλικρίνεια τα έργα και ημέρες της θητείας του, εύχεται τα καλύτερα στη νυν Δημοτική Αρχή και στις επόμενες που θα προκύψουν. Χωρίς υπερφίαλη αυταρέσκεια, με σεμνότητα και ειλικρίνεια αφήνει να μιλήσουν τα έργα και όχι τα λόγια καθώς και το αδιάψευστο στοιχείο της κατάταξης του Δήμου Καλαβρύτων στην τρίτη θέση στην αποτελεσματικότητα όλων των Δήμων της χώρας. Δεν παραλείπει να αναφερθεί στο εκλογικό σώμα του Δήμου, αφενός στους συμπολίτες που τον τίμησαν με την ψήφο τους αυτά τα χρόνια επιτρέποντάς του να δώσει μια άλλη δυναμική στον Δήμο μας, αφετέρου σε εκείνους που δεν πείστηκαν και τον έστειλαν στην αντιπολίτευση. Όπως γράφει, πρόκειται για επιλογή σαφώς όχι ανεπίγνωστη και οπωσδήποτε με συνέπειες, που ήδη έχουν γίνει ορατές. Εξάλλου χαρακτηριστικό της δημοκρατίας είναι η ύπαρξη πολιτών με αυτεξούσιο, δηλ. με υπεύθυνη ελευθερία: ελευθερία μεν αλλά και ευθύνη για τις επιλογές τους και για τις συνέπειες που αυτές επιφέρουν στον τόπο.
Σχολιάστηκε από κάποια τοπικά μέσα ο τέως Δήμαρχος για το ότι ωραιοποίησε το ζήτημα της ποιότητας της αντιπολίτευσης που άσκησε. Κι αν αυτό είναι ορθό εν μέρει, στη δική μου περίπτωση, είμαι σταθερά παρών σε όλα τα δημοτικά συμβούλια , καταθέτω προτάσεις, έχω άποψη, φωνή και δυνατότητα γόνιμης κριτικής (αν και σε κάποιες περιπτώσεις μου παρεμποδίζεται η εκφορά της προσωπικής αξιολογικής μου κρίσης και μου επιβάλλεται σιωπή ακόμη και με κλείσιμο του μικροφώνου από το προεδρείο και αφαιρώντας ή στερώντας μου το λόγο, σε μια κατάφωρη προσπάθεια να καρατομηθεί η οποιαδήποτε μορφή αντιπολίτευσης). Εν τούτοις εκείνο που πρέπει να προβληματίζει τα μέσα είναι όχι τόσο η ποιότητα της αντιπολίτευσης, όσο η ποιότητα της συμπολίτευσης. Και η αλήθεια είναι ότι ενώ κάποια τοπικά μέσα στήριξαν πριν τις εκλογές του 2019 την σημερινή δημοτική αρχή καθορίζοντας δραστικά το εκλογικό αποτέλεσμα, τα εν λόγω μέσα εδώ και καιρό έχουν κάνει σημαντική στροφή και καταγγέλλουν την αναποτελεσματικότητα, την έλλειψη προγραμματισμού και τη γενικότερη «πλατυποδία» της νυν δημοτικής αρχής.
Όσο για το «έβαλε το καπελάκι του κι έφυγε», στην προκειμένη περίπτωση δεν δηλώνει λιποταξία ούτε συνάδει με την περίπτωση του ρίψασπι ανθρώπου. Το να αποχωρείς για λόγους επαγγελματικούς και οικογενειακούς είναι σίγουρα «άλλο καπέλο». Επίσης το να καταλαβαίνεις πότε σε «καπελώνουν» είναι ένα μεγάλο στοίχημα που σχετίζεται με το ζήτημα του αυτεξούσιου των πολιτών που ανέφερα πιο πριν. Όπως επίσης σημαντικό είναι για τα «ψηλά καπέλα», δηλαδή για όσους δραστηριοποιούνται στην πολιτική, να καταφέρουν ώστε μετά το τέλος της θητείας τους οι πολίτες να «τους βγάζουν το καπέλο», με σεβασμό, εκτίμηση και νοσταλγία . Και νομίζω ότι το τελευταίο το έχει κερδίσει ο Γ. Λαζουράς κι εκείνοι από τους συνεργάτες του που αναλώθηκαν με πραγματική προσήλωση στις ανάγκες του τόπου. Δεν έβαλε λοιπόν το καπελάκι του κι έφυγε. Μάλλον κάποιοι συνδημότες μας ανέχονται να καπελώνονται. Οι άλλοι τραγουδούν a capella «όπου Γιώργος και μάλαμα…»
Νικόλαος Μαγκαφάς
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καλαβρύτων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.