HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επιτέλους το όραμα γίνεται πραγματικότητα! Έναρξη εργασιών στον Αρχαίο Κλείτορα!

Η 29η Ιουνίου ήταν μια ξεχωριστή μέρα για εμάς καθότι οι πολυετείς προσπάθειες, αγωνίες, αγώνες, η υπομονή και η επιμονή μας απέδωσαν επιτ...


Η 29η Ιουνίου ήταν μια ξεχωριστή μέρα για εμάς καθότι οι πολυετείς προσπάθειες, αγωνίες, αγώνες, η υπομονή και η επιμονή μας απέδωσαν επιτέλους τους πρώτους τους καρπούς!
Συγκεκριμένα δεχτήκαμε την επίσκεψη κλιμακίου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πατρών, αποτελούμενο από την αρχαιολόγο κ. Ακτύπη Κωνσταντίνα, η οποία έχει αναλάβει το έργο του Αρχαίου Κλείτορα, με ομάδα τοπογράφων. Μετά την υποδοχή και σχετική ενημέρωση από την κ. Παπουτσή Βάσω, (ως εκπρόσωπο της 5μελούς ομάδας μας των εκπροσώπων των Πολιτιστικών φορέων της περιοχής μας, ήτοι του κ. Σωκράτη Μούσιου, Προέδρου της Ομοσπονδίας ‘’Αρχαίος Κλείτωρ’’, του κ. Τάκη Μπαλφούσια, Αντιπροέδρου της, της κ. Βάσως Παπουτσή, Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου της Κλειτορίας και Δημοτικού Συμβούλου και του κ. Σπήλιου Μπαλαφούτα, Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου της Άνω Κλειτορίας, ο Πατήρ Θεόδωρος Γεωργακόπουλος, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Δρυμού) και τους δημοτικούς παράγοντες κ.κ. Δουκλιά και Κουτρουλάκη, το κλιμάκιο εργάστηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Αρχαίου Κλείτορα ακολουθώντας την περιμετρική διαδρομή κατά μήκος των τειχών αλλά και στα ενδότερα, επισημαίνοντας κτίσματα, πύλες, πύργους κτλ., και συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία για τη σύνταξη τοπογραφικής μελέτης. 
Η αρχαιολόγος με τους συνεργάτες της εργάστηκαν επί διημέρου, κηρύσσοντας έτσι την πολυπόθητη έναρξη των εργασιών στον αρχαιολογικό χώρο, όπως ακριβώς είχε συμφωνηθεί σε προηγούμενη συνάντηση της ομάδας μας και τον κ. Δουκλιά, με την προϊστάμενη αρχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πατρών (κα Κουμούση και κο Γκαζή) το 2020 και μετά από το τέλος των γραφειοκρατικών διαδικασιών και την διάθεση του ποσού των 15.000 από το Δήμο. Στις συναντήσεις που είχε η κα. Παπουτσή μαζί τους, ανέπτυξαν τους συλλογισμούς τους, δίχως ομολογουμένως να κρύψουν τον ενθουσιασμό της για το εγχείρημα και το όραμα της ομάδας μας για την ανάδειξη του Αρχαίου Κλείτορα και την ελπίδα αναζωογόνησης που κυοφορεί αυτή για την περιοχή. Η κ. Ακτύπη ανέπτυξε το σκεπτικό της για δημιουργία δικτύου σημείων ιστορικού ενδιαφέροντος με άξονα τον Αρχαίο Κλείτορα. Ανακοίνωσε δε ότι θα επανέλθει εντός του Αυγούστου για να προχωρήσει στον καθαρισμό και την Γεωφυσική μελέτη του αρχαιολογικού χώρου, επισημαίνοντας σε αυτό το σημείο την ανάγκη παραχώρησης από το Δήμο δύο εργατών και μηχανημάτων, καθότι τα γραφειοκρατικά γρανάζια δεν της επιτρέπουν ακόμα να καλυφθεί από την υπηρεσία της. Ακολούθως θα δημιουργηθούν διαδρομές εντός του χώρου και τοποθέτηση σχετικών ενημερωτικών πινακίδων με πληροφορίες και υπομνήματα.
Διαφαίνεται λοιπόν ότι πραγματοποιείται το πρώτο και σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου! Θα ήταν παράλειψή μας να μην αναφερθούμε για ακόμα μια φορά στην αμέριστη και αρμονική συνεργασία και ανταπόκριση από τους εμπλεκομένους φορείς, ιδιαιτέρως δε για τη ζέση με την οποία αγκάλιασε το όραμά μας ο κος Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Καλαβρύτων και οι Αντιδημάρχοι κ.κ. Δουκλιάς, Κουτρουλάκης και Μιχαλόπουλος, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στον Αρχαίο Κλείτορα και ενημερώθηκαν από την ομάδα μας και τον υποστηρικτή του οράματός μας, αείμνηστο δάσκαλο Παπαθανασίου Παναγιώτη, το Νοέμβριο του 2020, για τον τόπο, την ιστορία του και τις προσπάθειές μας. Ευελπιστούμε σε ανάλογη συνέχεια, έτσι ώστε με σύμπνοια και κλίμα συνεργασίας να πλησιάζουμε ολοένα και πιο κοντά στο πολυπόθητο αποτέλεσμα. 
Η ομάδα μας θα συνεχίσει την προσπάθεια για την ανεύρεση πόρων ώστε να ολοκληρωθεί το έργο!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.