HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Γιώργος Λαζουράς για την απώλεια της Γιώτας Κολλιοπούλου - Κωνσταντοπούλου

Τα Καλάβρυτα σήμερα έγιναν φτωχότερα. Η γυναίκα που έζησε, βίωσε και ανέδειξε το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, η ακαταμάχητη πρέσβειρα της μνήμη...


Τα Καλάβρυτα σήμερα έγιναν φτωχότερα.
Η γυναίκα που έζησε, βίωσε και ανέδειξε το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, η ακαταμάχητη πρέσβειρα της μνήμης, η Γιώτα Κολλιοπούλου- Κωνσταντοπούλου, ταξιδεύει στους ουρανούς να συναντήσει τα άδικα εκτελεσμένα αδέλφια και τον πατέρα της, τους άλλους Καλαβρυτινούς ήρωες και μάρτυρες της γερμανικής-ναζιστικής θηριωδίας και τον λατρευτό της σύζυγο Δημήτρη Κωνσταντόπουλο.
Να συναντήσει δηλαδή, όλους αυτούς, για τη διατήρηση της μνήμης και την αγαλλίαση της ψυχής των οποίων, αγωνίστηκε και υπηρέτησε, μια ολόκληρη ζωή.
Έναν διαρκή και ακατάβλητο αγώνα μνήμης, που η Γιώτα Κολλιοπούλου- Κωνσταντοπούλου ξεκίνησε και έδωσε, με πάθος, θάρρος, πείσμα, με προσωπικές θυσίες και ξεπερνώντας μύριες αντιξοότητες και δυσκολίες.
Και τα κατάφερε, να αναδειχθεί και να διατηρηθεί η μνήμη, -μια μνήμη ζωντανή, μια μνήμη που διδάσκει και εμπνέει- όχι μόνο σε εμάς αλλά και στις μελλοντικές γενιές, με τη δημιουργία και λειτουργία του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που αποτέλεσε σκοπό της ζωής της.
Η Γιώτα Κολλιοπούλου- Κωνσταντοπούλου, επιτέλεσε στο ακέραιο το χρέος της απέναντι, στους Καλαβρυτινούς εκτελεσθέντες, στις Καλαβρυτινές μάνες και τα ορφανά και απέναντι στην Ιστορία.
Σε εμάς μένει να διατηρήσουμε και να συνεχίσουμε τον αγώνα μνήμης που εκείνη ξεκίνησε, επιτελώντας το δικό μας χρέος.
Η Γιώτα Κολλιοπούλου- Κωνσταντοπούλου, με τίμησε με την αγάπη και την ανιδιοτελή και αφειδώλευτη στήριξή της, τις ευγενικές-μητρικές συμβουλές της και τις ανεξάντλητες και διδακτικές συζητήσεις μας για το Ολοκαύτωμα και την περαιτέρω ανάδειξη και διατήρηση της μνήμης του, πραγματικά, σαν δεύτερη μάνα μου.
Θα την θυμάμαι πάντα, με αγάπη και σεβασμό.
Στα αγαπημένα παιδιά της, το Γιώργο, τη Βάλια , το Νίκο, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου, ευχόμενος να έχουν κουράγιο και δύναμη, όπως δυνατή και γενναία, υπήρξε η αείμνηστη μητέρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.