HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΥΚΟΥΡΙΑ: Ανοικτή επιστολή Δ. Πραγματευτέλη προς τον Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη

Προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη ΘΕΜΑ: Β΄ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣΑΠΟ ΛΥΚΟΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΦΕΝΕΟ ΕΩΣ ΣΥΝΟΡΑ ΝΟΜΟΥ Σχετικ. Επ...

Προς τον
Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος
κ. Νεκτάριο Φαρμάκη
ΘΕΜΑ: Β΄ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣΑΠΟ ΛΥΚΟΥΡΙΑ ΠΡΟΣ
ΦΕΝΕΟ ΕΩΣ ΣΥΝΟΡΑ ΝΟΜΟΥ
Σχετικ. Επιστολές: Από 9/3 & 2/8/2021
Αξιότιμοι κύριοι Περιφερειάρχα & Αντιπεριφερειάρχα, σας είχα αποστείλει δύο επιστολές στις 9/3 & 2/8/2021 που αφορούσαν τον Β΄Περιφερειακό Δρόμο Λυκούριας – Φενεού (12η Επαρχιακή Οδός Καλαβρύτων) και επανέρχομαι πάλι για να σας υπενθυμίσω το πρόβλημα.
Ο Β΄ Περιφερειακός Δρόμος Λυκούριας – Φενεού, ενώ χαρακτηρίζεται ως περιφερειακός δεν διαθέτει:
- Καθόλου φωτισμό από Λυκούρια έως Φενεό
- Διαγράμμιση καίτοι είναι δρόμος διπλής κατευθύνσεως
- Προστατευτικά κιγκλιδώματα στις άκρες του και υπάρχει κίνδυνος στην οδήγηση λόγω έλλειψης φωτισμού τις νυχτερινές ώρες.
- Πινακίδες κώδικα οδικής κυκλοφορίας (εκτός από 3 που υπάρχουν).
Ο Δρόμος αυτός, όπως έχω πληροφορηθεί, έχει να ΣΥΝΤΗΡΗΘΕΙ τουλάχιστον 15(Δεκαπέντε) ολόκληρα χρόνια και νομίζω ότι θα πρέπει να δώσετε ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ σύμφωνα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Πρέπει να σας αναφέρω επίσης ότι, είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ δρόμος που ΣΥΝΔΕΕΙ (ενώνει) τους δύο Νομούς ΑΧΑΪΑΣ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ από τον οποίον ΔΙΕΡΧΟΝΤΑΙ ειδικά της καλοκαιρινούς μήνες (ΙΟΥΛΙΟ – ΑΥΓΟΥΣΤΟ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ) πολλά και μεγάλα φορτηγά αυτοκίνητα σχεδόν σε καθημερινή βάση, που μεταφέρουν από Φενεό προς Λυκούρια για άλλους προορισμούς - ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ σε μπάλες (τριφύλλι, σανό), μεγάλους κορμούς δέντρων, που θα χρησιμοποιηθούν ως κολώνες ηλεκτρικού ρεύματος.
Επίσης από Λυκούρια προς Φενεό & αντιστρόφως, διέρχονται Αγροτικά αλωνιστικά μηχανήματα, φορτηγά που πηγαίνουν ζώα προς σφαγή, τροχόσπιτα, διάφορα Ι.Χ. και κάθε Σάββατο-Κυριακή διέρχονται τουριστικά πούλμαν με επιβάτες που έχουν προορισμό την Λίμνη Δόξα στον Φενεό.
Ο δρόμος αυτός, εκτός από αυτοκίνητα, εξυπηρετεί και πεζούς επισκέπτες, (ντόπιους-ξένους) του χωριού που κάνουν βόλτες κατά μήκος του δρόμου τις απογευματινές ώρες, πριν αρχίσει να νυχτώνει, διότι υπάρχει πρόβλημα φωτισμού του δρόμου.
Με την ευκαιρία αυτή, σας αναφέρω ότι υπάρχουν τρεις κάθετες οδοσημάνσεις σπασμένες και πεταμένες στο χώμα, (δίπλα στον δρόμο), που βρίσκονται πολύ καιρό εκεί, και θα πρέπει να φροντίσει η υπηρεσία Τεχνικών Έργων της Περιφέρειάς σας, να τις αντικαταστήσει.
Δεν γνωρίζω εάν η Περιφέρειά σας έχει ενημερωθεί εγγράφως για τα προβλήματα του δρόμου Λυκούριας – Φενεού, από την Δημοτική Αρχή ή από τον Πρόεδρο της Κοινότητας και συγκεκριμένα και για τις τρεις σπασμένες οδοσημάνσεις.
Κύριε Περιφερειάρχα, είναι γνωστό το ενδιαφέρον σας για τον Β ́ Περιφερειακό Δρόμο Λυκούριας-Φενεού και το έχετε αποδείξει στην πράξη, που ανταποκριθήκατε άμεσα στο αίτημά μου και δώσατε εντολή στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων να συντάξει μία τεχνική έκθεση συντήρησης του δρόμου αυτού, προϋπολογισμού δαπάνης 400.000ευρώ για την συντήρησή του.
Σας παρακαλώ για μία ακόμη φορά, να φροντίσετε την ένταξη του έργου αυτού, ώστε να μπει σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.
Με επιστολή μου στον διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαϊας, κ. Αριστοτέλη Κορκό (Αρχιτέκτων Μηχανικός), του είχα ζητήσει να συμπεριλάβει η Περιφέρεια στον γενικό ετήσιο προϋπολογισμό του έτους 2022, την δαπάνη αυτή.
Κύριε Περιφερειάρχα, παρακαλώ πολύ, εάν δεν έχετε συμπεριλάβει στον γενικό ετήσιο προϋπολογισμό του έτους 2022 της περιφέρειάς σας το ποσό των 400.000ευρώ, να το συμπεριλάβετε στον επόμενο προϋπολογισμό του έτους 2023.
Εύχομαι καλή συνέχιση στο δύσκολο έργο της Περιφέρειάς σας, που έχετε αναλάβει, και πιστεύω ότι τα καταφέρνετε πολύ καλά, παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα μας ξεχάσετε, επειδή το έτος 2023 θα είναι έτος ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΛΗΣ
Συνταξιούχος Τραπέζης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ:
-Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Μπονάνος
-Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος
-Διευθυντής Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων
Περιφερειακής Ενότητας Αχαϊας κ. Αριστοτέλης Κόρκος
-Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο
-Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας κ. Βασίλη Κουτρουλάκη
-Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Λυκούριας κ. Αθανάσιο Σβίγγο

Λυκούρια 14/7/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.