HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θανάσης Παπαδόπουλος: Η Γιώτα Κωνσταντοπούλου κομμάτι της Ιστορίας των Καλαβρύτων

Με αφορμή τον θάνατο της Γιώτας Κωνσταντοπούλου ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: «Με αισθήματα...

Με αφορμή τον θάνατο της Γιώτας Κωνσταντοπούλου ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Με αισθήματα μεγάλης λύπης αποχαιρετούμε μια αληθινή αγωνίστρια, μια σπουδαία συμπατριώτισσα, μια γυναίκα που αποτέλεσε -και θα μείνει στο διηνεκές- κομμάτι της ιστορίας των Καλαβρύτων.
Η Γιώτα Κωνσταντοπούλου, με το προσωπικό και οικογενειακό της παράδειγμα, με τη διαδρομή και τους αγώνες της, αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμα της στον τόπο μας. Και μαζί μια ανεκτίμητη παρακαταθήκη.
Ήταν μια ηρωίδα, μια αγωνίστρια, μια ενσάρκωση των αρχών και των ιδεωδών που περιβάλλουν τον πατριωτισμό, την αγάπη και την αφοσίωση για την πατρίδα, την εθνική συνείδηση και ταυτότητα.
Ο πατέρας της και τα δυο αδέλφια της εκτελέστηκαν στο Λόφο του Καππή. Η ίδια, μαζί με τη μητέρα ,τις δυο αδελφές της και τον μικρότερο αδερφό της ήταν μέσα στο φλεγόμενο σχολείο. Έκανε σκοπό της ζωής της την διαρκή προβολή του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, την ανάδειξη του ως την μεγαλύτερη και απεχθέστερη θηριωδία των γερμανικών δυνάμεων στην κατοχική Ελλάδα. Πρωτοστάτησε για τη δημιουργία του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Συγκέντρωσε σπάνιο μουσειακό υλικό. Τιμήθηκε αναρίθμητες φορές για το έργο και την πολύπλευρη προσφορά της.
Θα λείψει απ’ όλους μας.
Στην οικογένεια της εκφράζω, εκ μέρους όλων των συνδημοτών μας, τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.