HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γυναικείος Συνεταιρισμός Καλαβρύτων: ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ

Την Παρασκευή, 15-7-2022, πραγματοποιήθηκε Εσπερίδα Ενημέρωσης στα Καλάβρυτα σχετικά με την αξιολόγηση των εδαφών του Γυναικείου Συνεταιρισ...

Την Παρασκευή, 15-7-2022, πραγματοποιήθηκε Εσπερίδα Ενημέρωσης στα Καλάβρυτα σχετικά με την αξιολόγηση των εδαφών του Γυναικείου Συνεταιρισμού των Καλαβρύτων. Η πρωτοβουλία αυτή διοργανώθηκε από τον Γυναικείο Συνεταιρισμό των Καλαβρύτων και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ως αποτέλεσμα μιας συνεργασίας στην οποία προηγήθηκαν δράσεις ενημέρωσης και δειγματοληψία εδαφών για εργαστηριακή ανάλυση. Την δράση αυτή στήριξε και το ευρωπαϊκό έργο LIFE GEOCARBON που συντονίζει ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, στο οποίο μεταξύ άλλων καταγράφονται οι καλλιεργητικές πρακτικές των παραγωγών. Οι ομιλητές της εκδήλωσης, Δρ. Δημήτρης Τριαντακωνσταντής και κος Σπυρίδων Δέτσικας του Ινστιτούτου Εδαφοϋδατικών Πόρων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ παρουσίασαν την ανάγκη υιοθέτησης αειφόρων καλλιεργητικών πρακτικών για την γονιμότητα και παραγωγικότητα των εδαφών και ανέλυσαν τις ιδιότητες των αγροτεμαχίων του Συνεταιρισμού περιγράφοντας τα αποτελέσματα των εδαφολογικών αναλύσεων.
Την Εσπερίδα χαιρέτησε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κος Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε τους συντελεστές της εκδήλωσης και τόνισε την ανάγκη υλοποίησης τέτοιων δράσεων που στόχο έχουν την σωστή αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων του αγροδιατροφικού τομέα. Η πρωτοβουλία του Γυναικείου Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, αποτελεί μια απόδειξη του ζήλου των μελών του Συνεταιρισμού να ακολουθήσουν επιστημονικά ορθές γεωργικές πρακτικές για την καλύτερη αξιοποίηση των εδαφικών πόρων, ώστε να συμβάλλουν τόσο στην παραγωγικότητα των εδαφών όσο και στην μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Την Εσπερίδα χαιρέτησε επίσης η πρώην Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και πολιτεύτρια του νομού Αιτωλοακαρνανίας, κα Μπόκα Γεωργία, η οποία υπήρξε σημαντικός αρωγός του Συνεταιρισμού στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής μέσα από τις δυνατότητες που οι φυσικοί πόροι μπορούν να προσφέρουν. Η κα Μπόκα αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Εσπερίδα και δήλωσε ότι και στο μέλλον θα στηρίζει παρόμοιες ενέργειες που στόχο έχουν την σωστή διαχείριση των φυσικού πλούτου και τους τρόπους μετριασμού του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.
Τέλος, η Πρόεδρος του Συνεταιρισμού, κα Παναγιώτα Παυλοπούλου, η οποία συντόνισε την εκδήλωση, αφού ευχαρίστησε τόσο τους ομιλητές όσο και τους επισήμους, τόνισε τον σημαντικό ρόλο των μελών του Συνεταιρισμού διότι δίχως την δική τους ενεργό συμμετοχή, μια εκδήλωση σαν κι αυτή δεν θα είχε να προσφέρει πολλά. Η κα Παυλοπούλου ευχαρίστησε επίσης την Γενική Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ, κα Χριστιάνα Καλογήρου, για την στήριξη που πρόσφερε στις πρωτοβουλίες του Συνεταιρισμού, διότι το ενδιαφέρον της κρίθηκε σημαντικό για την επιτυχημένη υλοποίηση των δράσεων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.