HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γ.ΛΑΖΟΥΡΑΣ: Δεν θα είμαι υποψήφιος - Θα είναι πάντα στην καρδιά μου ένας δημιουργικός κύκλος - Ευχαριστώ όλους

 Δήλωσή μου στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Καλαβρύτων έκανε ο τέως Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γε΄'ωργιος Λαζουράς ξεκαθαρίζοντας της θέση ...

 Δήλωσή μου στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Καλαβρύτων έκανε ο τέως Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γε΄'ωργιος Λαζουράς ξεκαθαρίζοντας της θέση του σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές αλλά και σχετικά δημοσιεύματα. Ο κ. Λαζουράς αναφέρει: «Διανύουμε ήδη, το τελευταίο  δεκαοκτάμηνο της παρούσας δημοτικής περιόδου (2019-2023).
Θέλω, θεσμικά πρώτα στο δημοτικό συμβούλιο και εγκαίρως, να δηλώσω και να γνωστοποιήσω ότι, λόγω της επιβεβλημένης-από την ανάγκη για την προστασία από τον κορωνοϊό-απουσίας μου από τα Καλάβρυτα και τα χωριά μας και κυρίως λόγω προσωπικών, οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων-που ασκούνται μάλιστα, μακριά από τα Καλάβρυτα, στην Αθήνα-, δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος, στο δήμο Καλαβρύτων, στις δημοτικές εκλογές του  φθινοπώρου του 2023.
Να δηλώσω επίσης ότι, δεν τα έχω βρεί με κανέναν, όπως λανθασμένα και ανακριβώς, γράφτηκε (χωρίς να ερωτηθώ) στην έγκριτη, κατά τα άλλα, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ πριν λίγες μέρες, μία εκτός πραγματικότητας «είδηση», που απηχεί τους  μύχιους πόθους και τις  ευσεβείς προσδοκίες, όσων την διακινούν και την αναπαράγουν.
Η αντικειμενική και αδέκαστη Ιστορία (και όχι οι κακεντρεχείς και μίζερες συγκυριακές σκοπιμότητες), θα κρίνει εάν, το πολύπλευρο και σημαντικό έργο που επιτελέστηκε κατά τη δεκαετή δημαρχιακή μου θητεία-και το οποίο συνεχίζεται από την παρούσα δημοτική αρχή-,ήταν θετικό ή όχι και εάν συνέβαλε στην απρόσκοπτη, λειτουργική και αποτελεσματική συνένωση των τεσσάρων πρώην Καποδιστριακών δήμων της επαρχίας μας και στη  διατήρηση του ενιαίου, πλέον  από το 2011,  δήμου μας και της Καλαβρυτινής κοινωνίας- μέσα στο καμίνι της κρίσης- όρθιων και ισχυρών  και  στην περαιτέρω  ανάπτυξή τους.
Ένα έργο και μια προσπάθεια, που στο μεγαλύτερο μέρος τους (μέχρι το 2018)  υλοποιήθηκαν, στα κατάμαυρα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων που ψήφισε η Βουλή, όταν οι τακτικοί κρατικοί πόροι προς τους δήμους (για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση) μειώθηκαν κατακόρυφα, σε ποσοστό 70% περίπου, απ’ όσους πριν το 2010 και όταν -αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σήμερα- έβγαιναν ελάχιστες, με φειδώ και υπό αυστηρές-απαγορευτικές προϋποθέσεις προκηρύξεις-προσκλήσεις για χρηματοδοτικά προγράμματα στις οποίες συμμετείχαμε, τα δε εξελισσόμενα ήδη προγράμματα αναστέλλονταν και διακόπτονταν με μνημονιακούς νόμους (όπως το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ κ. ά.).
Και σ’ αυτό το δυσμενές και περιοριστικό περιβάλλον, εντελώς ενδεικτικά υπενθυμίζω μόνο, ότι, κλείσαμε, ήδη από το 2013, τέσσερις χωματερές που κληρονομήσαμε και έκτοτε μεταφέρουμε τα στερεά απορρίμματα σε νόμιμο ΧΥΤΑ, έγιναν αναπλάσεις στις πόλεις και στα χωριά μας, ολοκληρώθηκε ο βιολογικός Καλαβρύτων, αναδείχθηκε και ανήλθε ο δήμος Καλαβρύτων στον τρίτο (3ο) πιο αποτελεσματικό-μεταξύ των 325-δήμο της χώρας και στο top ten της επισκεψιμότητας κατά τη χειμερινή περίοδο, μεταξύ όλων των τουριστικών προορισμών της χώρας  και εξασφαλίσαμε, με την καθοριστική συνδρομή του τότε περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα και των τότε υπουργών Χαρίτση και Γιαννακίδη, τη μεγαλύτερη συνολική και ενιαία χρηματοδότηση-δημόσια επένδυση των τελευταίων πενήντα ετών στα Καλάβρυτα, την εξασφάλιση δηλαδή (ένταξη στο ΠΔΕ-απόφαση της 7-12-2018) των 20.000.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού μας Κέντρου, η απορρόφηση και υλοποίηση της οποίας, ακόμη-μετά από τέσσερα χρόνια- καθυστερεί και  μακάρι να υλοποιηθεί και να ολοκληρωθεί  στην επόμενη δημοτική περίοδο.
Η πλειοψηφία των δημοτών στις τελευταίες εκλογές έκανε την επιλογή της και η διατήρηση ή και επαύξηση (άνοδος) της τρίτης (3ης) θέσης στην αποτελεσματικότητα όλων των δήμων, που κατέκτησε ο δήμος μας, δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον της. Μια επιλογή σεβαστή, αλλά επιλογή-όπως όλες οι κρίσεις των πολιτών σε κάθε είδους εκλογές- η οποία δεν είναι ανεπίγνωστη, ούτε χωρίς συνέπειες.
Κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο, που ευρίσκομαι στη θέση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, άσκησα και ασκώ δημιουργική, πατριωτική και  προωθητική των συμφερόντων του τόπου και του συνόλου των δημοτών μας αντιπολίτευση και κριτική, μένοντας με  την αμυδρή ελπίδα, να γίνει, ίσως, κατανοητό και αντιληπτό-απ’ όσους ήδη  ασχολούνται ή  όσους πρόκειται ν’ ασχοληθούν με τα δημοτικά πράγματα-πώς πρέπει να ασκείται  η γόνιμη και δημιουργική δημοτική αντιπολίτευση που προάγει το συμφέρον του τόπου, ώστε να μην αντιμετωπίσουν οι επόμενες δημοτικές αρχές του τόπου μας, όσα υπέστη η δική μου, ιδίως κατά τη δεύτερη θητεία της.
Θέλω να ευχαριστήσω, τους συνεργάτες μου (προέδρους του Δ.Σ., αντιδημάρχους, βοηθούς Δημάρχου, συμβούλους), τους δημοτικούς συμβούλους, τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μου, τους προέδρους και τα μέλη των συμβουλίων των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεων του δήμου, το προσωπικό και τους εργαζομένους του δήμου, των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεών του, για την συνεχή, άοκνη, φιλότιμη και πατριωτική προσφορά της εργασίας του, τους προέδρους και εκπροσώπους των κοινοτήτων μας, τους εκπροσώπους της Εκκλησίας μας, τους προέδρους, τα μέλη των συμβουλίων και τα μέλη των πολιτιστικών, εθνικοτοπικών, πατριωτικών και επιστημονικών μας συλλόγων, εταιρειών και ενώσεων, τους κτηνοτρόφους  από τους οποίους προέρχομαι και το Συνεταιρισμό τους, τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες κάθε αντικειμένου, τους νέους και τις νέες μας.  
Ιδιαίτερα όμως, θέλω να ευχαριστήσω, όλες και όλους τους πολίτες, δημότες και κατοίκους του δήμου Καλαβρύτων, ανεξάρτητα με τις παραταξιακές, κομματικές, πολιτικές και ιδεολογικές προτιμήσεις τους, οι οποίοι, με συγκινητικό τρόπο, στήριξαν την προσπάθειά μου και πορευτήκαμε μαζί, στο δύσκολο αλλά συναρπαστικό ταξίδι του καθημερινού αγώνα, για να αντέξουμε στη μαύρη  δεκαετία της κρίσης και να  επιτύχουμε  την, κατά το καλύτερο δυνατό –ενόψει των  περιστάσεων-, βελτίωση των συνθηκών της ζωής, της εργασίας και των υποδομών, στο δήμο μας.
Θα ευρίσκονται πάντα, στην καρδιά μου,  ένας δημιουργικός κύκλος, μια δεκαετία της ζωής μου.
Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο της παρούσας και των επομένων δημοτικών αρχών, όταν γίνεται για το καλό του δήμου μας και των κατοίκων του και ειλικρινά θα χαρώ ο δήμος μας, όχι μόνο να φθάσει (αυτό ίσως είναι, πλέον, εύκολο) αλλά να ξεπεράσει, τις διακρίσεις που απέκτησε στη θητεία μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.

EURO 2024 - Highlights