Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας ο Μητσοτάκης - Σε ύψιστη επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

Με στόχο να μην έχουμε ένα δεύτερο εφιαλτικό βράδυ στην Ανατολική Αττική εργάζονται οι δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού, με τις εκτιμήσεις...

Με στόχο να μην έχουμε ένα δεύτερο εφιαλτικό βράδυ στην Ανατολική Αττική εργάζονται οι δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού, με τις εκτιμήσεις που γίνονται αυτή την ώρα στο Συντονιστικό Κέντρο του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας να αφήνουν μια «χαραμάδα» αισιοδοξίας για τις επόμενες ώρες, αν και οι επιχειρησιακές δυσκολίες είναι μεγάλες και οι άνεμοι στην Αττική θυελλώδεις.
Ο στόχος, όπως τον περιέγραφε αρμόδια πηγή από το Συντονιστικό, είναι να μην υπάρχει ένα μεγάλο και ενιαίο μέτωπο, ενώ αυτή την ώρα οι δυνάμεις έχουν επικεντρωθεί στο πιο ανατολικό μέτωπο της Διώνης, το οποίο παράγει διαρκώς νέες εστίες. Το εν λόγω μέτωπο έχει επιχειρησιακές δυσκολίες, μιας και εντοπίζεται εν πολλοίς σε ένα ρέμα, κάτι που δυσκολεύει τα εναέρια μέσα να επιχειρήσουν επαρκώς.
Η εικόνα, πάντως, όπως μεταδίδεται αυτές τις ώρες είναι κάπως καλύτερη σε σχέση με τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες. Όπως εξηγούσε υπουργός στο protothema.gr, η ουσιαστική αλλαγή έγινε γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα, όταν ο άνεμος γύρισε και με ταχύτητα έστειλε τη φωτιά προς τη μεριά του Γέρακα και της Παλλήνης. Μάλιστα, σύμφωνα με άλλη πηγή, τα ξημερώματα δόθηκε μεγάλη μάχη κοντά σε εξαιρετικά κρίσιμες υποδομές, οι οποίες εμπεριείχαν και εύφλεκτα υλικά, όπως η φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ, τα Praktiker, αλλά και το αμαξοστάσιο του ΟΣΥ. Εκεί υπήρξε ισχυρότατη κινητοποίηση, ενώ βοήθησε και ο καλός καθαρισμός που είχε γίνει περιμετρικά.
Πηγή που βρέθηκε από νωρίς στο Συντονιστικό, πάντως, περιέγραφε στο protothema.gr συνθήκες ανάλογες με αυτές στο Μάτι προ τεσσάρων ετών, λόγω της ταχύτητας των ανέμων και των αλλεπάλληλων στροβιλισμών, αλλά και της πυκνής οικιστικής περιοχής που κάνει δύσκολη την επιχείρηση, ιδίως τις βραδινές ώρες.
Την ίδια ώρα, υπάρχει έντονη παρουσία τόσο της Αστυνομίας όσο και του Στρατού με πυκνές περιπολίες και στα άλλα βουνά της Αττικής, τον Υμηττός και την Πάρνηθα, λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς και σήμερα.
Ως και αυτή την ώρα, στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ενώ προ ολίγου αποχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε, όπως είναι γνωστό, στις 05:30 στο Συντονιστικό και αποχώρησε λίγο πριν τις 10:00, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου, σε ανοιχτή γραμμή πάντα με το κτίριο «Φάρος» της Πολιτικής Προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.