HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καλαβρυτινός Πράσινος Φρύνος

Ο Ευρωπαϊκός πρασινόφρυνος, Bufotes viridis (Laurenti, 1768) είναι ένα είδος άνουρου αμφιβίου της οικογένειας Bufonidae, που απαντάται στην...

Ο Ευρωπαϊκός πρασινόφρυνος, Bufotes viridis (Laurenti, 1768) είναι ένα είδος άνουρου αμφιβίου της οικογένειας Bufonidae, που απαντάται στην Ευρώπη.
Ο πράσινος φρύνος έχει χρώμα γκρίζο-ελιά, που συμπληρώνεται από μεγάλες κηλίδες σκούρου πράσινου τόνου που συνορεύουν με μαύρη λωρίδα. Αυτός ο χρωματισμός "καμουφλάζ" είναι μια εξαιρετική μεταμφίεση από τους εχθρούς.  Το κοιλιακό μέρος του είναι ανοιχτόχρωμο έως και άσπρο. Ο πράσινος φρύνος μπορεί να αλλάξει χρώμα, ανάλογα με τη θερμοκρασία ή το φως. Τα θηλυκά μεγαλύτερα από τα αρσενικά. 
Τρώνε οποιαδήποτε ζωική τροφή μπορούν να πιάσουν και να καταπιούν: γυμνοσάλιαγκες, σαλιγκάρια, ακόμη και ποντίκια, τρώνε επίσης μυρμήγκια, προνύμφες, σκαθάρια, πεταλούδες, ακρίδες.
Αν και δεν θεωρείται είδος απειλούμενο με εξαφάνιση, ορισμένοι πληθυσμοί του αντιμετωπίζουν έντονες πιέσεις. Σε ορισμένα νησιά και πεδινές περιοχές έχουν καταστραφεί οι υγρότοποι όπου αναπαράγεται, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την τοπική μείωση των πληθυσμών του. Επίσης, χιλιάδες άτομα θανατώνονται κάθε έτος στους δρόμους, λόγω των μεγάλων μετακινήσεων από και προς τις θέσεις αναπαραγωγής. Ο πράσινος φρύνος προστατεύεται από την εθνική νομοθεσία και περιλαμβάνεται στο Παράρτημα ΙΙ της Σύμβασης της Βέρνης.

Φωτογραφία Νίκος Κυριαζής Καλάβρυτα 22/7/22


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.