HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μοριακοί έλεγχοι κατά του covid19 στα αεροδρόμια - Εντοπισμός νέων μεταλλάξεων

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων, του τμήματος της Ιατρικής του Πανεπιστημίου...

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων, του τμήματος της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και τον ΕΟΔΥ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και προχωράει στη συλλογή μοριακών δειγμάτων στους χώρους των αερολιμένων ευθύνης της.
Πιο αναλυτικά, στα πλαίσια της μελέτης που διενεργεί το συγκεκριμένο εργαστήριο με τίτλο: «Nεώτερα δεδομένα για την εξέλιξη του ιού SARS-Cov2» θα γίνει επέκταση της συλλογής των δειγμάτων προκειμένου να διερευνηθεί η ανίχνευση νέων στελεχών –μεταλλάξεων που φέρνουν στη χώρα μας οι πολίτες του εξωτερικού. Η διενέργεια αυτών των μοριακών ελέγχων συντελείται στις πύλες εισόδου με τον μεγαλύτερο αριθμό εισροών για τη γεωγραφική περιοχή της 6ης ΥΠΕ, από τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ. Πρόκειται για τους αερολιμένες που έχουν διεθνείς αφίξεις δηλ. αερολιμένες Κέρκυρας, Ζακύνθου, Καλαμάτας, Αράξου και Ιωαννίνων.
Στόχος της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ είναι η άμεση ενημέρωση για την υφιστάμενη υγειονομική κατάσταση των περιοχών της. Έτσι, ενεργοποιείται η υγειονομική ετοιμότητα και επαγρύπνηση σχετικά με τα είδη των μεταλλάξεων του νέου κορονοιού και την ταχύτητα της διασποράς του στα πλαίσια της διαφύλαξης και προάσπισης της Δημόσιας Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.