HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Καταγγελία για εμφάνιση απατεώνων στην περιοχή μας

Στην Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Καλάβρυτα, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ' Αιγιαλε...

Στην Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Καλάβρυτα, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ' Αιγιαλείας κ.κ.Ιερώνυμος τελώντας και το Ιερό Μνημόσυνο υπερ αναπαύσεως της ψυχής της Παναγιώτας (Γιώτας) Κωνσταντοπούλου, μια εμβληματικής μορφής των Καλαβρύτων. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, αναφερόμενος στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας περί συγχωρητικότητας, τόνισε ότι ένας σίγουρος δρόμος που μπορεί να μας οδηγήσει στον Θεό είναι ειλικρινής διάθεση συγχώρεσης προς τον πλησίον. Όμως η ταπείνωση που είναι η πηγή της συγχώρεσης, δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία από τους άλλους αλλά ως πρότυπο μίμησης. Με άλλα λόγια ίσως έχουμε και ευθύνη για τον τρόπο που δείχνουμε την αγάπη μας.
Με αφορμή τα παραπάνω, αποκάλυψε οτι τις τελευταίες ημέρες, εμφανίστηκαν επιτήδειοι χρησιμοποιώντας όνομα μεγάλης και γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, που σκοπό είχαν να εξαπατήσουν, Ιερές Μονές και Ιερείς της Μητροπόλεώς μας. Ο Μητροπολίτης μας, υποψιαζόμενος οτι κάτι δεν πάει καλά, έδωσε άμεσα οδηγίες προς τους Ιερείς, του Μοναχούς και τις Μοναχές ενημερώνοντας παράλληλα και τις Αστυνομικές αρχές με αποτέλεσμα η δράση των επιτήδειων απατεώνων να αποκαλυφθεί.
Ο Μητροπολίτης μας κάλεσε το πλήρωμα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και τους επίδοξους απατεώνες τους κάλεσε σε μετάνοια, τονίζοντας "Ο Χριστός είναι ο χώρος όπου τελείται η πραγματική συγχώρηση πρέπει να αποδράσουμε από την παλαιά ζωή των παθών, του μίσους και της αμαρτίας, της προσκόλλησης στα υλικά αγαθά και στην εμπαθή αγάπη του εαυτού μας και να πορευθούμε με ταπείνωση προς μια συνάντηση και ομοίωση με το Θεό, δηλαδή με την ίδια την αγάπη"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.