HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οριοθετήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στα όρια Αχαΐας - Ηλείας - Παραμένουν ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις

Μετά από ολονύχτια μάχη με τα πύρινα μέτωπα πριν λίγη ώρα η φωτιά στα όρια Αχαΐας και Ηλείας έχει οροθετηθεί και δεν υπαρχει ενεργό μέτωπο...

Μετά από ολονύχτια μάχη με τα πύρινα μέτωπα πριν λίγη ώρα η φωτιά στα όρια Αχαΐας και Ηλείας έχει οροθετηθεί και δεν υπαρχει ενεργό μέτωπο. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν για τυχόν αναζωπυρώσεις.
Οι ανεξέλεγκτες διαστάσεις που είχε πάρει η φωτιά το βράδυ της Κυριακής οδήγησαν την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία να διατάξει την εκκένωση περιοχών.
Ειδικότερα, μήνυμα 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Βάλμη, Κοτρώνα, Καραγιαννέικα, (οικισμών με 5 έως 6 κατοικιών) το οποίο ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην Κότρωνα ή Καραγιαννέικα και στην Δαλαμπουρέικα Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Αγραπιδοχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».
Για το έργο της κατάσβεσης, μετά την αποχώρηση των εναέριων δυνάμεων, όλο το βράδυ επιχειρούσαν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες και αυξήθηκαν.
Στο σημείο επιχειρούν 195 πυροσβέστες, επτά ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 48 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ υπάρχει και συνδρομή από εθελοντές σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις φλόγες που απειλούν τα σπίτια της περιοχής.
Να σημειωθεί ότι πριν τη δύση του ήλιου χθες και σήμερα από το πρωί πραγματοποιούνταν ρίψεις από αέρος από οκτώ αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.
Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.
Ακόμη, με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγου Αλέξη Ράπανου, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς, για τη διερεύνηση των αιτιών που την προκάλεσαν.
Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε το  απόγευμα της Κυριακής από τις Πόρτες Αχαΐας και πήρε γρήγορα διαστάσεις περνώντας στο γειτονικό χωριό Βάλμη. Η πυρκαγιά απείλησε επίσης Κότρωνα και Καραγιαννέικα και Λάττα.

(φωτο αρχείου)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.