Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νέα επιταγή ακρίβειας 200 ευρώ

Νέα επιταγή ακρίβειας ύψους 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους και ευάλωτους σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση τα προσεχή Χριστούγεννα. Το μέτρο...

Νέα επιταγή ακρίβειας ύψους 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους και ευάλωτους σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση τα προσεχή Χριστούγεννα. Το μέτρο θα «κλειδώσει» όταν κοστολογηθούν οι παροχές, τόσο αυτές που θα εξαγγελθούν στη ΔΕΘ όσο και αυτές που θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες ανάλογα με τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο.
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο με χθεσινές δηλώσεις του (Σκάι). Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε επί λέξει ότι «στο μυαλό του οικονομικού επιτελείου και του Πρωθυπουργού είναι η βοήθεια στους πολίτες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, και ένα από τα μέτρα στήριξης είναι και η επιταγή ακρίβειας, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από άλλους παράγοντες».
Σύμφωνα με τα σενάρια που επεξεργάζονται στο Μαξίμου η επιταγή ακρίβειας αναμένεται να ανακοινωθεί μεταξύ άλλων μέτρων στήριξης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και θα αφορά τόσο τα χαμηλότερα εισοδήματα όσο και ένα τμήμα της μεσαίας τάξης.
Στα σενάρια που επεξεργάζονται σοβαρά στο οικονομικό επιτελείο είναι να μην είναι ενιαίο το ποσό, για όλους δηλαδή τα 200 ευρώ. Και αυτό όχι μόνο για να διευρυνθεί η περίμετρος των δικαιούχων, αλλά και για να στηριχθούν τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά. Δηλαδή να υπάρχουν ζώνες που θα ξεκινούν από τα 100 με 130 ευρώ και θα φτάνουν μέχρι τα 200 με 250 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι έκτακτο επίδομα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είχε δοθεί και πέρυσι το Πάσχα στις εξής κατηγορίες:
  • 676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι είχαν πάρει 200 ευρώ
  • 625.000 οικογένειες με παιδιά είχαν λάβει μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού
  • 241.281 δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος είχαν λάβει διπλή δόση
  • 166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα είχαν λάβει 200 ευρώ
  • 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικοι είχαν πάρει 200 ευρώ.
Επισημαίνεται ότι το πακέτο των μέτρων της κυβέρνησης θα περιλαμβάνει την αύξηση συντάξεων και του κατώτατου μισθού, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, τη μείωση εισφορών κ.ά.

Από: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.